Arbitru de SuperLigă la partida Metaloglobus – CSM Slatina, după ce Daniel Oprescu a anunțat jocuri de culise. Pe cine a delegat CCA

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2023, 14:53 Liga 2
Arbitru de SuperLigă la partida Metaloglobus - CSM Slatina, după ce Daniel Oprescu a anunțat jocuri de culise. Pe cine a delegat CCA

Rămâne o luptă deschisă în privința echipei care va merge în barajul de menținere în Liga 2, din Grupa A, de unde se va decide adversara Progresului Spartac, echipă care și-a asigurat locul 5 în Grupa B. Un duel important este cel dintre Metaloglobus și CSM Slatina, de sâmbătă.

Meciul Metaloglobus – CSM Slatina, condus de un arbitru de SuperLigă

Bucureștenii sunt chiar pe poziția a 5-a, cu 26 de puncte, înaintea duelului din etapa a 6-a a play-out-ului, iar echipa din județul Olt pe locul 4, cu 31 de puncte. Mai sunt două runde, iar locul 6, Minaur Baia Mare, mai păstrează și ea șanse de a nu retrograda direct în Liga 3.

O afirmație puternică a fost făcută de antrenorul formației CSM Slatina, Daniel Oprescu, după etapa din weekendul trecut, în care echipa sa a reușit să se impună, pe teren propriu, în fața Politehnicii Timișoara, scor 1-0, iar Metaloglobus a trecut cu 2-1 de CSC Dumbrăvița, în deplasare.

”Principalul” a ieșit public și a afirmat că meciul din play-out dintre Metaloglobus și Unirea Slobozia, de acum două etape, terminat 3-3, a fost condus de brigada de arbitraj, unde ”central” a fost Mircea Ardelean (Arad), în favoarea bucureștenilor.

Oprescu aducea în discuție zvonul unor jocuri de culise, solicitând public un arbitru din lotul de SuperLiga României înaintea confruntării de sâmbătă, cu bucureștenii.

Bogdan Dumitrache, delegat la Metaloglobus – CSM Slatina

Se pare că oamenii din conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor au auzit ce a transmis Daniel Oprescu, pentru că acest lucru s-a și întâmplat, delegat fiind un ”central” din lotul primei divizii, Bogdan Dumitrache, care a făcut parte din brigada derby-ului din runda trecută a SuperLigii României, Rapid – FCSB (scor 1-0), unde a fost arbitru de rezervă.

Bogdan Dumitrache, din București, localitate din care este și formația gazdă de sâmbătă, va fi ajutat la cele două tușe de Cristian Voicu (Focşani – Vrancea) și Gheorghită Bălan (Piteşti – Argeş) în Metaloglobus – CSM Slatina.

Bogdan Dumitrache a condus patru meciuri de Liga 2 în acest sezon, trei cu Gloria Buzău!

Bogdan Dumitrache a mai fost delegat la 11 meciuri în acest sezon, la nivelul SuperLigii României, Ligii 2 sau Cupa României. În prima divizie a condus cinci confruntări, CFR Cluj – CS Mioveni (scor 4-2, sezonul regular), FC Botoșani – Universitatea Cluj (scor 1-1, sezonul regular), FC Hermannstadt – Farul (scor 4-0, sezonul regular), UTA – FC Botoșani (scor 3-1, sezonul regular), CS Mioveni – Chindiar Târgoviște (scor 0-1, play-out).

În Liga 2 a fost delegat ca ”central” la patru partide, Poli Iași – Gloria Buzău (scor 1-0, sezonul regular), Unirea Slobozia – Unirea Dej (scor 1-1, sezonul regular), Gloria Buzău – Unirea Slobozia (scor 3-1, sezonul regular), SC Oțelul – Gloria Buzău (scor 1-0, play-off).

În Cupa României a fost delegat ca arbitru central la duelurile dintre Dinamo – ”FC U” Craiova (scor 0-0) și Chindia Târgoviște – Campionii FC Argeș (scor 1-1).

Ca ”rezervă” a fost trimis la 21 de partide din SuperLiga României, Liga 2 sau Cupa României. Cele mai multe au fost bifate în prima divizie.

Luptă deschisă pentru locul de baraj în Grupa A play-out-ului de Liga 2

În Grupa A, Metaloglobus și Minaur Baia Mare se luptă pentru ocuparea locului 5, când mai au două meciuri de disputat în acest final de play-out. Bucureștenii sunt pe 5, cu 26 de puncte, iar Minaur Baia Mare e pe 6, cu 22 de puncte. Nici CSM Slatina, ocupanta locului 4, cu 31 de puncte, nu a scăpat de teama locului de baraj, chiar dacă are cinci puncte peste Metaloglobus.

În ultimele două runde, oltenii vor întâlni Metaloglobus în deplasare și Minaur acasă, iar cu două eșecuri ar putea fi depășiți de trupa bucureșteană. Sâmbătă, maramureșenii antrenați de Vasile Miriuță vor întâlni CS Comunal Șelimbăr, pe teren propriu, pentru ca apoi să dea peste CSM Slatina, în deplasare.

Trag un semnal de alarmă, pentru că urmează meciul de la Metaloglobus Bucureşti, iar arbitrajul trebuie să fie extrem de corect. Spun asta, pentru că am văzut meciul lor cu Slobozia şi vă spun că nu am mai văzut aşa ceva de mult timp.

Încep să apară arbitraje, jocuri de culise şi aşa mai departe. De aia am fost supărat după ultimul meci din sezonul regular, pentru că ştiam ce ne aşteaptă.

Federaţia ar trebui să se gândească foarte serios la această tentativă de sistem competiţional în care uitaţi-vă ce se întâmplă. Se spunea că dispar jocurile de culise, se pare că nu”, spunea, printre altele, Daniel Oprescu, antrenorul echipei CSM Slatina, a cărui reacție integrală poate fi citită AICI.

Daniel Oprescu, fost angajat al FRF. Marius Burcă, membru al CEX

Daniel Oprescu a fost angajat al Federației Române de Fotbal, fiind fost selecționer al mai multor naționale ”under” ale României, din iulie 2018 până în iunie 2022, când a condus de două ori România U18 și tot de două ori selecționata tricolorilor U19. La CSM Slatina este antrenor din vara anului trecut, când i-a luat locul lui Ovidiu Burcă.

De partea cealaltă, Metaloglobus îl are pe președintele Marius Burcă în funcția de membru al Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FRF

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-are-probleme-inaintea-partidei-cu-csc-dumbravita-19268451

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-continua-cu-mitran-si-alexa-si-si-a-impus-un-obiectiv-clar-pentru-sezonul-viitor-vrem-promovarea-directa-ce-buget-a-avut-si-va-avea-echipa-19268450

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-incep-sa-si-anunte-plecarea-de-la-poli-timisoara-dupa-retrogradare-unul-dintre-cei-mai-experimentati-componenti-ai-lotului-mesaj-chiar-de-ziua-sa-de-nastere-nu-as-fi-vrut-sa-se-19268430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eroul-iasiului-din-meciul-cu-dinamo-dezvaluie-care-este-adevaratul-lider-in-vestiarul-politehnicii-alin-roman-sunt-un-jucator-important-se-vede-prin-minutele-jucate-mijlocasul-ar-19268426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-reportaj-la-muzeul-fotbalului-ridicat-de-cornel-sfaiter-in-comuna-sa-de-bastina-am-strans-aici-amintiri-speciale-si-fiecare-colt-are-o-poveste-aparte-peretele-dedicat-lui-d-19268403

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2023, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă