Flavius Stoican și-ar fi dorit o victorie a ACSM Reșița cu mai multe goluri împotriva FCU Craiova: ”Când simțim că dominăm, să nu ne oprim la 2-0”

Marius ANGHEL 06 Aug. 2024, 23:20 Liga 2

ACSM Reșița a avut un start de sezon cum nu se aștepta: ușor. Și l-a făcut singură așa!

A avut în față FCU Craiova, una dintre cele două retrogradate din prima ligă și o favorită la promovare, însă, probabil și de frica acesteia, a avut un start furibund de meci. În minutul 2 a marcat, în minutul 6 avea deja 2-0, iar din minutul 12 a jucat în superioritate numerică.

Nu s-a mai înscris și trupa lui Flavius Stoican a început campionatul cu o victorie importantă, 2-0 în fața echipei lui Marius Croitoru, cea care în perioada de pregătire trecuse ea cu 2-0 într-un amical de Reșița.

Flavius Stoican, după victoria cu FCU Craiova: ”Mi-aș fi dorit ca și celelalte situații să nu le fi tratat cu superficialitate”

Andrei Lascu (2′) și Florian Haită (6′), acesta din urmă punctând dintr-un penalty obținut de Alexandru Negru în fața lui Mario Ilie, au înscris golurile fulger ale Reșiței, iar eliminarea lui Tudor Oltean, care a primit al doilea cartonaș galben în minutul 12, după ce pe primul îl încasase încă din minutul 1, a tranșat jocul din Valea Domanului încă dinainte de primul sfert de oră al său.

După final, antrenorul Flavius Stoican, entuziasmat de acest succes din prima etapă, a transmis că echipa sa este capabilă să lupte pentru promovare. A mai spus că și-ar fi dorit ca jucătorii săi să marcheze de mai multe ori, dar speră să o facă cu alte ocazii, atunci când vor simți că o domină.

”Vreau să rămân realist, deoarece mai avem lucruri de îmbunătățit. Este doar prima etapă! Mă așteptam să fie un pic dificil acest start de sezon, chiar dacă am fi întâlnit oricare dintre echipe și nu formația care și-a anunțat candidatura la promovare. Indiferent de numele echipei, de obicei prima etapă este dificilă. Sunt bucuros pentru victorie!

Știu ce jucători antrenez, știu că au potențial și este important să conștientizăm că mai avem lucruri de pus la punct. Mă refer ca atunci când prindem o echipă pe care simțim că o dominăm să nu ne oprim la un scor de 2-0. Ne-am mai creat câteva situații, dar prea puține. Vreau să-i felicit pe toți, deoarece au făcut sacrificii din punct de vedere fizic, tehnic, tactic și psihologic. Au fost situații când a trebuit să ridic puțin tonul, deoarece în amicale îmi doream de la jucători mult mai mult.

La acest meci au reușit să marcheze două goluri, dar mi-aș fi dorit ca și celelalte situații să nu le fi tratat cu superficialitate”, a spus Stoican, citat de Caraș Online.

CSM Reșița, în victoria cu FCU Craiova: Goga – Elton da Silva, Dudea (cpt.), Rimovecz – Al. Negru, Dam. Isac, Cioiu (D. Fărăgău 81′), Chera (Fota 81′) – Haită (Samake 61′), Lascu (Doană 87′), Andr. Burlacu (Tucaliuc 81′). Rezerve neutilizate: Dincă – Bocșan, Bărboianu, M. Angelov.

”Dacă am reușit să câștigăm contra celor de la FCU Craiova, sunt sigur că avem potențial să batem orice echipă care va veni în Valea Domanului”

Antrenorul trupei din Valea Domanului a vorbit și despre importanța încurajărilor venite din tribună, dar și despre faptul că dacă a reușit să învingă FCU Craiova, atunci orice adversar din Liga 2 e de bătut, începând cu CSC Dumbrăvița, următorul oponent.

”Avem o galerie care ne sprijină și ne încurajează și nu cred că a fost un moment în care galeria să nu fi cântat. Asta le dă jucătorilor entuziasm și încredere.

Ne așteaptă meciul cu Dumbrăvița si vom trata la fel de serios și această partidă. Dacă am reușit să câștigăm contra celor de la FCU Craiova, sunt sigur că avem potențial să batem orice echipă care va veni în Valea Domanului. Totul depinde de noi și credem că se poate obține mult mai mult decât ne-am obișnuit până acum!”, a mai spus Stoican.

ACSM Reșița joacă tot acasă și în etapa a 2-a a Ligii 2, contra CSC Dumbrăvița

În etapa a doua a Ligii 2, ACSM Reșița joacă acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSC Dumbrăvița, echipă care în prima rundă a trecut cu 3-1, pe teren propriu, de nou-promovata Metalul Buzău.

La mijlocul acestei săptămâni se joacă Turul 2 din Cupa României, unde din Liga 2 vor intra la joc opt cluburi, printre acestea fiind și CSC Dumbrăvița, însă nu și ACSM Reșița.

Modul în care ACSM Reșița a sărbătorit în vestiar victoria cu FCU Craiova, cu Ștefan Bărboianu dirijor:

Foto: ACSM Reșița
Video:
Zoli Bagosi

Marius ANGHEL 06 Aug. 2024, 23:20 Liga 2
Pe aceeași temă