Marius Croitoru și FCU Craiova, luați prin surprindere de ACSM Reșița. Nu și-au revenit oltenii după șocul retrogradării? ”Trebuie să înțeleagă că asta este soarta”

Marius ANGHEL 07 Aug. 2024, 00:39 Liga 2

FCU Craiova a început cu stângul sezonul de Liga 2. A pierdut fără drept de apel meciul din deplasare de la Reșița, 0-2 cu ACSM Reșița, fiind făcută KO după doar câteva minute de joc.

Cu o singură ocazie importantă avută pe stadionul ”Mircea Chivu”, și ea venită pe final, dintr-o eroare a portarului, trupa olteană vrea să uite rapid această evoluție.

După meci, antrenorul Marius Croitoru a spus că atitudinea a făcut diferența și a dat impresia că jucătorii săi încă nu și-au revenit după retrogradarea din prima ligă.

FCU Craiova, început de coșmar în Liga 2, cu două goluri și eliminare în primele 12 minute ale jocului cu ACSM Reșița

FCU Craiova a început meciul din Valea Domanului de la scorul de 0-2.

Un fault comis de Tudor Oltean în minutul 1 al jocului, în fața propriului careu, l-a pus pe Cioiu în situația de a executa o lovitură liberă periculoasă. A trimis mingea în bara din stânga, de acolo a ricoșat prin spatele portarului debutant Sandu, iar Andrei Lascu a fost pe fază și a împlins mingea în plasă din minutul 2. Nu a trecut mult timp și, la o incursiune în careu a lui Alexandru Negru, Mario Ilie a avut o intrare ca în curtea școlii, doborându-și adversarul fără nicio ezitare. A fost arătat imediat punctul cu var, iar Florian Haită nu a iertat.

Cu 0-2 din minutul 6, FCU Craiova abia încerca să-și revină din pumni și a mai primit o lovitură decisivă. Cu o intrare de K1, Tudor Oltean i-a pus o talpă urâtă pe picior lui Haită, noroc că în aer, fiindcă altfel puteam vedea o accidentare gravă, iar arbitrul a fost forțat să arate al doilea cartonaș galben și pe cel roșu pentru noul fundaș stânga al oltenilor.

Unica ocazia a oltenilor a venit abia în minutul 76, din piciorul lui Ibrahim, pe lângă poarta părăsită, după ce goalkeeperul Goga a gafat la o degajare și i-a trimis direct atacantului Craiovei. Nici Reșița nu a mai avut situații mari de gol, în afară de cea din prelungiri a lui Ianis Doană (90+4), care a trimis din câțiva metri pe lângă poarta goală din fața sa.

”Am făcut greșeli pe început de joc, în primele 3-4 minute. E foarte greu să joci împotriva unei echipe bune, precum Reșița, în zece oameni, și cu un dezavantaj de două goluri. Practic, ne-a luat prin surprindere, pot spune, evoluția scorului, cât și cea din teren, pentru că, până la urmă, evoluția lor a făcut ca noi să facem greșelile respective”, a spus, la conferința de presă, Marius Croitoru.

Marius Croitoru vrea o altă atitudine, dar și noi achiziții: ”Trebuie să și demonstrezi, indiferent ce tricou porți”

Codruț Sandu, Tudor Oltean și Claudiu Bălan au fost noutățile din primul 11 al FCU Craiova, față de lotul avut la finalul sezonului trecut, în care s-a retrogradat din prima ligă. Și Mario Ilie poate fi încadrat aici, fiindcă el nu a jucat în niciun meci în sezonul precedent pentru trupa olteană, fiind de 11 ori rezervă în partidele din prima ligă.

Pe parcurs, dintre noutăți, au mai intrat pe teren Nestorly Lumbu, Traian Ciubotaru și Moses Abbey. Doar intrarea lui Lumbu a mai impulsionat jocul oltenilor, el având și o situație la poartă, o minge trimisă cu capul peste, la care s-a dictat, însă, offside.

”Din păcate, ăsta este lotul și suntem obligați să reușim în condițiile date. Sperăm să mai aducem unul-doi-trei jucători în perioada imediat următoare, pentru că este nevoie, după care vedem ce se va întâmpla. Nu este ușor, este un campionat lung, în care sunt foarte multe echipe bune, care, cel puțin la acest început de sezon, și-au propus promovarea. E clar că puncte s-au pierdut și se vor mai pierde. Nu asta este problema. Problema e modul în care o faci și trebuie să ne dea de gândit. E clar că diferența o face atitudinea, dăruirea, felul în care înțelegă că meciul nu este câștigat de la început. Trebuie să și demonstrezi, indiferent ce tricou porți”, a mai declarat Croioru, care a și numit echipele pe care le consideră candidate la promovare: ”Sunt cinci, șase, șapte echipe care au dorința certă de promovare: Reșița, Chiajna, Voluntari, Pitești, Hunedoara, Craiova, Miercurea Ciuc.”

FCU Craiova, în meciul cu ACSM Reșița: C. Sandu – R. Negru, Padula (Blidar 87′), Lekiatas, Tud. Oltean (eliminat pentru cumul de cartonașe – 12′) – Sidibe (Lumbu 46′), Dr. Albu (cpt.), Vl. Pop (Abbey 85′), M. Ilie (Tr. Ciubotaru 58′) – Ibrahim, Cl. Bălan (Andr. Dragu 58′). Rezerve neutilizate: Gurău – Bounaas, Ct. Albu, Ghindovea.

”Suntem în Liga a 2-a și avem obligația de a readuce echipa în prima ligă”

Antrenorul FCU Craiova a pus această evoluție contra Reșiței și pe seama faptului că jucătorii săi încă nu știau revenit după retrogradarea din prima ligă.

”A fost o retrogradare nedorită de nimeni din Craiova, care i-a dat puțin în spate pe jucători. Trebuie să înțeleagă că, până la urmă, asta este soarta, asta este viața noastră, suntem în B și lucrurile trebuie să le schimbăm cu toții. Trebuie să înțelegem că, pentru a promova, trebuie să nu mai facem asemenea greșeli nepermise pe care le-am făcut în primele patru minute cu Reșița, pentru că va fi foarte greu, indiferent cu cine joci. Până la urmă, suntem în Liga a 2-a și avem obligația de a readuce echipa în prima ligă”, a mai spus Croitoru.

”Această înfrângere a venit într-un moment în care nu speram și nu ne doream”
Marius Croitoru, antrenor FCU Craiova, după eșecul cu ACSM Reșița

Urmează meciul cu Chindia Târgoviște, la Craiova

În etapa a doua a Ligii 2, FCU Craiova are meci duminică, de la ora 17:00, pe teren propriu, contra Chindiei Târgoviște, echipă care în prima rundă a pierdut în deplasare, la Clinceni, cu Metaloglobus, scor 2-3.

La mijlocul acestei săptămâni se joacă Turul 2 din Cupa României, unde din Liga 2 vor intra la joc opt cluburi, însă printre acestea nu sunt FCU Craiova și Chindia.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Declarațiile lui Marius Croitoru după ACSM Reșița – FCU Craiova 2-0:

Foto: ACSM Reșița

Marius ANGHEL 07 Aug. 2024, 00:39 Liga 2
Pe aceeași temă