CFC Argeș a reușit cu Metaloglobus ceea ce nimeni nu a putut în acest sezon! Bogdan Andone, după primul succes pe banca piteștenilor: ”E important pentru moralul băieților”

Marius ANGHEL 07 Oct. 2024, 11:16 Liga 2

Campionii FC Argeș a izbutit să obțină primele puncte sunt conducerea noului antrenor principal al său, Bogdan Andone, și a reușit să facă asta contra unui adversar puternic din acest sezon, o echipă care era pe val, venea după patru victorii consecutive și avea numai victorii pe linie în jocurile de pe teren propriu, tot patru.

Cu scorul de 2-1 s-a impus trupa piteșteană în deplasarea de la Clinceni, sâmbătă, contra Metaloglobus, în cadrul etapei a 9-a a sezonului regular, iar în mini-pauza din campionat s-a intrat cu mult entuziasm.

Bogdan Andone s-a bucurat pentru toți și a felicit pe toată lumea după primul său rezultat pozitiv pe banca Argeșului, din a doua încercare.

Campionii FC Argeș a învins Metaloglobus la Clinceni, Bogdan Andone a obținut primul succes pe banca piteștenilor

La primul joc în care Bogdan Andone a stat efectiv pe bancă, fiindcă la primul a luat loc în tribună, deoarece avea de ispășit o suspendare primită la fosta sa echipă, FC Botoșani, Campionii FC Argeș s-a descurcat de minune în fața unui oponent care nu pierduse niciun punct acasă în acest sezon.

Mai întâi, trupa alb-violetă a avut noroc la gafa incredibilă a lui Briceag (7), fiindcă portarul a parat execuția lui Zakir. Apoi Roman (42) a nimerit bara transversală. Deschiderea scorului a venit la scurt timp după pauză, pe de fruntea lui Mario Tudose (50), care a finalizat cu o lovitură de cap o mingea centrată din corner. Doar șase minute au trecut până la al doilea gol, o finalizare spectaculoasă a lui Robert Moldoveanu, o foarfecă laterală, din dreapta, din unghi destul de închis, cu un șut la colțul lung, după o fază prelungită de corner.

Metaloglobus a dat semne de revenire la golul lui Georgian Honciu (73), însă s-a lovit de linia porții de Ghiocel, care a salvat golul egalizator la șutul lui Huiban (77). În prelungiri, bucureștenii au rămas și în inferioritate numerică, după eliminarea vedetei lor, a brazilianului Junior Morais (90+5).

”O victorie foarte importantă pentru moralul băieților, dar, până la urmă, cred că e venită în urma unui joc consistent. Băieții au făcut un efort extraordinar de mare, au făcut un joc de sacrificiu, am pus presiune pe adversar, am marcat și două goluri frumoase. Am mai avut câteva situații bune, pe care trebuia să le gestionăm mai bine. Până la urmă, importante sunt punctele, în momentul de față.

Lucrăm săptămânal fazele fixe, și ofensiv, și defensiv, mă bucur pentru băieți, că au reușit să marcheze în urma a două astfel de faze. Dacă ne uităm pe clasament, Metaloglobus este o echipă care nu primește gol cu ușurință (n.r. – primise opt goluri în primele opt etape, iar în ultimele trei jocuri nu încasase gol), cu atât mai mult la faze fixe. Mă bucur pentru băieți că astăzi le-a ieșit și până la urmă au fost golurile decisive”, a vorbit antrenorul Bogdan Andone după această victorie a echipei sale.

  • Bogdan Andone (49 ani) a antrenat, în cariera sa, și Metaloglobus, în perioada iulie-octombrie 2018, în Liga 2, plecând apoi la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pentru o ofertă financiară mai bună.

Mario Tudose și Robert Moldoveanu, lăudați pentru golurile lor

Mario Tudose a înscris primul său gol la seniori cu această ocazie, iar Robert Moldoveanu este la sa reușită în campionat în acest sezon.

Antrenorul Argeșului a fost întrebat despre ambii marcatori.

”Am spus că o să le dau credit jucătorilor tineri, jucătorilor veniți din Academia noastră, care sunt la noi la echipă, pentru că ei, împreună cu jucătorii cu experiență, trebuie să creeze un mix. Mă bucur foarte mult pentru Mario, este un jucător de calitate, mai are foarte mult de muncă, din toate punctele de vedere, ca să ajungă la un nivel bun, la un nivel în care să facă pasul la o echipă de top, de liga 1 sau poate din străinătate. E important că are preocupare și îl aștept marți la antrenament să dea o bere băieților”, a spus Andone despre cel care în sezonul trecut a fost om de bază în echipa Argeșului, cu 25 de meciuri disputate la vârsta de 18-19 ani. În schimb, Tudose nu a primit șanse de la Nicolae Dică, fostul antrenor, bifând doar un meci în primele șapte etape, iar acum, la al doilea joc în care a fost utilizat, tot ca integralist, a marcat.

Golul lui Moldoveanu a fost unul spectaculos. ”Astea sunt execuțiile lui clasice și mă bucure pentru el, pentru munca depusă pe teren, pentru efortul pe care l-a făcut. Chiar i-am spus aseară, după ședința pe care am avut-o cu băieții, că am mare încredere în el și că munca pe care o depune la antrenamente va fi răsplătită în joc. Mă bucur foarte mult că s-a întâmplat așa și vreau să-l felicit”, a vorbit Andone despre atacantul achiziționat în vară de CFC Argeș, utilizat în toate cele nouă meciuri din acest sezon, șapte începute ca titular și de șase ori a fost înlocuit, și a înscris doar două goluri.

CFC Argeș, în victoria cu Metaloglobus: Straton – Tofan (cpt.)(Borța 83′), Doukoure, Briceag, M. Tudose, Rădescu, Mih. Roman (G. Garutti 83′), Ghiocel, Dinoci (Esteban Orozco 66′), Gab. Gheorghe (Y. Pîrvu 69′), Rob. Moldoveanu (Buhăcianu 69′). Rezerve neutilizate: Oncescu – Vl. Morar, Gronner, P. Dulcea.

Mulțumiri din inimă de la Andone pentru cei circa 40 de fani veniți după echipă la Clinceni!

Trebuie remarcat și faptul că clubul a avut altă atitudine după această victorie, ca după victorii. Dacă după eșecul din runda trecută, 0-1 cu Corvinul, a fost nevoie de două zile pentru a pune o știre despre rezultat, în timp ce reacții după joc n-au fost, acum, după acest succes, totul s-a schimbat. Inclusiv Bogdan Andone și Mario Tudose au ieșit la declarații. E ușor de vorbit după victorii și greu de explicat eșecurile.

Pentru a gâdila fanii în ureche, Andone a fost întrebat și despre cei circa 40 de fani care au însoțit echipa la Clinceni. Doar 40, în condițiile în care distanța de la Pitești la Clinceni nu este una deloc de speriat, iar CFC Argeș pretinde că este un club important în fotbalul românesc, cu două titluri câștigate!

”Suporterii sunt un aspect extrem de important pentru noi, ca echipă, ca club, ca să ne putem îndeplini obiectivele. Le mulțumesc din inimă celor care au fost aici și au susținut, dar și celor de acasă, care au rămas și ne-au susținut din fața televizoarelor. Încă o dată, îi rog să fie alături de echipă, să-i susțină pe băieți și în momentele grele, pentru că doar împreună putem reuși”, a mai spus Andone.

CFC Argeș, la egalitate cu alte trei echipe, în partea inferioară a Ligii 2

Cu cele 12 puncte acumulate, Campionii FC Argeș este pe locul 12, la egalitate cu Chindia, Metalul Buzău, poziționate mai bine datorită golaverajului, dar și cu FCU Craiova, care urmează să joace astăzi în etapa 9.

În runda a 10-a a Ligii 2, stabilită peste două weekenduri, deoarece campionatul ia o pauză pe perioada acțiunilor echipelor naționale, CFC Argeș are meci acasă, la Mioveni, cu Chindia, echipă cu care se află la egalitate de puncte.

Declarația lui Bogdan Andone după Metaloglobus – Campionii FC Argeș 1-2:

https://www.youtube.com/watch?v=_RQ49zfYlA8

Foto: Gică Flușter / Sport Pictures
Video: Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 07 Oct. 2024, 11:16 Liga 2
Pe aceeași temă