De ce n-a mai ajuns FC Hermannstadt să joace la Cisnădie! Contre între noul președinte CD al clubului sibian și primarul Huja, după afirmațiile făcute de primul. ”A pornit cu stângul”

Ovidiu BOICA 05 Oct. 2021, 21:39 Liga 2
De ce n-a mai ajuns FC Hermannstadt să joace la Cisnădie! Contre între noul președinte CD al clubului sibian și primarul Huja, după afirmațiile făcute de primul. ”A pornit cu stângul”

Declarațiile făcute de Ciprian Fulea, președintele noului Consiliu Director al FC Hermannstadt, referitoare la faptul că echipa nu a mai ajuns să joace meciurile considerate acasă pe stadionul din Cisnădie, așa cum s-a dorit la începutul campionatului Ligii 2, a atras reacția edilului-șef al orașului de la poalele Măgurii.

Gheorghe Huja a ținut să-și spună punctul de vedere în privința afirmațiilor făcute de conducătorul echipei sibiene care a ales să-și joace partidele pe teren propriu la Mediaș.

Ciprian Fulea, despre motivul pentru care FC Hermannstadt n-a mai ajuns să joace la Cisnădie: ”Ni s-a solicitat undeva la 400.000 de euro”

Ciprian Fulea declarase că i s-a solicitat clubului din Sibiu, la care este el acum conducător, de către Dan Raica, managerul Academiei de Fotbal și Tenis Măgura Cisnădie, suma de 400.000 de euro pentru a gestiona echipa a doua a FC Hermannstadt și o viitoare academie de copii și juniori a clubului sibian, în schimb ”alb-roșii” urmând să fie lăsați să joace meciurile de acasă din Liga 2 pe stadionul din Cisnădie, mult mai aproape de casă față de cum este Mediașul.

”Noi ne-am dorit de la început să jucăm cât mai aproape de Sibiu și cât mai aproape de suporteri. Aveam opțiune (n.r. – să jucăm) la Cisnădie, mai trebuiau făcute câteva lucruri pentru acreditări, dar se puteau face. Aici, din nou ne-am lovit de condiționarea domnului Raica, pentru că dânsul administrează baza sportivă de la Cisnădie. Dânsul ne-a solicitat undeva la 400.000 de euro. Asta însemna ca dânsul să administreze, să gestioneze echipa a doua și o academie de copii. Ni s-a părut o sumă enormă și nu vedeam cum se putea face lucrul ăsta. Ca și detaliu, vă pot spune că acești bani trebuiau virați într-un alt cont decât cel al asociației AFC Hermannstadt, pe care dânsul să-l gestioneze. Ceea ce nu am fost de acord și nu am acceptat așa ceva, adică să fim sub aceeași umbrelă, sub aceeași insignă, siglă și să îți propui serviciile la un preț dublu sau să ai asemenea solicitări mi se pare exagerat. Aici (n.r. – la Cisnădie) s-a solicitat o sumă cu administrarea echipei de copii. Acolo (n.r. – la Mediaș), avem un contract de închiriere a bazei, dar nu se compară ca și condiții cu ce aveam la Cisnădie. Plus de asta, la Cisnădie trebuia să mai facem investiții, trebuiau asumate și din nou alte costuri”, a afirmat Fulea.

FC Hermannstadt nu poate juca la Sibiu, fiindcă stadionul Municipal este într-un proces de modernizare, care se întinde deja de mai mulți ani.

Gheorghe Huja, primarul din Cisnădie: ”Domnul Fulea a pornit cu stângul venind cu astfel de declarații”

”Domnul Fulea a pornit cu stângul”, e de părere primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja, răspunzând celor afirmate de Ciprian Fulea în numele FC Hermannstadt, în legătură cu stadionul din orașul de la poalele Măgurii.

Primarul Cisnădiei a dorit să-și spună punctul de vedere în privința acestui subiect. ”Raica nu decide cine folosește stadionul orașului nostru. (…) Domnul Fulea nu a purtat niciodată discuții legate pe această temă cu mine”, a spus Huja.

”Doresc să clarific un subiect dezbătut în conferința de presă a AFC Hermannstadt. Domnului Ciprian Fulea nu i s-a cerut suma menționată de acesta pentru a putea folosi terenul de fotbal al Cisnădiei. De asemenea, nu au fost impuse nici un fel de condiționări, dimpotrivă.

Când vorbești de Cisnădie trebuie să ai în vedere ca noi avem o echipă de handbal feminin în Liga Națională, care e locul 5 pe țară, și consider că am dat dovadă de respect față de toți cei care s-au implicat cu adevărat în acest domeniu.

Domnul Fulea a pornit cu stângul venind cu astfel de declarații pentru că managerul Academiei de Fotbal și Tenis din Cisnădie, Dan Raica, nu decide cine folosește stadionul orașului nostru. Înțeleg entuziasmul său, dar lipsa de experientă, din păcate, își spune cuvântul.

Domnul Fulea nu a purtat niciodată discuții legate pe această temă cu mine, iar afirmațiile făcute de dânsul m-au surprins de-a dreptul. Nu cred că e cazul să vehiculeze sume când eu aș fi venit cu o propunere chiar și în Consiliul Local pentru a ajuta AFC Hermannstadt, fără pretenții ca cele menționate de acesta.

Suntem iubitori ai sportului, iar fotbalul este pentru noi un mod de a construi un sistem de educație sportivă. CS Academia Măgura este un club creat datorită iubirii pentru fotbal și a dorinței de a insufla copiilor, și nu numai, principii corecte de viață”, susține primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja, într-un drept la replică.

  • FC Hermannstadt, echipă din Sibiu,  își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Mediaș, la o distanță de 56 de kilometri. Ar fi dorit să joace mai aproape de casă, la Cisnădie, la o distanță de 10 kilometri. O variantă a fost și Alba Iulia (77 kilometri), însă și aceasta a picat din cauza lucrărilor de la stadionul Cetate.
  • În vară, Cisnădie și-a retras echipa din Liga 3, Măgura, care a terminat pe locul 2 și a ajuns la un pas de promovarea în Liga 2, câștigând barajul cu Șoimii Lipova (2-1 acasă, 1-1 deplasare), însă pierzându-l pe cel decisiv, cu Viitorul Șelimbăr, actuala divizionară secundă CS Comunal Șelimbăr (0-2 acasă și 1-1 deplasare).
  • FC Hermannstadt 2 s-a menținut în Liga 3 deși retrogradase, după ce a fost invitată de FRF pentru a ocupa locurile vacante, iar echipa secundă a sibienilor își desfășoară meciurile de acasă la Rășinari.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/frf-stabileste-astazi-meciurile-din-optimile-cupei-romaniei-in-urna-a-sunt-doua-echipe-din-liga-2-si-doua-din-liga-3-19204285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-10-a-a-ligii-2-incepe-la-miercurea-ciuc-si-se-incheie-la-dej-u-cluj-joaca-vineri-steaua-are-meci-sambata-iar-petrolul-intra-pe-teren-duminica-programul-rundei-si-partidel-19204334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-fc-hermannstadt-sar-in-ajutorul-echipei-dupa-intrarea-in-insolventa-anuntul-fanilor-si-beneficiile-pe-care-le-vor-avea-cei-care-vor-spijini-clubul-in-aceste-momente-grele-19203625

Ovidiu BOICA 05 Oct. 2021, 21:39 Liga 2
Pe aceeași temă