MEȘTERul cu care Falub vrea să construiască o echipă de promovare la ”U” Cluj. ”Aștept cu nerăbdare ziua în care o să debutez la echipa Universității, în spate niște suporteri minunați” | INTERVIU

Liga2.ro 17 Jul. 2020, 15:29 Liga 2

Printre jucătorii pe care Adrian Falub îi are la dispoziție în această perioadă la antrenamentele echipei Universitatea Cluj se numără și Cosmin Meșter, un tânăr fotbalist aflat de un an în cadrul clubului și căruia acum i se dă șansa de a face parte din lotul primei echipe.

Antrenorul anunța la startul pregătirii noului sezon al Ligii 2 că începe o construcție ”altfel ca până acum, nu artificial, pompieristic”. ”Vrem să construim o echipă, ne bazăm pe copii și juniori, crescându-i pe ei, să facem un fotbal bun”, spunea Falub, care și-a început campania de achiziții din această vară cu ”copiii” Vlad Muțiu (25 de ani, portar, ex Farul), Laurențiu Rus (35 de ani, mijlocaș ex CSM Reșița), Daniel Novac (32 de ani, mijlocaș, ex Chindia Târgoviște) și în cele din urmă un tânăr jucător, Alexandru Negrean (19 ani, mijlocaș, ex Viitorul Pandurii).

Pentru a da cu adevărat sens vorbelor sale mari și pentru a mai reduce media ridicată de vârstă a echipei sale, Falub l-a adus în lot și pe Cosmin Meșter, un tânăr de 18 ani adus în cadrul clubului în urmă cu un an, de la LPS Oradea.

Universitatea Cluj l-a prezentant pe orădeanul Cosmin Meșter printr-un interviu publicat pe site-ul oficial al clubului ardelean. Tânărul jucător a povestit despre începuturile sale în fotbal, despre cum vede ziua debutului său în tricoul lui ”U”, dar și despre celelalte pasiuni ale sale.

Cosmin Meșter: ”Aștept cu nerăbdare ziua în care o să debutez pentru echipa Universității. Ar fi cu totul special, mai ales că aș avea în spate niște suporteri minunați”

Cum te simți după o săptămână de antrenamente alături de echipa mare a Universității?
Mă simt foarte bine, antrenamentele sunt destul de solicitante, dar mă ajută faptul că m-am acomodat cu restul jucătorilor.

Ai primit câteva sfaturi de la seniori?
Da, în mare parte am primit sfaturi de la toată lumea. Mi-au spus să am curaj, să nu am emoții.

Cum ți-ai imagina ziua debutului în tricoul Universității?
Aș fi foarte fericit să debutez pentru echipa Universității. E o echipă de tradiție, cu nume în fotbalul românesc. Ar fi cu totul special să joc pentru ”U”, mai ales că aș avea în spate niște suporteri minunați. Pot spune că aștept cu nerăbdare acea zi.

Când a început pasiunea ta pentru fotbal?
Pasiunea pentru fotbal a început la vârste foarte mici, cred că aveam cam trei, patru ani. Prima dată am început alături de prieteni, mă jucam în curte cu mingea, apoi ieșeam pe afară să ne jucăm. La șapte ani am început să joc în cadru organizat la Oradea.

Meșter a ajuns la ”U” Cluj după ce i-a dat cinci goluri în două meciuri

Cum ai ajuns la academia clubului nostru?
Am avut două meciuri împotriva Universității în care am marcat cinci goluri, iar apoi celor de la ”U” Cluj le-a plăcut de mine și au decis să mă aducă aici.

Ai fost în tribune la meciurile lui ”U”? Este vreun moment, un meci ce ți-a rămas în memorie?
Am fost la meciurile echipei și îmi aduc aminte de jocul din Cupa României cu FCSB. Îmi pare rău că nu am reușit să ne calificăm, dar suporterii au fost la înălțime atunci și echipa a jucat foarte bine.

Care e cel mai frumos moment pe care l-ai trăit tu până acum pe terenul de fotbal?
Sunt foarte multe momente, nu știu dacă aș putea alege doar unul. Cred că cel mai frumos a fost cel în care am câștigat campionatul la juniori pe vremea când jucam la Oradea și am reușit să trecem la faza națională.

”Meșter” la jocuri video și pescuit

Ce pasiuni ai pe lângă fotbal?
Îmi plac jocurile video, un exemplu e FIFA, ne adunăm mai mulți prieteni și jucăm. Online joc mai puțin. A doua pasiune este pescuitul, îmi place să ies atunci când am timp liber și merg acasă.

Cum te-ai antrenat în perioada pandemiei, având în vedere că accesul la facilități a fost restrâns?
Într-adevăr, a fost o perioadă dificilă. Am avut un program foarte strict primit de la preparatorul fizic al echipei Under 19. Am încercat pe cât a fost posibil să respect ce ni s-a indicat. M-am antrenat acasă cum am putut, dar am avut acces și la un stadion, unde am putut merge. M-am menținut în formă.

Ce jucător este idolul tău? Ce echipă este preferata ta?
Îmi place foarte mult Lionel Messi, iar ca echipă cel mai mult urmăresc Barcelona.

Care crezi că sunt calitățile esențiale pentru un jucător pe poziția ta?
Eu zic că cel mai mult contează inteligența în joc, rapiditatea în mișcări. De asemenea e foarte important să nu renunți niciodată.

Foto și video: FC Universitatea Cluj

Liga2.ro 17 Jul. 2020, 15:29 Liga 2
Pe aceeași temă