Metaloglobus a schimbat stadionul pentru partida cu Progresul Spartac, iar Andrei Erimia a reacționat: ”E un avantaj pentru echipa lor”. Antrenorul vede favorită formația din Pantelimon

Andrei PASCU 25 Nov. 2022, 12:46 Liga 2
Metaloglobus a schimbat stadionul pentru partida cu Progresul Spartac, iar Andrei Erimia a reacționat: ”E un avantaj pentru echipa lor”. Antrenorul vede favorită formația din Pantelimon

Metaloglobus – Progresul Spartac, din etapa a 15-a a Ligii 2, e un meci important din perspectiva luptei pentru evitarea retrogradării, cele două echipe fiind pe locurile 16 și 17 în clasament, cu un punct în plus, 14, pentru formația lui Andrei Erimia.

Metaloglobus, într-o formă mai bună decât Progresul Spartac în Liga 2

Nou-promovata stă mai bine în ierarhie, doar că în ultimele runde Metaloglobus are un parcurs mai bun. Acest detaliu a fost remarcat și de Erimia la declarațiile premergătoare confruntării, anume că trupa din Pantelimon are trei victorii la rând, 3-1 cu Unirea Constanța, 2-0 cu CS Comunal Șelimbăr și 2-1 cu Poli Timișoara.

De partea cealaltă, Progresul Spartac are trei puncte în ultimele patru meciuri, 0-0 cu Gloria Buzău, 1-4 cu Unirea Slobozia, 2-2 cu Minaur Baia Mare și 1-1 cu Ripensia. Din acest motiv, Erimia e convins că partida va fi una foarte complicată, dar, în plus, mai sunt și alte detalii care plasează Metaloglobus în rândul favoritei.

Andrei Erimia, despre Metaloglobus – Progresul Spartac: ”Poate au decis să joace la Clinceni pentru că e un avantaj pentru ei”

Pe lângă faptul că are lotul mai experimentat, Metaloglobus a decis să mute partida la Clinceni, așadar meciul va avea loc pe un teren cu iarbă naturală. Erimia a declarat că simte că decizia a fost luată tocmai pentru ca duelul să nu aibă loc pe sintetic, pentru că jucătorii săi ar fi fost avantajați, evoluând mai des pe o astfel de suprafață.

E un meci de care pe care, cu o contracandidată la retrogradare, dacă pot spune asta. E o echipă din subsolul clasamentului, însă e o echipă care a făcut multe puncte în ultima lună, are trei victorii la rând. Oricum, cea mai bună perioadă pentru ea.

Va fi un meci dificil, vom juca și la Clinceni, chiar dacă ei, în mod normal, își desfășoară meciurile pe arena lor din Pantelimon, unde e tot teren sintetic. Probabil au făcut alegerea asta știind că noi ne antrenăm pe sintetic și ne e mai greu să jucăm pe iarbă.

Din câte știu eu, Metaloglobus s-a antrenat pe iarbă, poate mai mult pe iarbă decât pe sintetic. Poate a făcut alegerea asta ca un avantaj pentru ea. Pentru noi e un dezavantaj, pentru că schimbăm suprafața de joc des, nu mai e o echipă de Liga 2 care să facă asta.

E un dezavantaj pentru jucători, risc mare de accidentare, e greu să te adaptezi mereu la altă suprafață. Din punctul acesta de vedere, e clar că nu e ușor pentru jucători”, a declarat Andrei Erimia.

Progresul Spartac, fără trei jucători la partida cu Metaloglobus

Referitor la lista indisponibililor, Progresul Spartac nu va putea miza pe trei jucători, pe Petruţ Vlad, pe Ulrich Bardot și pe Eduard Radu. Dănilă Parfeon și Andrei Grigore pot evolua în partida de sâmbătă, cu Metaloglobus, fiind apți din punct de vedere medical.

Edi Radu e în continuare în perioada de recuperare, iar ceilalți vor fi apți pentru jocul de sâmbătă”, a mai spus Erimia.

Eugen Lixandru, despre Metaloglobus – Progresul Spartac: ”Trebuie să mergem și să luăm cele trei puncte”

Eugen Lixandru a prefațat și el duelul cu Metaloglobus. De altfel, el a venit la Progresul Spartac chiar de la formația din Pantelimon, în 2017.

Un meci important pentru noi, trebuie să mergem și să luăm cele trei puncte. Suntem pregătiți să luptăm, așa cum am făcut-o și meciurile trecute. Am luptat, dar meciurile trecute nu am reușit să câștigăm, acum sperăm că am învățat ceva și vom câștiga.

Am debutat la seniori la Metaloglobus, dar s-au schimbat multe de când am plecat de acolo. Cred că mai sunt doi jucători din perioada respectivă. S-au schimbat antrenori mulți, știu la fel de mult de Metaloglobus, cum știu și colegii mei.

(N.r. – Despre un meci din Cupa României, din 2018, Progresul Spartac – Metaloglobus, scor 2-0) Cred că putem repeta rezultatul de atunci, suntem o echipă care joacă un fotbal destul de bun, avem nevoie de puțin mai multă atenție și noroc”, a comentat Lixandru.

Progresul Spartac stă mai bine în clasament decât Metaloglobus

Progresul Spartac ocupă locul 16, cu 14 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, care momentan are un golaveraj superior. În 2022, Progresul Spartac mai are de disputat meciuri cu Metaloglobus București (deplasare) și CSM Slatina (acasă).

În pauza competițională, Progresul Spartac a disputat o partidă de verificare, cu Unirea Constanța, pe care a câștigat-o cu 2-0.

Metaloglobus e imediat sub nou-promovată în ierarhia Ligii 2 înainte de startul rundei a 15-a, pe locul 17, cu 13 puncte.

Foto și video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-de-liga-2-din-2022-incepe-de-ziua-nationala-a-romaniei-in-ghencea-in-vacanta-de-iarna-se-intra-dupa-jocul-de-la-brasov-in-care-evolueaza-dinamo-19254426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-nu-renunta-la-propriile-idei-chiar-daca-situatia-din-liga-2-nu-e-cea-mai-buna-andrei-erimia-am-dorit-formarea-unui-club-in-care-valorile-sanatoase-bazate-pe-meritocratie-19254277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-iesit-victorioasa-din-testul-cu-unirea-constanta-pe-care-a-invins-o-si-in-liga-2-formatia-lui-andrei-erimia-succes-fara-gol-primit-19254215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/romania-u19-a-pierdut-si-al-doilea-amical-contra-sloveniei-pelici-a-inceput-cu-9-jucatori-din-liga-2-in-primul-11-19254172

Andrei PASCU 25 Nov. 2022, 12:46 Liga 2
Pe aceeași temă