Metamorfozată la pauză, după intervenția lui Leo Grozavu! Poli Iași a câștigat jocul cu Dinamo după o partea secundă controlată autoritar, cu cel mai bun joc al său din acest sezon. Trupa din Copou este singura neînvinsă în play-off

Narcis POHOAȚĂ 26 Apr. 2023, 18:24 Liga 2

Politehnica Iași a obținut, marți, poate cel mai important succes din acest sezon, 3-1 în deplasare cu Dinamo, într-un meci în care eroul s-a numit Alin Roman, autor a doua goluri și al unui assist pentru Shayon Harrison, cel care a adus egalarea pe ”Arcul de Triumf”.

A fost o victorie cu multiple avantaje pentru ieșeni. Au revenit pe locul 1 în clasament, s-au dus la 11 puncte de Dinamo și la patru lungimi de SC Oțelul Galați și au pus punct unei serii nefaste de trei jocuri fără victorie, toate încheiate la egalitate.

Reprize diametral opuse în meciul dintre Dinamo și Poli Iași

Poli Iași a fost, însă, o echipă a contrastelor în meciul de pe ”Arcul de Triumf”. Elevii lui Leo Grozavu au început meciul cu obișnuitul presing avansat, dar s-au stins repede, iar până la golul egalizator din finalul primei părți nu au existat pe teren. ”Câinii” puteau înscrie chiar mai repede, însă Brînză a intervenit salvator la șutul lui Țîră.

A fost poate cea mai slabă repriză făcută de ieșeni în play-off, salvată oarecum de golul marcat de Harrison, venit parcă de nicăieri. Până atunci, niciun șut pe poartă, nicio acțiune periculoasă și multe greșeli în defensivă. Plămadă a și primit cartonașul galben.

Repriza a doua, poate cea mai bună din acest sezon

Scuturați serios la pauză de antrenorul Leo Grozavu, care a recunoscut că era firesc să ”intre” în ei după prima repriză slabă, ieșenii au ieșit complet schimbați de la cabine. Asta și după ce tehnicianul a operat două schimbări care i-au ieșit, Tincu și Musi în locul lui Plămadă, respectiv Dumitru.

Poli a dat semne încă din start că vrea să întoarcă rapid disputa în favoarea ei, Musi având două șanse bune în primele zece minute. După care a intrat în scenă Alin Roman, autorul unei duble care a făcut diferența.

Pe lângă cele două goluri, Iașiul și-a creat și alte două bune ocazii de a face 4-1, prin Hlistei și Harrison, Dinamo reușind să iasă din propria jumătate abia spre final. Atunci când moldovenii au mai scăzut ritmul și presingul sufocant făcut aproape de careul advers.

A fost de departe cea mai bună repriză făcută de Poli Iași în play-off și una dintre cele mai bune din întreg sezonul, ținând cont și de adversar, dar și de context.

Și dacă Poli a arătat în multe momente din prima parte ca o echipă de play-out, fără pretenții, în repriza secundă formația din Copou a demonstrat cum trebuie să joace o pretendentă la promovare.

Poli Iași, singura echipă neînvinsă în turul play-off-ului Ligii 2

La final de tur, Poli Iași încheie pe prima poziție în clasament, cu 49 de puncte, la două lungimi în fața Stelei, prima clasată în mare parte din sezon, și la patru puncte față de SC Oțelul Galați (locul 3).

După prima parte a play-off-ului, Iașiul este singura echipă neînvinsă, având două victorii și trei remize. Interesant este că victoriile au venit poate în cele mai importante momente, la debut și la final de tur, dar și în fața principalelor contracandidate, SC Oțelul și Dinamo, având în vedere că Steaua joacă fără drept de promovare. Ambele meciuri au avut loc în deplasare.

Ieșenii au totalizat 9 puncte în turul play-off-ului Ligii 2, ca SC Oțelul, în timp ce Steaua și Dinamo au obținut câte 7. Ultimele clasate, Gloria Buzău și Unirea Dej, au scos 6 puncte, respectiv 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-echipei-dinamo-au-pierdut-meciul-dar-si-banii-cu-poli-iasi-prima-importanta-ratata-de-caini-exclusiv-19268279

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nelut-rosu-si-iulian-rosu-reactii-dupa-dinamo-poli-iasi-19268269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianos-brinza-omul-derby-urilor-pentru-poli-dupa-ce-a-fost-titular-cu-steaua-moldoveanul-a-revenit-in-poarta-iasiului-si-cu-dinamo-am-suferit-dar-pana-la-urma-e-o-victorie-meritata-19268265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-esec-cu-poli-iasi-19268255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-multumit-de-jucatorii-sai-abia-dupa-ce-a-intrat-in-ei-la-pauza-meciului-cu-dinamo-nu-am-inteles-teama-din-primele-30-de-minute-am-avut-momente-de-amorteala-19268219

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-castigat-cu-dinamo-dupa-ce-a-fost-condusa-19268197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dubla-lui-alin-roman-duce-iasiul-pe-primul-loc-poli-revine-de-la-0-1-cu-dinamo-si-castiga-clar-la-bucuresti-19268202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-2000-pe-arcul-de-triumf-meci-cu-miza-importanta-pentru-ambele-echipe-19268119

Narcis POHOAȚĂ 26 Apr. 2023, 18:24 Liga 2
Pe aceeași temă