Marțian: „Primarul ar trebui să fie aproape de UTA că nu sunt zece echipe de iubit în oraș”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2013, 14:42 Liga 2
Marțian:** „Primarul ar trebui să fie aproape de UTA că nu sunt zece echipe de iubit în oraș

Este evident că relația dintre noul patron al „Bătrânei Doamne” și oficialitățile locale nu a început cu dreptul. Adrian Marțian a început să finanțeze echipa fanion a orașului de aproape o lună de zile, însă în tot acest timp nu a existat o întâlnire față în față cu Gheorghe Falcă. „Unde să mă văd cu el, la Bruxelles, la București? Am încercat să am o întrevedere cu el, dar dacă nu s-a putut”, a spus noul șef al „textiliștilor”.

În schimb, Marțian a recunoscut că l-a cunoscut pe Ovidiu Moșneag, consilier local și apropiat al primului edil al Aradului. „M-am întâlnit cu el și dacă m-am întâlnit? Omul vine la stadion, nu cunoaște, nu salută. Am auzit că vrea să fie noul primar sau nu știu exact ce vrea să fie. Nu salută, nu cunoaște, asta e sigur”, a adăugat omul de afaceri clujean.

Întrebat dacă nu crede că gestul lui Moșneag ar putea avea legătură cu declarația sa cu privire la faptul că primarului Falcă nu i-ar prea plăcea fotbalul, Adrian Marțian a punctat: „Păi am spus ce am auzit și eu de la alții. Păi și ce, îi place? Dacă i-ar fi plăcut venea la meci vineri. Eu nu l-am văzut, deci cred că nu-i prea place fotbalul. Ar fi frumos să fie cât de cât aproape de echipă, că, până la urmă, e echipa orașului. Nu sunt zece echipe în oraș ca să fie concurență între ele, care să fie mai iubită. Dar, până la urmă, fiecare cu mentalitatea lui. Noi facem tot ce-i posibil pentru UTA, tot ce ține de noi și poate cu timpul, dacă totul merge bine, o să facem un stadion prin propriile forțe și nu o să mai avem nevoie de stadionul Primăriei”.

Totodată, clujeanul spune că nu are motive pentru care să fie rezervat în declarații, ci va spune tot timpul lucrurilor pe nume. „Eu nu sunt domnul Walter, ca să-i cer Primăriei din Cluj terenuri, contracte și altele. Nu am firme în Arad, nu am venit să cer milă de la Primărie. Cei de acolo trebuie să facă ceva pentru club, nu pentru mine. Pe mine nu au ce să mă ajute. Ce să-mi dea? Bani de deplasări de la Cluj sau Arad sau invers? Eu urmăresc numai fotbalul. Nu am și nici nu-mi doresc nici măcar un chioșc în Arad. În fine, personal, nu știu încă pe ce se poate baza clubul UTA ca ajutor de la autorități…”, a mai afirmat Marțian, care a fost „salvat” de partenerul său, Giovanni Catanzariti. „Primăria și autoritățile ne-au promis și ne vor da o sumă pe an în Liga a 2-a și alta în Liga 1. Apoi, nu cred că trebuie făcut un caz din faptul că domnul Marțian nu s-a întâlnit încă cu domnul Falcă, nu prea s-a nimerit să fie ambii în Arad în același timp”, a menționat fostul președinte al arădenilor, încercând oarecum să „panseze” relația dintre oficialitățile locale și noul acționar majoritar al „Bătrânei Doamne”.

Revenind puțin la „pățania” cu Moșneag și, implicit, la rolul politicienilor în societate, Adrian Marțian a mai spus: „Dacă nu vrea să mă salute, e decizia lui. El e ales politic pe 3, 4, 5 ani, eu rămân pe viață așa. Politicienii asta nu înțeleg, că-i aleg oamenii și trebuie să facă ceva pentru oameni. Pe noi nu ne alege nimeni, venim cu bani și facem din proprie inițiativă ceva pentru oameni. Ei nu știu ce fac. Adică, știu. Fac multe promisiuni în campanie, apoi… Oameni trebuie să decidă, să aleagă. Dacă decid într-un fel și nu sunt mulțumiți apoi, înseamnă că își merită soarta. Este vina oamenilor din oraș și județ că ajung într-o situație sau alta. Și eu vă pot promite orice și să nu mă țin de promisiune, iar după patru ani să promit același lucru și iarăși să nu fac nimic. Dar, dacă sunt votat, e bine și așa, nu?” În replică, Moșneag a spus doar că: „Apreciez orice persoană care investește în sportul arădean. Sunt sigur că Marțian m-a confundat. Cred ca nu făcea referire mine. Eu am stat de vorbă cu el și sunt sigur că m-a confundat”.

În fine, partenerul de afaceri al lui Adrian Mutu și-a reafirmat dorința de a face tot posibilul să o ducă pe UTA în Liga 1, susținând că are resursele să o sprijine în elită. „Dacă nu credeam într-un proiect pe termen mai lung nu eram aici. Iar dacă nu aveam bani nu eram atât de interesat să o preiau pe Universitatea Cluj acum câteva luni. Și acum mă sună oameni de acolo să vin la Cluj, mă cheamă la tot felul de întăriri, dar eu acum sunt la UTA. Dar, cine știe ce se poate întâmpla în viitor. Poate îl duc eu pe Giovanni la club, așa cum m-a adus prietenul meu Falub la Arad”, a glumit Marțian.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 15 Mar. 2013, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă