Metaloglobus și-a făcut, cu Poli Timișoara, antrenamentul perfect pentru barajul de menținere în Liga 2. Eusebiu Tudor, despre o repriză fără gol și alta de descătușare: ”Ne-am luat anumite măsuri”

Anda DELIU 06 May. 2023, 22:19 Liga 2

Metaloglobus nu a mai reușit să scape de locul de baraj de menținere în Liga 2, dar a încheiat Grupa A de play-out cu un succes clar, la scorul de 5-0 în deplasare la Poli Timișoara.

CSM Slatina a învins acasă Minaur Baia Mare (scor 1-0), iar Eusebiu Tudor a spus că erau convinși, el și ceilalți din cadrul clubului său, că așa va fi și că știau dinainte de ultima etapă că trebuie să câștige ”dubla” cu Progresul Spartac pentru a mai juca în liga secundă și în noul sezon.

Eusebiu Tudor nu s-a așteptat la această față a lui Politehnicii Timișoara

La pauză a fost 0-0 pe Știința, dar, apoi, Metaloglobus a marcat prin Georgian Honciu (52), Robert Neacșu (57), Laurențiu Liș (73) și Milos Zukonovic (74, 87) pentru o victorie cu 5-0 în fața Politehnicii Timișoara, echipă deja retrogradată de câteva etape.

Eusebiu Tudor a pregătit meciul pentru un adversar, totuși, capabil să facă față, deși s-a dovedit contrariul în cele din urmă. Totuși, Metaloglobus își poate pune semne de întrebare după ce în prima repriză nu a reușit să înscrie unui adversar mult inferior unuia pe care îl va întâlni în baraj.

”Pentru noi importantă este partida de săptămâna viitoare, pentru că ne așteptam la rezultatul de la Slatina. Dar a fost un prilej de a ne antrena în compania unui adversar la un meci oficial și a trebuit să tratăm meciul foarte-foarte serios. A doua repriză chiar am făcut ceea ce trebuie să facem de la începutul jocului. Știam că jucăm contra unei echipe Poli Timișoara care în ultimele patru jocuri a avut o cu totul și cu totul altă față. O echipă care se pretează mai mult la un joc de posesie, la un joc bun, tactic și chiar ne-a fost un pic teamă de acest joc. Pentru că ne doream să câștigăm, să avem moral bun pentru baraj”, a declarat antrenorul echipei bucureștene.

Eusebiu Tudor a punctat că echipa sa nu a marcat și în prima repriză deoarece a existat o precauție firească înainte barajului. ”A fost și spiritul acesta de autoconservare, ne-am luat și anumite măsuri să nu ne accidentăm și cartonașele. Am luat mai mulți factori în discuție, pentru că ne interesează săptămâna viitoare. De fapt, următoarele două jocuri. Știam că dacă o să marcăm două-trei goluri, vor ceda. Dacă marcau ei primii, cu siguranță prindeau încredere și puteau să joace și mai bine. În prima repriză, părerea mea e că au jucat bine”, a mai spus Tudor despre meci.

Nu a vrut să vorbească de trecut

Antrenorul nu a dorit să comenteze ce a găsit la Metaloglobus, unde a venit după Eugen Trică. El a decis și plecarea fraților Herea, care jucau în Pantelimon de sezoane bune.

”Nu vorbesc despre ce se putea sau nu se putea. Aici important e că avem o șansă să ne luptăm pentru baraj. Am pierdut cinci jocuri din 18 jocuri, dar nu am făcut nimic. Trebuie să câștigăm barajul. Nu comentez ce a fost înainte”, a punctat Eusebiu Tudor, întrebat dacă ce a găsit la club a determinat barajul de acum.

Metaloglobus în meciul din play-out cu Poli Timișoara: Gavrilaș (cpt.) – Rob. Neacșu (Rz. Milea 75’), C-tin. Dima (Caramalău 55’), Chatziterzoglou, Alb. Olaru (Goge 75’) – Liș (Ad. Sîrbu 82’), Al. Gheorghe, Honciu, Zakir – Zukanovic, Huiban (Andr. Sava 46’). Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Andr. Răuță, Cazan, Ciuciulete.

Se așteaptă la un baraj tare cu Progresul Spartac

”Principalul” echipei din Pantelimon se așteaptă la un duel tare cu trupa din cartierul Progresul, echipa ce a terminat pe locul de baraj din Grupa B de play-out.

”Un adversar puternic. Ne-am întâlnit o singură dată cu ei în campionat. Am câștigat. Dar niciun meci nu seamănă cu celălalt. Asta am vorbit și cu jucătării. Meciurile de baraj vor avea o altă tensiune, presiune. Cine va gestiona bine presiunea va putea să se exprime mult mai bine. Eu sunt încrezător și am încredere în echipă, dar trebuie să muncim mult-mult ca să ne salvăm”, a declarat Tudor despre adversarul de la baraj, cel care în această etapă a trecut cu 1-0 la Târgu Jiu de Viitorul Pandurii.

Metaloglobus, gazdă în manșa tur a barajului cu Progresul Spartac

Metaloglobus a terminat play-out-ul cu 32 de puncte, pe locul 5 în Grupa A.

Fiindcă a jucat în această grupă, atunci trupa lui Eusebiu Tudor va fi gazdă în manșa tur a barajului de menținerea în Liga 2 cu Progresul Spartac, sâmbătă, 13 mai, de la ora 11:00. Returul are loc o săptămână mai târziu, în data de 20 mai, de la ora 11:00.

Stadioanele unde vor avea loc jocurile încă nu au fost stabilite. Jocul direct din sezonul regular dintre cele două echipe, cu Metaloglobus gazdă, a fost organizat la Clinceni.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-decisiv-din-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-are-loc-cu-progresul-spartac-ca-echipa-gazda-cand-se-vor-desfasura-cele-doua-jocuri-care-decis-ultima-retrogradata-19269708

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-terminat-in-genunchi-sezonul-de-liga-2-cu-un-esec-acasa-la-scorul-de-0-5-paul-codrea-nu-mai-eram-echipa-eram-11-baieti-imbracati-in-acelasi-tricou-19269603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-de-moral-la-targu-jiu-progresul-spartac-a-castigat-partida-cu-viitorul-pandurii-si-abordeaza-cu-incredere-barajul-cu-metaloglobus-andrei-erimia-ar-fi-trebuit-sa-mai-marcam-19269586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19269525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-play-out-astazi-aflam-a-doua-echipa-care-va-merge-la-barajul-de-mentinere-19269440

Anda DELIU 06 May. 2023, 22:19 Liga 2
Pe aceeași temă