Metaloglobus a încheiat anul 2020 cu o înfrângere și poate pierde podiumul Ligii 2. Antrenorul Manu a găsit vinovatul pentru eșecul cu ”FC U” Craiova: arbitrajul. “Am jucat contra 12! N-am fost lăsați să jucăm, să înscriem”

Mircea OGLINDOIU 24 Nov. 2020, 22:03 Liga 2

După un start fulminant de sezon, cu cinci victorii și patru remize în primele nouă etape, Metaloglobus București nu și-a mai găsit cadența pe final de an, chiar după momentul în care a stat pentru o noapte pe primul loc în Liga 2.

Echipa antrenată de Gabriel Manu a mai câștigat, ulterior, un singur meci, etapa trecută, scor 2-0, pe teren propriu, cu Fotbal Comuna Recea, iar marți seara a bifat un nou eșec, al patrulea din ultimele cinci jocuri, scor 0-1 cu ”FC U” Craiova, la Drobeta Turnu Severin.

Singurul gol al partidei care a deschis etapa a 14-a a Ligii 2 a fost marcat de Claudiu Bălan, în minutul 4, cu un șut puternic, din 17 metri, după o dublă eroare a lui Puțanu. Ambele echipe au mai avut apoi șansa golului, oapeții trecându-și în cont și o bară transversală, în minutul 62, prin Ovidiu Herea.

Gabriel Manu, după înfrângerea Metaloglobusului cu ”FC U” Craiova: ”Nu am fost lăsați să înscriem”

La finalul jocului, antrenorul echipei din cartierul bucureștean Pantelimon a acuzat în termeni duri arbitrajul brigăzii conduse de Rareș Vidican (Satu Mare).

”Am primit gol prea repede, după o nesincronizare în apărare a echipei mele. Am început meciul de la 1-0 pentru adversar. Am încercat apoi să jucăm, ne-am creat ocazii, dar, din păcate, nu am reușim să marcăm și adversarii au câștigat. Nu știu ce ocazii a mai avut Craiova, în afară de gol?! (n.r. – a mai avut ocazii de gol, inclusiv una imensă, în prelungiri) Eu cred că am fost mult pentru adversar, dar, cu asemenea arbitraj, era imposibil ca FCU Craiova să nu câștige. Am avut penalty clar la Ovidiu Herea, în finalul primei reprize, apoi a fost un atac din spate la Claudiu Herea, direct pe gleznă și s-a ales cu o tăietură pe picior, iar arbitrul nu a dat nimic, după ce jucătorii Craiovei au strigat la el să nu-i dea galben, că mai are unul și urma să fie eliminat. Am avut chiar două penalty-uri în prima repriză. Nu a lăsat nici legea avantajului când a scăpat Ovidiu Herea pe contraatac. Când nu ești lăsat să joci, n-ai cum să câștigi. Noi am avut posesie, am fost peste ei, dar, din păcate, nu am fost lăsați să înscriem.
Nu am fost nici noi lucizi în fața porții: le-am spus și băieților că în astfel de derby-uri, când ai ocazii, trebuie să înscrii, altfel nu ai nicio șansă. Din păcate, noi, în această seară, am, jucat contra 12!
Obiectivul nostru e să ajungem în play-off, dar cu asemena arbitraje ne va fi foarte greu”
, a spus Gabriel Manu.

Metaloglobus a ajuns la al treilea eșec consecutiv în meciurile din deplasare, toate pierdute cu 1-0, la Dunărea Călărași, CSM Slatina, iar acum la Drobeta Turnu Severin, unde joacă U Craiova 1948 SA.

După partida de la Slatina, Metaloglobus s-a plâns că jucătorii ei au fost molestați și înjurați de președintele Consiliului Județean Olt. Acum dă vina pe arbitraj pentru eșec.

Metaloglobus, eșec în ultimul meci oficial pe care l-a avut în 2020. Echipa poate pierde locul 3 din Liga 2

După eșecul cu ”FC U” Craiova, Metaloglobus a rămas cu 22 de puncte, în 14 jocuri jucate, dar riscă să piardă ultima treaptă a podiumului, pe care o ocupă momentan, după disputarea celorlalte partide din etapa a 14-a a Ligii 2 sau, în cel mai fericit caz, după cele din runda a 15-a.

Echipa lui Gabriel Manu va sta în ultima etapă programată în acest an, programată în jurul datei de 5 decembrie. Fiind eliminată și din Cupa României, în turul 4, de Petrolul Ploiești, Metaloglobus a încheiat practic meciurile oficiale din 2020.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 24 Nov. 2020, 22:03 Liga 2
Pe aceeași temă