Cristian Pustai rămâne precaut după victoria Ceahlăului la Chiajna: ”E o opțiune serioasă la play-off, dar încă nu am realizat nimic.” Sfatul pentru tânărul marcator al nemțenilor

Narcis POHOAȚĂ 23 Feb. 2024, 00:14 Liga 2

Ceahlăul Piatra Neamț a început anul în forță, cu o victorie foarte importantă în economia luptei pentru calificarea în play-off-ul Ligii 2, 2-1 (1-0) în deplasare cu Concordia Chiajna, în etapa a 16-a a sezonului regular.

Mijlocașul de 18 ani Matei Moraru a marcat două goluri, câte unul în fiecare debut de repriză, iar Concordia a punctat prin experimentatul Adrian Bălan, din penalty, în minutul 70.

Cristian Pustai: ”E o opțiune serioasă, dar încă nu am realizat nimic. Mai sunt 3 finale”

După această victorie, Ceahlăul a acumulat 25 de puncte și a urcat pe locul 5 în Liga 2, cel puțin până sâmbătă. La finalul meciului disputat joi seară, în chiar debutul etapei a 16-a, antrenorul Cristian Pustai s-a arătat mulțumit de evoluția echipei sale, dar le-a transmis elevilor săi să rămână prudenți în continuare. Admite că echipa sa a făcut un pas important spre play-off, dar spune că lupta rămâne deschisă.

”A fost un meci greu, cum anticipam, condus de noi, cred și sper că așa s-a văzut, cam la toate capitolele. Am fost mai buni azi, am avut și o posesie cu progresie, am venit cu destul de multe situații de gol, am și reușit să înscriem două goluri. Știam că dacă primește gol Chiajna, în general a pierdut, nu a reușit să înscrie mai mult de un gol pe meci. Am controlat acest joc, iar, pe final, așa suntem noi obișnuiți, să tremurăm, dar e bine că nu s-a întâmplat nimic. E o opțiune serioasă în luptă cu un adversar care avea tot 22 de puncte, ca și noi. Deocamdată doar am deschis această etapă, mai sunt trei meciuri, încă trei finale. Nu am rezolvat nimic, dar e un prim pas”, a declarat Cristian Pustai la microfonul DigiSport.

Matei Moraru a înscris două goluri, iar Pustai îi recomandă să ”țină nările paraleel cu pământul”

Antrenorul Ceahlăului l-a lăudat pe tânărul Matei Moraru pentru dubla decisivă de la Chiajna, dar a atras atenția că jucătorul de doar 18 ani trebuie să rămână modest în continuare, cu picioarele pe pământ, după reușitele din acest meci. El are patru goluri marcate în acest sezon, în cinci meciuri disputate, și i-a egalat pe golgheterii Azdren Llullaku și Patrick Petre.

”Matei Moraru e un copil foarte talentat și sper să țină nările paralele cu pământul, să-și vadă în continuare de treabă, că va ajunge departe”, a completat Cristian Pustai, care s-a referit și la stoperul Marius Constantin, pe care l-a adus în această iarnă: ”L-am rugat pe Marius Constantin să vină să mă ajute și am reușit. Se pare că e o simbioză frumoasă, am mai lucrat cu el și la Mediaș, și la Târgu Mureș. E un jucător în care eu am încredere și vârstă lui, 39, să zicem că e un număr.”

Ceahlăul, în victoria cu Concordia: Krell – Pedro Albino, Taraduda, M. Constantin, Tud. Oltean – Akwasi – P. Petre (Onișa 63′), Mat. Moraru, Neicuțescu (Buziuc 63′, Core 90+4′), Llullaku (cpt.)(Jalbă 90+4′) – Cortelezzi (Forizs 90+2′). Rezerve neutilizate: Barna – Bacalu, M. Savu, Larrauri.

  • Denys Taraduda și Marius Constantin au fost singurele noutăți din primul 11 al Ceahlăului. Din postura de rezervă au intrat, dintre cei achiziționați în această iarnă, și Alexandru Buziuc și Alexandru Core, primul ieșind accidentat în prelungiri.

Urmează meciul cu CSC Dumbrăvița, la Piatra Neamț

În etapa viitoare, a 17-a, Ceahlăul va juca pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița, sâmbătă, 2 martie, de la ora 11:00.

Ulterior, echipa nemțeană va mai avea meciuri în sezonul regular cu FK Miercurea Ciuc, în deplasare, și Progresul Spartac, pe teren propriu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-dupa-esecul-concordiei-cu-ceahlaul-19300376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-meciului-concordia-ceahlaul-1-2-19300348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-ceahlaul-primul-meci-de-liga-2-in-2024-19300227

Narcis POHOAȚĂ 23 Feb. 2024, 00:14 Liga 2
Pe aceeași temă