Mihai Răduț cere falimentul echipei Astra: ”Nu merită nici în Liga 3.” Câți bani mai are de primit mijlocașul

Răzvan STÎNGĂ 14 Oct. 2021, 15:02 Liga 2
Mihai Răduț cere falimentul echipei Astra: ”Nu merită nici în Liga 3.” Câți bani mai are de primit mijlocașul

Astra se numără printre cluburile care au intrat în insolvență în 2021. Giurgiuvenii au primit vestea zilele trecute, dar decizia nu e pe placul foștilor fotbaliști, care au plecat de la echipă cu anumite restanțe salariale. Mihai Răduț (31 de ani) se numără printre ei.

Mihai Răduț mai are de primit în jur de 50.000 de euro de la Astra 

Dată fiind situația Astrei, prin intrarea în insolvență, foștii angajați ar putea primi banii foarte târziu, asta depinzând de totalul datoriilor acumulate, dar și de demersurile legale care se fac în această direcție. Mijlocașul Mihai Răduț a vorbit despre situația sa, în termeni destul de duri la adresa giurgiuvenilor.

Răduț mai are de luat în jur de 50.000 de euro, iar cum numărul fotbaliștilor care mai au de primit bani de la Astra e unul destul de mare, e de anticipat faptul ca datoriile să se ridice serios la ordinul sutelor de mii de euro, dacă nu mai mult.

Mihai Răduț: ”Când se întâmplă o chestie din asta, îți dai seama că tu, de fapt, ai fost amator”

Mijlocașul a afirmat că tot ce s-a întâmplat la Astra în ultimii ani ducea către o astfel de situație, a intrării în insolvență, ba chiar a apreciat că procedura trebuia începută încă din sezoanele trecute. Mâhnit pe tot ce i se întâmplă, Mihai Răduț a declarat că Astra ar trebui să se desființeze.

”Știe toată lumea ce probleme au fost la Astra și nici acum nu mi-am recuparat banii. Cred că mai am de luat vreo 50.000 de la Astra. În România, am pierdut bani la toate echipele, la care am fost. Am depus memoriu, dar ce să faci. Că, în România, dacă depui un memoriu, durează trei ani și tot pe ei îi ajută. Sunt legile făcute de așa natură încât tu, ca jucător, nu ai niciun drept.

Semnezi contract de profesionist, te crezi profesionist la Liga 1. Și, când se întâmplă o chestie din asta, îți dai seama că tu, de fapt, ai fost amator. N-are nimeni nicio putere. Până te bagă la comisii, durează câteva luni. Iar acolo amână de nu știu câte ori. Astra cere de câte ori vrea ea amânarea, poate să se amâne doi ani de zile.

Astra trebuia să fie, în situația în care este acum, de mulți ani de zile. Numai că a fost Dani Coman băiat inteligent, a adus jucători cu calitate și au dus-o din asta. La cum este clubul organizat, de fapt, cum nu este organizat, n-ar merita să fie nici în Liga a 3-a. Ar trebui să se desființeze din start”, a declarat Mihai Răduț, pentru Fanatik.

  • Mihai Răduț a plecat de la Astra la finalul sezonului trecut, după ce echipa a retrogradat în Liga 2. Acum, evoluează în prima ligă din Cipru, la Aris Limassol.

Depunctări peste depunctări pentru Astra 

Astra a suferit depunctări încă anterior startului de campionat în Liga 2. Din cauza restanțelor salariale pe care le are către foștii angajați, cu precădere fotbaliști, care au acționat clubul pe căile legale, giurgiuvenii au, după nouă etape, -2 puncte, deși în mod normal ar fi trebuit să aibă 12, prin prisma rezultatelor înregistrate pe teren.

Astra ocupă ultimul loc în campionat, 20. Dacă nu ar fi avut aceste probleme și depunctările nu ar fi existat, cu cele 12 puncte s-a fi aflat pe locul 10, fix la jumătatea clasamentului.

În etapa a 10-a, Astra are un meci extrem de complicat, cu una dintre favoritele la primele locuri în Liga 2, Steaua. Partida este programată sâmbătă de la ora 15:00, în format live-text pe Liga2.ro.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/albert-voinea-scos-din-lot-de-erik-lincar-u-cluj-a-confirmat-abia-acum-decizia-antrenorului-se-pregateste-cu-u19-iar-ce-se-va-intampla-mai-departe-nu-stiu-19205158

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-nu-subestimeaza-brasovul-lui-toto-santa-vom-avea-un-meci-al-naibii-de-greu-in-vara-antrenorul-petrolului-putea-ajunge-la-echipa-de-sub-tampa-19205168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-croitoru-prezentat-oficial-la-poli-timisoara-este-un-club-pe-care-l-am-urmarit-cu-mare-interes-inca-de-la-inceputul-acestui-proeict-modificarea-facuta-in-stafful-tehnic-si-19205164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-convinsa-ca-va-castiga-cu-ripensia-erik-lincar-a-absentat-de-la-conferinta-iar-inlocuitorul-cristian-panduru-a-facut-declaratii-extrem-de-indraznete-nu-concep-sa-19205143

Răzvan STÎNGĂ 14 Oct. 2021, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă