Mihai Velisar, ultimul transfer al echipei Corvinul Hunedoara. A dus la 24 numărul jucătorilor care pleacă în cantonamentul de la Curtea de Argeș

Călin MNERIE 13 Jul. 2023, 21:18 Liga 2
Mihai Velisar, ultimul transfer al echipei Corvinul Hunedoara. A dus la 24 numărul jucătorilor care pleacă în cantonamentul de la Curtea de Argeș

În preziua plecării în cantonamentul de la Curtea de Argeș, Corvinul Hunedoara a anunțat al cincilea transfer al al verii. După Viorel Lică, Ilja Antonov, Antoniu Manolache și Denis Hrezdac, cu nou-promovata din eșalonul secund a semnat și Mihai Velisar.

Mihai Velisar a semnat cu Corvinul Hunedoara

Fundașul stânga de 24 de ani și-a încheiat conturile cu Petrolul Ploiești, gruparea din orașul său natal și a semnat cu gruparea de ”sub furnale” până în 2025.  În stagiunea precedentă, Velisar a evoluat doar în tur pentru ”lupi”, adunând opt jocuri (cinci în Superligă şi trei în Cupa României), apoi a fost împrumutat în liga secundă, la Concordia Chiajna.

Produs al Petrolului (cu care are în palmares o promovare în elită), noua achiziție a Corvinului a adunat peste 100 de meciuri la nivelul primelor două ligi ale României, jucând şi la Gaz Metan Mediaş, timp de trei sezoane (59 de meciuri şi două goluri).

De altfel, evoluţiile sale la echipa din judeţul Sibiu l-au propulsat, la acea vreme, până la echipa națională de tineret.

Mihai Velisar, după ce a semnat cu Corvinul Hunedoara: ”Am nevoie de meciuri în picioare pentru a reveni și psihic”

Velisar s-a alăturat deja echipei pregătită de Florin Maxim și mâine se va urca în autocarul pentru cantonamentul din județul Argeș.

”Îmi place în Ardeal, am stat doi ani și jumătate la Mediaș. Este o perioadă de pregătire, trebuie să muncim, urmează câteva meciuri amicale și sper să ieșim sănătoși.

 În primul rând, pentru mine este necesar să joc, pentru că am 24 de ani și în ultimul an de zile cred că am jucat vrei 10 meciuri. Am nevoie de meciuri în picioare pentru a reveni și psihic, a fost un ultim an foarte greu pentru mine.

La Corvinul am întâlnit un colectiv foarte bun, chiar nu mă așteptam. Sunt niște băieți extraordinari, un staff și un preparator foarte bun. Va fi un campionat foarte disputat, cu echipele care au retrogradat care își propun 100% promovarea.

Noi sperăm să prindem un loc de play-off și mai apoi vedem ce se va întâmpla. Grupul face diferența în Liga a II-a. Eu zic că, dacă ai un grup unit și un antrenor implicat care să te coordoneze în tot ceea ce faci, nu ai cum să nu reușești.

Ne ajută și faptul că e un staff tânăr, pentru că Mister ne înțelege ofurile, ne simte, știe și el cum este să fii jucător și asta ne ajută și pe noi foarte mult. Cred că e posibil să ajungem în prima parte a clasamentului, eu zic că avem o echipă foarte bună, totul depinde de noi.

 Avem suporterii în spate și sperăm să facem acest lucru. Pentru suporteri cred că o să fie un sentiment plăcut revenirea în echipei în Liga a 2-a, n-au mai trăit sentimentul acesta de foarte mult timp și cred că o să se bucure, iar noi sper să nu îi dezamăgim”, au fost primele cuvinte ale lui Velisar în ”alb-albastru”.

Florin Maxim garantează pentru noua achiziție: ”Arată că doreşte să redevină jucătorul de dinainte”

Florin Maxim a vorbit și el despre ultima achiziție a clubului.

”Mihai Velisar e un fundaş stânga cu certe calităţi, nu mai trebuie să subliniez şi eu forma pe care a arătat-o, de exemplu, la Mediaş, în prima ligă.

A avut o perioadă uşor nefastă în ultimul timp, dar faptul că a şi-a dorit să vină alături de noi arată că îşi doreşte să redevină jucătorul de dinainte.

Are un potenţial mare, va aduce, în mod cert, un plus echipei noastre şi sper să se simtă acest lucru în teren, încă de la primele jocuri”, a spus antrenorul hunedorenilor.

Lotul deplasat de Corvinul Hunedoara în cantonamentul de la Curtea de Argeș

24 de jucători se vor urca vineri dimineață  în autocarul spre Curtea de Argeș, locația aleasă de Corvinul pentru stagiul de pregătire din această vară. ”Corbii” vor sta până la finele săptămânii viitoare în sudul țării, unde au programate trei partide de verificare.

Primul test va fi pe 16 iulie, cu divizionara terță ACS Muscelul Câmpulung Elite, de la ora 11:00. Al doilea amical se va disputa în compania celor de la FC Argeș, pe 19 iulie, tot de la ora 11:00, în vreme ce în ultimul joc formația hunedoreană se va deplasa la Mioveni, pentru confruntarea cu echipa din localitate – joc programat tot de la ora 11:00.

Duminică, 23 iulie, corviniștii vor fi prezenți și la Zilele Hunedoarei, prilej cu care va avea loc și prezentarea oficială a lotului, pe scena ce va fi amplasată în Piața Regele Ferdinand I.

În ”agenda” echipei corviniste mai figurează un alt joc de verificare, pe 26 iulie, la Curtici, cu divizionara a patra arădeană, urmând ca pentru 29 iulie să se stabilească un ultim adversar din presezon.

După aproape trei săptămâni de pregătire eu spun că suntem pe drumul cel bun, sunt chiar mulţumit de cum au lucrat băieţii până acum, cu atât mai mult cu cât am alternat zilele în care am avut două antrenamente zilnice.

Am ales aceeaşi locaţie de cantonament ca și anul trecut pentru că am întâlnit acolo condiţii foarte bune, terenuri bune de antrenament, de refacere şi, bineînţeles, parteneri de antrenament în proximitate.

Ne vor prinde bine aceste trei teste de verificare. Mă interesează ca toţi jucătorii să fie bine, implicit şi cei nou-veniţi, să se integreze repede în grupul bun pe care l-am format aici. Am încredere că la startul sezonului vom arăta aşa cum îmi doresc”, a spus Florin Maxim, înainte de stagiul de pregătire de la Curtea de Argeș.

Țintarul pentru noua stagiune a Ligii 2 se va stabili pe 20 iulie, de la ora 12:00, la sediul FRF, iar prima etapă se va disputa pe 5 august.

Lotul deplasat de Corvinul Hunedoara în cantonamentul de la Curtea de Argeș:

  • Portari: Blaga, Lefter, Roman
  • Jucători de câmp: Iacob, Lupușor, Elton da Silva, Lică, Pop, A. Nicolae, Velisar, Manolache, Neacșa, Bradu, Chindriș, Antonov, Hrezdac, Pîrvulescu, S. Ion, Mitran, Pocioian, Predică, Lupu, Coman, Hergheligiu.

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bebeto-lupulet-si-iulian-anca-trip-in-lot-surprizele-chirurgului-19277175

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-ion-noul-jucator-al-echipei-csm-slatina-19277172

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-victorie-in-amicalul-cu-scm-ramnicu-valcea-19277155

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-ceahlaul-a-trecut-de-concordia-chiajna-intr-un-meci-amical-19277150

https://liga2.prosport.ro/seria-1/grigoriu-mikos-si-bura-kot-si-ei-plecati-de-la-csc-dumbravita-19277147

 

 

 

 

 

Călin MNERIE 13 Jul. 2023, 21:18 Liga 2
Pe aceeași temă