Mihalachi e dispus să se implice la FC Botoșani, dar pune condiții: „De aceea mi-am făcut echipa mea”

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 19 Dec. 2014, 15:22 Liga 2

La începutul lunii decembrie, Valeriu Iftime, finanțatorul echipei FC Botoșani declara că va purta o nouă discuție cu omul de afaceri Victor Mihalachi pentru a colabora din nou. Omul cu banii de la FCM Dorohoi e deschis să negocieze, însă pune niște condiții pentru a se implica financiar. Mihalachi a mai sponsorizat în urmă cu patru ani clubul ce acum activează în Liga 1.

Finanțatorul echipei din Dorohoi e dispus să investească la FC Botoșani, dar cu condiția să aibă acces la toate documentele clubului și să nu se facă plăți fără acordul lui. „Sunt de acord să mă implic, dar vreau să am controlul asupra banilor pe care îi dau. Să pună fiecare scrisoare de garanție, să se facă audit și să nu se facă plăți fără acordul meu. În condițiile acestea sunt dispus la o colaborare. De altfel, noi am colaborat. L-am dat gratis pe Bordeianu la FC Botoșani. Ei ne-au împrumutat trei jucători”, a spus Victor Mihalachi pentru Botoșani Online.

Mihalachi: „Nu pot să dau bani, iar ei să conducă”

Acesta declară că s-a lovit de aceste probleme în urmă cu patru ani, atunci când era dispus să investească la FC Botoșani și era interesat de o colaborare pe termen lung. De altfel, în momentul în care a bătut palma cu finanțatorii echipei din Botoșani, s-a vehiculat că Victor Mihalachi a virat în contul clubului suma de 200.000 de euro. Colaborarea nu a durat însă mult pentru că partenerii săi au refuzat să-i pună la dispoziție toate documentele clubului. „Acum patru ani am vrut să mă implic, am plătit câteva miliarde. Am cerut un audit financiar, dar au refuzat. Mi-au spus de câteva ori că da, dar nu mi-au arătat niciun document al clubului. Nu pot să dau bani, iar ei să conducă. De aceea mi-am făcut echipa mea. Am 25%-30% din cât aveau ei buget în Liga a II-a și nu am niciun ajutor. Nu primesc bani de la primărie, de la Consiliul Județean. Echipa este susținută sută la sută de mine. Am 100 de juniori. În această iarnă o să promovez trei-patru juniori la FCM Dorohoi, o să mai aduc doi-trei jucători de la Suceava, de la Pașcani dar toți sub 21 de ani. Eu nu aduc negri sau jucători care vor mii de euro pe lună. Vreau să promovez jucătorii tineri din zonă”, a mai povestit Mihalachi.

Deranjat de declarația lui Iftime

Omul de afaceri s-a arătat nemulțumit de declarația pe care a făcut-o Valeriu Iftime în urmă cu aproximativ două săptămâni. Botoșăneanul declara că își dorește o colaborare cu Mihalachi, dar, în același timp, a spus că acesta din urmă se răzgândește foarte repede. „Atât noi, cât și Dorohoiul trăim într-un tip de mediocritate. În loc să facem echipa a doua, împreună cu Victor… Am vorbit de mai multe ori dar e greu să ne înțelegem. Să joace jucătorii noștri acolo. Ideea era să dăm niște jucători care să joace meci de meci la Liga a II-a și să facă pasul către Liga I. Era o colaborare în avantajul tuturor. Nu s-a reușit dar o să mai fac o discuție. E o șansă mare să avem în județ două echipe, una de divizia A și cealaltă de divizia B. Povestea este că astăzi spune da și mâine se schimbă. A spus că vine la FC Botoșani și după două săptămâni nu a mai vrut”, declara Valeriu Iftime.

Articol scris de Răzvan Sauciuc

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 19 Dec. 2014, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă