A ratat un transfer exotic, dar și revenirea în Ucraina! Mihai Leca explică de ce nu a mai jucat de aproape doi ani și motivul pentru care a ajuns la CS Tunari

Adi MARICA 11 Sep. 2023, 14:59 Liga 2
A ratat un transfer exotic, dar și revenirea în Ucraina! Mihai Leca explică de ce nu a mai jucat de aproape doi ani și motivul pentru care a ajuns la CS Tunari

Fundașul Mihai Leca (31 de ani) va juca din nou fotbal într-un meci oficial după aproape doi ani! A semnat un contract pe un sezon cu nou-promovata în Liga 2 CS Tunari, acum penultima, posibil chiar ultima clasată în funcție de rezultatul din restanța dintre Progresul Spartac și CSC Dumbrăvița!

”Experimentatul fundaș, Mihai Leca a semnat cu Arsenal Tunari! Cu o vastă experiență la nivelul primului eșalon al țării, Mihai Leca a evoluat la echipe precum Concordia Chiajna, Oțelul Galați, Zakho FC, The New Saints, Zimbru, Juventus București, Chindia Târgoviște și FC Argeș. Clubul nostru îi urează bun venit în familia Tunarilor și cât mai multe performanțe în tricoul nostru, a transmis, săptămâna trecută, CS Tunari despre ultima sa achiziție.

Mihai Leca a ratat un transfer în Tadjikistan, dar și revenirea în Ucraina!

Înainte să ajungă la Tunari, Mihai Leca a ratat două oferte mult mai avantajoase din punct de vedere financiar, din Tadjikistan și Ucraina! A fost, în două rânduri, aproape și de FC Brașov, echipă retrogradată din Liga 2 de FRF în această vară și apoi desființată la nivel de seniori.

”În ultimul an am tot fost aproape să revin în Liga 2 din România, de unde am avut mai multe oferte. Am fost dorit la FC Brașov atât de Ilie Stan, cât și de Dan Alexa. Am așteptat ceva de la Liga 1 sau din străinătate.

În martie am fost aproape de un transfer în Tadjikistan (n.r. – țară din Asia Centrală, învecinată cu Afganistan, Uzbekistan, Kârgâzstan și China)! Era vorba de echipa campioană. Am fost cu ei în cantonament în Antalya, semnasem și precontractul, dar în ultima clipă s-au sucit și au luat un alt jucător.

Apoi, în această vară, am fost aproape de o revenire în Ucraina, tot în prima ligă. Au fost discuții avansate, agentul meu discutase cu o echipă care era aproape de granița cu Ungaria. Chiar dacă războiul continuă, eu m-aș fi întors în Ucraina. Nu a fot să fie, în final au luat un jucător ucrainean”, a spus Leca pentru Liga2.ro.

CS Tunari, a cincea echipă pentru care va juca în Liga 2

A acceptat oferta celor de la CS Tunari, unde spune că a găsit un grup cu jucători cu experiență.

Va juca din nou în Liga 2, unde a mai evoluat pentru Concordia Chiajna (2010), FC Brașov (2016), Chindia Târgoviște (2019) și Campionii FC Argeș (2020).

”În cele din urmă am acceptat oferta de la Tunari. M-au tot sunat și până la urmă am acceptat. A contat și faptul că este aproape de casă. La prima vedere se poate spune că este un pas înapoi că am revenit în Liga 2, dar acum este important să revin pe teren, să reintru în ritm și să joc. Din punct de vedere fizic sunt pregătit, nu vor fi probleme. Am găsit la Tunari o echipă cu jucători cu experiență, putem face un grup bun”, a declarat Leca despre alegerea sa.

  • La CS Tunari va fi în luptă pentru un post de titular în centrul defensivei cu Ivan Fustar (34 ani), Adrian Stoian (25 ani) sau Radu Rogac (28 ani).

A jucat în Irak, Țara Galilor și Ucraina!

Leca a făcut junioratul la Steaua, dar la seniori a jucat în România pentru mai multe cluburi. Prima sa experiență în străinătate a fost în Irak, la FC Zakho, fiind dus acolo de Ilie Stan.

Leca are meciuri pentru Concordia Chiajna (L2 și L1), Oțelul Galați (L1), Zakho (Irak), FC Brașov (L2), The New Saints (L1 Țara Galilor), Zimbru Chișinău (L1 Moldova), Juventus București (L1), Chindia Târgoviște (L2 și L1), Campionii FC Argeș (L2 și L1) și FC Lviv (L1 Ucraina). Pentru ucraineni, ultima sa echipă, a avut 8 meciuri în sezonul 2021-2022.

Fundașul central bucureștean apare pe site-urile de specialitate cu ultimul meci jucat în data de 11 decembrie 2021, când a fost integralist pentru FC Lviv în remiza cu Vorskla Poltava, în prima ligă din Ucraina. Apoi a început războiul din țara vecină și a plecat de la echipă.

Prins în mijlocul războiului din Ucraina

Mihai Leca se afla în Ucraina în momentul în care Rusia a început războiul cu țara veină.

Fundașul aflat sub contract cu Lviv a făcut 24 de ore din Ucraina în România, iar 14 ore a fost nevoit să meargă pe jos și să stea în vamă.

”Când am plecat de acolo ne-a luat un reprezentant al clubului și am mers cu maşina spre vamă. La un moment dat au fost doua accidente și am luat-o pe jos, 8-10 kilometri, pentru că nu mai puteam aştepta. Cu bagaje, normal. M-am simţit ca într-un film cu sfârşitul lumii, mă gândeam că se poate sfârşi cu ceva rău. Când am plecat spre vamă m-am gândit că voi sta acolo 4-5 ore. Dar acolo am văzut că sunt vreo 4.000 de persoane, cu rânduri separate cu femei şi copii de-o parte, cu bărbaţi de cealaltă. Lăsau mai mult femeile şi copiii să treacă şi ne mai dădeau şi nouă drumul. La vamă nu mai era linişte ca la mine în oraş. Când am ajuns acolo am văzut adevărul: iadul. După 14 ore am putut ieşi din vamă”, spunea Mihai Leca la DigiSport.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-s-a-desparit-de-bogdan-barbu-si-a-semnat-cu-mihai-leca-19283740

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-si-cs-tunari-au-avut-amicale-tari-cu-fcsb-si-dinamo-19284438

https://liga2.prosport.ro/program-tv/prima-etapa-din-noul-sezon-in-care-se-joaca-mai-devreme-de-sambata-runda-a-6-a-a-ligii-2-incepe-cu-un-meci-in-nocturna-si-se-incheie-marti-la-apus-19284195

Adi MARICA 11 Sep. 2023, 14:59 Liga 2
Pe aceeași temă