Încredere răsplătită cu un gol! Uitat pe bancă de Dică, Mario Tudose a reușit sub conducerea lui Andone primul său gol în Liga 2, deschizător al victoriei cu Metaloglobus: ”A venit foarte bine pentru mine”

Marius ANGHEL 07 Oct. 2024, 19:52 Liga 2
Încredere răsplătită cu un gol! Uitat pe bancă de Dică, Mario Tudose a reușit sub conducerea lui Andone primul său gol în Liga 2, deschizător al victoriei cu Metaloglobus: ”A venit foarte bine pentru mine”

Mario Tudose a deschis calea spre victorie echipei sale, Campionii FC Argeș, în etapa a 9-a a Ligii 2, abia a treia în acest sezon!

Fundașul în vârstă de 19 ani a marcat primul în meciul de la Clinceni cu Metaloglobus, sâmbătă, în succesul cu 2-1, contra unui adversar superior în clasament și pe care dacă nu ar fi reușit să-l învingă și-ar fi complicat și mai mult calea spre locurile calificabile în play-off.

A fost primul gol la seniori pentru Tudose, o reușită care îi ridică moralul lui, conform spuselor sale.

Mario Tudose, la primul gol în Liga 2, pentru CFC Argeș: ”Îmi pare rău că nu a venit mai repede”

Integralist în sezonul trecut de Liga 2, la vârsta de 18 și apoi 19 ani, utilizat în toate cele 25 de meciuri din campionat, indiferent că pe bancă s-au aflat Alexandru Pelici, Eugen Beza sau Eugen Neagoe, Mario Tudose a fost integralist și în primul meci din acest sezon, în 0-0 din Ghencea cu Steaua, însă, apoi, Nicolae Dică l-a ”uitat” pe tânărul internațional al Argeșului, pe banca de rezerve. A fost nevoie de debarcarea lui Dică și de un al doilea joc sub comanda lui Bogdan Andone ca fundașul să prindă un nou meci în tricoul piteștenilor în acest sezon de Liga 2.

Iar Tudose i-a răsplătit încrederea lui Andone cu o reușită în minutul 50 a meciului de la Clinceni, pentru 1-0 pentru CFC Argeș. Fundașul a punctat cu o lovitură de cap din careul mic, după o centrare venită din corner.

  • Ulterior, Robert Moldoveanu avea să înscrie cu o execuție superbă, în minutul 56, iar golul lui Georgian Honciu (73) nu a fost îndeajuns pentru ca Metaloglobus să mai obțină ceva din meci.

”Îmi doream demult să înscriu. Îmi pare rău că acest gol nu a venit mai repede, dar e bine și acum, decât niciodată. M-am bucurat foarte mult pentru gol. Am avut și o perioadă în care nu am jucat foarte mult și cred că golul acesta a venit foarte bine pentru mine, pentru că îmi dă și un moral bun. L-am sărbătorit alături de Patrick (n.r. – Patrick Dulcea), care este prietenul meu cel mai bun”, a vorbit Tudose după victoria cu Metaloglobus.

Impresionat de susținerea suporterilor. ”Sperăm ca această victorie să fie ca o descătușare”

Fundașul de 19 ani a fost impresionat de cei circa 40 de fani veniți la meciul de la Clinceni ca să-i încurajeze echipa. Astfel reiese din declarația sa despre suporterii care au asistat la jocul desfășurat într-o zi de sâmbătă, într-o deplasare ușoară, la circa 115 de kilometri distanță, aproape toată făcută pe autostradă!

”Le mulțumim foarte mult că au făcut deplasarea până aici, la București (n.r. – meciul s-a jucat la Clinceni, nu la București). Nu e ușor să vină, să se organizeze cu mașinile lor personale, să ne susțină. Știu că ei, ca și noi, au fost nemulțumiți, pentru că nu au fost rezultatele dorite, dar noi sperăm ca această victorie să fie ca o descătușare pentru noi, iar de acum să o ținem numai în victorii”, a comentat Mario Tudose.

Bogdan Andone, despre Mario Tudose: ”Mai are foarte mult de muncă, din toate punctele de vedere, ca să ajungă la un nivel bun”

Despre Mario Tudose a vorbit după meci și antrenorul Bogdan Andone. Acesta a punctat despre tânărul fundaș că mai are mult de muncă pentru a ajunge la un nivel bun, la o echipă de top din România!

”Am spus că o să le dau credit jucătorilor tineri, jucătorilor veniți din academia noastră, care sunt la noi la echipă, pentru că ei, împreună cu jucătorii cu experiență, trebuie să creeze un mix. Mă bucur foarte mult pentru Mario, este un jucător de calitate, mai are foarte mult de muncă, din toate punctele de vedere, ca să ajungă la un nivel bun, la un nivel în care să facă pasul la o echipă de top, de Liga 1 sau poate din străinătate. E important că are preocupare și îl aștept marți la antrenament să dea o bere băieților”, a spus Andone.

Dai berea în vestiar? A mai fost întrebat Tudose, care, ușor emoționat, a răspuns: ”Marți, la antrenament.”

Fotografii de la jocul Mealoglobus – CFC Argeș 1-2 poți vedea în GALERIA FOTO a articolului.

Declarația lui Mario Tudose după Metaloglobus – Campionii FC Argeș 1-2:

https://www.youtube.com/watch?v=lKeCX7lp1dY

Foto: Gică Flușter / Sport Pictures
Video: Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 07 Oct. 2024, 19:52 Liga 2
Pe aceeași temă