Mihai Velisar, una dintre principalele ținte ale Petrolului în această campanie de achiziții. Fundașul vândut la Gaz Metan e dorit înapoi la Ploiești

Marius ANGHEL 04 Jan. 2022, 12:52 Liga 2

Petrolul gândește intens campania de transferuri din această iarnă. Chiar dacă de la ultimul meci oficial desfășurat, respectiv momentul intrării în vacanță a trecut aproape o lună, echipa ploieșteană nu a anunțat până acum nici măcar o plecare, cât nici vreo achiziție. Reunirea este stabilită la data de 10 ianuarie, iar antrenorul Nicolae Constantin ar putea avea atunci primele noutăți în cadrul lotului.

La capitolul plecări, liderul Ligii 2 îl are trecut momentan doar pe fundașul Andrei Rus, care a obținut rezilierea dinainte de intrarea în vacanță, iar numărul jucătorilor de care se va despărți se va mări în curând. Nicolae Cebotari, Antoniu Manolache, Mihai Nițescu, Alexandru Saim Tudor și Constantin Stoica au șanse mari să nu mai continue cu Petrolul din această iarnă. De exemplu, Saim Tudor are oferte de la Poli Iași și FC Buzău, de la a doua fiind mult mai avantajoacă atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv, pe termen scurt.

Mihai Velisar, prioritate pentru Petrolul în această campanie de achiziție

La capitolul achiziții, Petrolul visează să-l readucă pe Constantin Budescu, proaspăt despărțit de FCSB, însă acesta pune pe primul plan în acest moment obținerea unui contract financiar mult mai avantajos. Revenirea sa la Ploiești va fi mai degrabă posibilă în cazul în care echipa va promova în Liga 1.

Însă, în acest moment, șefii clubului pun la cale o altă revenire la echipă a unui jucător lansat de Petrolul. Este vorba despre fundașul stânga Mihai Velisar (23 de ani), în prezent legat contractual de Gaz Metan Mediaș, formație care l-a achiziționat în vara anului 2019 chiar de la trupa din Ploiești.

”Prioritate pentru perioada de mercato la Petrolul este revenirea lui Mihai Velisar”, scrie Ziarul Prahova, care mai spune despre jucătorul de bandă stânga originar din Ploiești că se află într-un moment al carierei sale în care ”o cam ia la vale”, după ce în sezoanele trecute a avut evoluții bune în tricoul medieșenilor, ajungând chiar la naționala de tineret a României.

  • Velisar are apariții în doar 10 meciuri (555 minute, 5 ca titular) dintr-un total de 21 disputate de Gaz Metan Mediaș în acest sezon de Liga 1, după ce în campionatul trecut (2020-2021) a prins 28 (25 ca titular), iar în ediția 2019-2020 a avut 35 de apariții, în toate începând ca titular și marcând două goluri.

Vânzarea lui Velisar la Gaz Metan a stârnit reacții de nemulțumire la Ploiești

Velisar s-a despărțit de Petrolul în vara anului 2019, după ce revenea din împrumutul de la SCM Gloria Buzău și era cedat la Gaz Metan în schimbul a 15 mii de euro. Transferul său, în mandatul de președinte al lui Marius Stan, a stârnit diverse reacții la Ploiești, fundașul fiind văzut ca o tânără speranță care e cedată prea ușor altora, lucru care avea, ulterior, să se confirme.

Mihai Velisar a fost crescut de Petrolul, a promovat cu echipa din Liga 4 până în Liga 2, însă după doar 4 meciuri jucate în startul acelei ediții de eșelon secund, 2018-2019, era împrumutat în Liga 3 la SCM Gloria Buzău, alături de care promova în Liga 2.

”Acum, ardelenii vor să scape de Velisar, având pe postul său alte două soluţii, Dobrescu şi Trif, iar revenirea la Petrolul este agreată de fotbalist, mai ales că la Mediaş au fost şi mari probleme financiare, jucătorii Gazului având luni bune restante, iar rezultatele echipei, de asemenea, au lăsat de dorit, în ultima perioadă”, scrie Ziarul Prahova.

La Petrolul, Velisar l-ar avea ca adversar direct pentru titularizare pe căpitanul Valentin Țicu, jucător integralist în prima parte a sezonului, însă nu este exclus ca Nae Constantin să opteze la o așezare tactică în care să evolueze amândoi.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-fc-buzau-pare-sa-fi-castigat-batalia-cu-poli-iasi-pentru-petrolistul-alexandru-saim-tudor-ce-alte-tinte-are-costel-enache-19215303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-nu-poate-ajunge-constantin-budescu-la-marea-sa-iubire-valeriu-rachita-am-vorbit-cu-el-acolo-vrea-sa-mearga-exclusiv-19215253

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-intentioneaza-sa-plece-din-tara-pentru-cantonament-dar-pandemia-poate-schimba-planurile-costel-lazar-nu-riscam-sanatatea-jucatorilor-nimeni-nu-a-semnat-contract-pentru-cazare-ma-19215216

Marius ANGHEL 04 Jan. 2022, 12:52 Liga 2
Pe aceeași temă