Marius Croitoru încă nu s-a acomodat cu Liga 2 și cu condițiile în care trebuie să joace FCU Craiova: ”Nu este ușor să joci rolul de favorită împotriva la orice echipă.” Punctul obținut cu Steaua, ”muncit”

Marius ANGHEL 03 Sep. 2024, 14:14 Liga 2

FCU Craiova nu o duce tocmai bine după retrogradarea în Liga 2. După cinci etape este în afara locurilor calificabile în play-off, iar jocul mult-lăudaților fotbaliști de către Adrian Mititelu nu face diferența până acum. Luni după-amiază, trupa olteană a remizat la București cu Steaua, scor 0-0.

Partida din etapa a 5-a a Ligii 2 s-a desfășurat pe un teren afectat de multiplele jocuri disputate pe el în ultimul timp, o scuză scoasă la înaintare, de exemplu, de Daniel Oprița, în timp ce Marius Croitoru a vorbit despre un ritm bun al jocului, un meci viu, cu ocazii și un punct muncit de jucători.

FCU Craiova a remizat cu Steaua în Ghencea. Marius Croitoru: ”E un punct muncit”

Steaua a început mai bine meciul din Ghencea și a avut situații bune de a înscrie prin Dani Iglesias (10) și Chipirliu (13), de fiecare dată intervenind Codruț Sandu, în timp ce FCU a echilibrat jocul și chiar l-a condus în ultimul sfert de oră al primei reprize, când cea mai mare ocazie a sa a avut-o prin Abbey (28), însă acesta și-a preluat prea mult mingea când a scăpat singur cu Frănculescu și portarul l-a blocat.

În partea a doua a jocului, ”juveții” au pus stăpânire pe teren odată cu trecerea timpului și l-a avut pe Sidibe principal creator de faze în ofensivă, însă fie șuturile sau centrările sale au fost în blocaj, fie au fost prea tare pentru ca Claudiu Bălan să intervină. Atacantul a avut trei șanse irosite în careul mic, o minge trimisă cu umărul pe lângă poartă (78) și două centrări la care a plonjat și nu a ajuns de puțin pentru a devia în plasă, ambele în același minut 67. Steaua ar fi putut înscrie prin Adi Popa (72), dar a lovit greșit mingea în 6 metri, iar în prelungiri Nacho Heras (90+4) scăpase periculos spre poartă, însă arbitrul a dictat fault pentru a-i arăta cartonașul galben lui Dragoș Albu, care îl ținuse insistent pe spaniol, dar l-a scăpat.

”Un meci viu. Un meci disputat. Chiar dacă a fost la final o remiză, eu cred că a fost un meci cu ocazii, care a plăcut tuturor. Singurul lucru care ne-a lipsit a fost golul. Avem dinamică bună și posesie. Am dominat Steaua, în special în repriza a doua.

În prima repriză, un plus pentru ei. Am ratat oportunitatea să marcăm, când a scăpat Abbey singur cu portarul. E un punct muncit, totuși”, a spus Marius Croitoru despre meci, citat de DigiSport.

Croitoru: ”Nu este ușor să joci rolul de favorită împotriva la orice echipă”

În campionat, FCU Craiova a debutat cu o înfrângere, 0-2 la ACSM Reșița, apoi a obținut două victorii, 1-0 cu Chindia și 2-1 la CSC Dumbrăvița, iar în ultimele două etape a înregistrat remize, 1-1 cu CSC Șelimbăr și 0-0 la Steaua.

Nu sunt chiar rezultatele dorite de olteni, după cum s-a văzut și pe margine, unde Croitoru a dat încontinuu indicații jucătorilor săi și a avut reacții nervoase, cu gesturi largi, semn că există o presiune pe el și echipa sa.

”Pentru noi este ceva nou să fim în Liga 2. Cel puțin pentru mine. Nu este ușor să joci rolul de favorită împotriva la orice echipă. Sunt niște lucruri pe care trebuie să ți le asumi, și ca jucător, și ca antrenor”, a comentat antrenorul echipei oltene.

Mihai Răduț va juca pentru FCU din etapa următoare

Ultimele două achiziții ale oltenilor, mijlocașul Mihai Răduț (ex FC Voluntari) și fundașul Răzvan Bălașa (ex ACSO Filiași) nu au fost incluși în lot.

”O să îl avem și pe Răduț, în momentul când o să fie 100 la sută din punct de vedere fizic. După această pauză de la echipa națională, o să îl vedeți și pe Răduț pe teren. Este un jucător cu mare valoare și cu multă experiență. Ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat Marius Croitoru despre Răduț.

La meciul cu Steaua, Croitoru a făcut doar trei schimbări din cele cinci posibile.

  • FCU Craiova, în meciul cu Steaua: C. Sandu – R. Negru, Lekiatas, Lumbu, Padula – Ct. Albu (M. Ilie 55′), Vl. Achim (Vl. Pop 85′), Dr. Albu (cpt.) – Sidibe, Cl. Bălan, Abbey (Ghindovean 85′). Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Blidar, Tud. Oltean, Kvakic, Andr. Dragu, T. Ciubotaru.

FCU Craiova este pe locul 7 în Liga 2

FCU Craiova a fost la prima remiză în deplasare și a doua în acest sezon. Are în total 8 puncte acumulate și a urcat pe locul 7 în clasament, fiind la egalitate cu FC Voluntari, care are un golaveraj mai bun, 6-4 față de 4-4.

Campionatul Ligii 2 ia pauză un weekend, pe perioada acțiunilor echipelor naționale, iar în etapa următoare, a 6-a, FCU Craiova are joc acasă cu Unirea Ungheni, nou-promovată care încă nu a înscris în cele patru meciuri disputate în Liga 2, clasată pe locul 20, cu 2 puncte și o restanță cu Corvinul.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa 5 Liga 2, ediția 2024-2025

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 03 Sep. 2024, 14:14 Liga 2
Pe aceeași temă