Marius Măldărășanu, după ce FC Hermannstadt a remizat la Slobozia cu Unirea: ”A fost cel mai prost joc al nostru din întreg sezonul”

Ovidiu BOICA 21 Apr. 2022, 21:11 Liga 2

Marius Măldărășanu a afirmat, la flash-interviul de după meciul de la Slobozia, în care FC Hermannstadt a remizat cu Unirea la scorul de 0-0, în etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2, că duelul cu formația lui Adrian Mihalcea a fost cel mai slab făcut de jucătorii săi de la debutul acestei ediții de campionat. ”Am încercat să schimbăm câțiva jucători, să aducem prospețime, dar nu am reușit”, a punctat antrenorul ploieștean, care mai de voie, mai de nevoie, a făcut patru schimbări în primul ”unsprezece” față de jocul de la începutul săptămânii, câștigat cu Steaua, la București (scor 4-1), Petrescu și Ionuț Stoica fiind cu probleme medicale acum, iar Biceanu și Paraschiv luând loc pe bancă.

Normal că mi-am dorit mai mult, dar – din păcate – a fost cel mai prost meci al nostru din întreg sezonul nu doar din play-off, ci și din sezonul regular. S-a simțit oboseala, cu toate că s-au făcut eforturi și am rămas în cantonament după meciul cu Steaua, ca să nu facem o deplasare înapoi, la Sibiu, și să venim la Slobozia, dar – din păcate – nu am fost noi. Am încercat să schimbăm câțiva jucători, să aducem prostețime. Nu am reușit! Dar, până la urmă, vreau să-l contorizez ca un punct în clasament, și alte echipe au făcut egal aici. Am spus de la început că (n.a. Unirea Slobozia) este o echipă puternică pe teren propriu, o echipă care și-a atins obiectivul și nu a avut absolut nimic de pierdut”, a declarat Măldărășanu.

Măldărășanu, despre ultima fază, care putea aduce victoria Hermannstadt-ului la Slobozia: ”Există o lege a compensației”

Marius Măldărășanu a pus ratarea din ultimele secunde a lui Baba Alhassan pe seama unei legi a compensației, susținând că altădată norocul le-a surâs sibienilor mai mult, reușind să câștige cu un gol marcat în prelungiri.

”De-a lungul unui campionat există o lege a compensației, pentru că și noi am fost taxați de multe ori jucând fotbal,  ducând mingea în careu advers și, pe un prim contraatac sau o primă fază a adversarului, ne-a dat gol. Altădată am câștigat în minutul 93 sau 94. A fost legea compensației, de data aceasta, asta a fost, puteam să marcăm în minutul 94, nu știu dacă meritam… Repet, a fost cel mai slab joc al nostru, dar până la urmă este un punct, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, atmosfera este foarte bună, am avut un play-off, până la meciul acesta, foarte bun, am recuperat până la urmă, să zicem, în clasament, pentru că sezonul regular l-am terminat pe locul 3. Mergem înainte, mai sunt meciuri, sunt puncte în joc, sunt meciuri de disputat, ne întâlnim între noi, dar repet, a fost un meci neașteptat de slab al nostru”, a mai spus Măldărășanu.

  • FC Hermannstadt în remiza cu Unirea Slobozia: Iliev – Pantea, Antoche, Bejan (cpt.), Opruț – Balaure (Blejdea 60′), Mino Sota (I. Năstăsie 78′), Alhassan, C. Popescu (Bucuroiu 60′) – Hora (D. Paraschiv 46′), Buhăcianu (Biceanu 46′). Rezerve neutilizate: I. Pop – Gab. Șerban, Tomșa, Issah.

Măldărășanu se așteaptă ca Slobozia să mai încurce și alte echipe din play-off

Altfel, Măldărășanu se așteaptă și la alte surprize din partea ialomițenilor, considerând că aceștia pot încurca și alte pretendente la promovare dat fiind faptul că jucătorii lui Mihalcea joacă fără presiune: ”Nu au ce pierde! Încă din prima etapă, noi am întâlnit Slobozia acasă în prima etapă și am spus-o, datorită faptului că și-au atins obiectivul, sunt o echipă relaxată… Pe relaxarea asta, se să câștigăm meciul foarte ușor, cum de altfel s-a și întâmplat, pentru că am câștigat cu 2-0 și am avut multe alte ocazii, sau, pe relaxare, să le iasă jocul foarte bine. N-au ce pierde, vor juca cu toate echipele, este părerea mea. Acuma ce spun alții, este treaba lor.”

”Trebuie să strângem rândurile”

Marius Măldărășanu nu consideră că trebuie schimbat acum ceva în jocul sibienilor, după acest semi-eșec de la Slobozia. Antrenorul ia în calcul că jucătorii săi să fi abordat mai relaxat meciul cu Unirea. ”Trebuie să strângem rândurile și să jucăm în continuare cum am făcut-o până la meciul ăsta”, e de părere Măldărășanu.

”Noi, până acum, în play-off am jucat chiar foarte bine, am avut… După acea înfrângere (n.a. 0-2 cu ”U” Cluj, la Mediaș, în prnultima etapă a seonului regular), pentru că acolo cred că am greșit… Noi puteam să jucăm la egal, poate era mai bine, țineam Clujul în spate. Da, dar după acea înfrângere noi am avut meciuri consistente, victorii, rezultate pozitive. Chiar etapa trecută, am câștigat în Ghencea pe un joc foarte bun și toate lucrurile astea probabil au contat, pentru că (n.a. jucătorii mei) s-au gândit, am câștigat aici în sezonul regular, am câștigat în turul play-off-ului, veneam după o victorie la Steaua și poate au luat jocul mai ușor. Nu știu, mă gândesc că e posibil și lucrul acesta. De corectat, trebuie să strângem rândurile și să jucăm în continuare cum am făcut-o pâîn meciul ăsta”, a completat Măldărășanu.

Antrenorul ”alb-roșilor” se așteaptă ca și celelalte echipe aflate în luptă pentru primele două locuri să se mai încurce până la finalul sezonului: ”Sigur că da! Se-ntâlnește echipa de pe locul întâi (n.a. Petrolul) cu cea de pe locul 3 (n.a. ”U” Cluj). Se-ntâlnesc cele două, la fel, contracandidatele noastre. În alți ani, în acest play-off… Mi-aduc aminte că, în pandemie, cred că 90 la sută din meciuri s-au terminat egal.”

FC Hermannstadt are 53 de puncte, e pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2 și are două lungimi în fața Universității Cluj, care încă nu a jucat în această etapă. Runda viitoare, sibienii sunt la a treia deplasare consecutivă, la Chiajna (28 aprilie, ora 20:00).

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-e-imbatabila-acasa-iar-acum-a-stricat-planurile-hermannstadt-ului-adrian-mihalcea-sa-si-dea-lumea-seama-ca-tratam-serios-meciurile-ce-a-spus-de-jocul-contra-conte-19228243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihalcea-sah-si-la-maldarasanu-fc-hermannstadt-obtine-doar-un-punct-la-slobozia-la-fel-ca-u-cluj-si-steaua-in-play-off-19228242

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1730-in-debutul-etapei-a-6-a-a-play-off-ului-ligii-2-sibienii-au-castigat-precedentele-doua-jocuri-din-acest-sezon-cu-ialomitenii-19228183

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-incinge-lupta-in-play-off-se-incing-si-declaratiile-danut-coman-reactie-acida-dupa-insinuarile-lui-denis-ispas-astea-sunt-sicane-ieftine-de-spatele-blocului-19228169

Ovidiu BOICA 21 Apr. 2022, 21:11 Liga 2
Pe aceeași temă