Corvinul Hunedoara merge în cantonament fără să mai dispute amicalul cu Viitorul Pandurii. Florin Maxim, analiza perioadei de pregătire și ce achiziție vrea să mai facă

Andrei PASCU 06 Jul. 2023, 15:36 Liga 2
Corvinul Hunedoara merge în cantonament fără să mai dispute amicalul cu Viitorul Pandurii. Florin Maxim, analiza perioadei de pregătire și ce achiziție vrea să mai facă

Corvinul Hunedoara a obținut prima victorie în meciurile amicale, în al doilea test, 2-0 cu CSC Dumbrăvița. Florin Maxim, antrenorul formației nou-promovate în Liga 2, a oferit concluziile confruntării, dar a vorbit și despre alte detalii.

”Principalul” mai așteaptă cel puțin o achiziție, dar a informat și despre ce urmează la echipă, până la reluarea Ligii 2, campionatul 2023/2024 urmând să înceapă la 5 august.

Florin Maxim, reacție după amicalul dintre Corvinul Hunedoara și CSC Dumbrăvița, scor 2-0. Ce urmează pentru nou-promovată 

Corvinul Hunedoara va pleca în cantonamentul de vară fără să mai dispute meciul amical cu Viitorul Pandurii, care era programat pentru duminică, 9 iulie. Testul nu va mai avea loc, după cum a informat Maxim, deși voia ca, înainte de plecarea în stagiu, jucătorii săi să mai dispute o partidă de verificare.

În privința achizițiilor, Florin Maxim mai așteaptă cel puțin un jucător, un fotbalist pe poziția de inter, pentru că simte că acolo mai poate să întărească. Oricum, Corvinul Hunedoara are un lot solid încă din Liga 3, în care s-a impus sezonul trecut fără probleme și a promovat la pas în Liga 2.

(N.r. – Despre amicalul cu CSC Dumbrăvița) ”Jocul de azi mi-a lăsat o impresie bună, per total. Primele 45 de minute chiar am arătat bine, pe alocuri, chiar foarte bine… am avut şi posesia, am judecat bine şi fazele fixe. N-am fost surprinşi pe fază defensivă, doar de câteva ori, asta chiar dacă studiasem un alt sistem de joc al adversarilor, ne-au surprins puţin, dar ne-am adaptat repede.

Băieţii sunt bine, chiar sunt mulţumit, nu aş avea ce să le reproşez. De la zi la zi şi cei nou-veniţi par că se integrează tot mai bine, important e să fie sănătoşi, feriţi de accidentări, pentru că urmează o perioadă mai grea,  cu cantonamentul, cu jocuri din trei în trei zile… .

(N.r. – Despre achiziții) Cred că am mai avea nevoie de un jucător pe poziţia de inter. Asta chiar dacă Bradu va intra, de luni, în program normal. Nu mai vreau să vorbesc înainte, dar ar mai fi nevoie de un transfer, sper să putem să rezolvăm acest aspect.

Cât despre Lică, ieri a simţit o încărcătură la aductori, nu cred că e ceva grav, dar am hotărât să nu forţăm, tocmai pentru că suntem într-o perioadă atât de importantă.

(N.r. – Despre programul de pregătire) Ne era folositor şi un alt test înainte de cantonament, cum gândisem iniţial, pentru că ar fi jucat mai mult cei care au bifat mai puţine minute, dar putem să ne continuăm pregătirea şi fără meciul cu Viitorul Pandurii.

Avem în faţă un cantonament bun, cu trei meciuri, dintre care două cu echipe puternice de Liga a doua, sper ca la întoarcere să mai perfectăm un joc pentru data de 29 iulie şi atunci cred că vom fi în regulă.

E şi aşa o perioadă cu încărcătură, dar ne va prinde bine la startul ligii secunde”, a spus Florin Maxim, conform site-ului hunedorenilor.

Corvinul Hunedoara, achiziții limitate

Formația pregătită de Florin Maxim, proaspăt promovată în Liga 2, a efectuat patru achiziții momentan. Primul sosit, chiar în ziua reunirii, a fost fundașul central Viorel Lică (28 de ani, ex Poli Iași), pentru ca ulterior să fie prezentați și ”închizătorul” David Ciurel (17 ani, împrumutat de la Ripensia) și fundașul central Antonio Manolache (23 de ani, ex Petrolul, ultima dată fost la Gloria Bistrița Năsăud). Ultimul care a semnat cu Corvinul Hunedoara este mijlocașul Ilja Antonov (30 de ani, ex Kalju FC – Estonia)

La capitolul despărțiri îi regăsim pe Adrian Mar și Antonio Vlad, în timp ce Alexandru Curtean s-a retras din fotbal.

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-succes-categoric-cu-abatorul-slobozia-19276877

https://liga2.prosport.ro/seria-1/radu-leonte-de-la-fc-brasov-la-cetate-rasnov-19276868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-statistica-a-sezonului-trecut-de-liga-2-19276865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-a-anuntat-plecarea-lui-cornel-dobre-19276862

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-a-dominat-jocul-cu-csc-dumbravita-19276852

Andrei PASCU 06 Jul. 2023, 15:36 Liga 2
Pe aceeași temă