Marin Barbu pune lucrurile la punct

17 Jul. 2009, 16:40 Liga 2
Marin Barbu** pune lucrurile la punct

Tehnicianul Dunării Giurgiu, Marin Barbu, a solicitat astăzi un drept la replică în urma apariției unui material semnat de Daniel Berar și publicat pe www.liga2.ro, în care este menționat și numele său.

 

‹‹Diferența dintre „Popică” (N.A. porecla actualului antrenor al UTA-ei, Ionuț Popa) și „Magiun” (N.A. porecla fostului antrenor al UTA-ei, Marin Barbu) este una ca între cer și pământ, atât din punct de vedere al ședințelor de pregătire cât și din cel al facturilor de…vin›› a fost fraza care l-a inflamat pe Barbu și care l-a determinat să ia atitudine.

 

Fostul tehnician al UTA-ei a decis să rupă tăcerea și să expună celor interesați, situația mai puțin plăcută pe care “Bătrâna Doamnă” a traversat-o în perioada 2007/2008, precum și urmările acelor momente.
 

 

PATIMĂ‚ ȘI INVIDIE LA ARAD

 

“La Arad lumea este nebună după fotbal, pătimașă, poate și de aceea pleacă urechea la orice zvon și îl iau întotdeauna drept adevăr” a fost declarația cu care Marin Barbu și-a început expunerea, acesta precizând faptul că instalarea sa în funcția de “principal” al “Bătrânei Doamne” nu a fost primită cu ochi buni de “branșa antrenorilor” din Arad și împrejurimi încă de la început.

 

“Oamenii devotați echipei, suporterii și alte persoane din anturajul clubului nu cunosc cu ce situație m-am confruntat în acea perioadă când nu mai aveam nici președinte, nici finanțator. Am fost prost că nu am plecat în acea iarnă, însă am zis să nu las echipa la greu. Nici bani pentru apă minerală nu se mai găseau. Am rămas să muncesc, iar acum mulți continuă să mă denigreze” a precizat Marin Barbu.
 

 

“REGRETE ETERNE”

 

UTA este probabil singurul club de la care Marin Barbu a plecat pe ușa din dos, Aradul fiind singurul oraș în care acesta este privit în continuare drept un mare dușman.

 

Ploieștiul, Piatra Neamț și mai ales Suceava, se află în continuare la picioarele fostului jucător al echipelor Steaua și FC Brașov, acesta fiind întotdeauna primit cu brațele deschise de suporterii și oficialii cluburilor de fotbal din orașele respective.

 

Deși recunoaște că a greșit în unele momente, Marin Barbu își toarnă cenușă în cap și regretă că a gândit cu inima. Dacă ar fi plecat atunci când a simțit că trebuie să plece, este convins că lucrurile ar fi stat altfel.

 

“De la Arad am două mari regrete. Primul este acela că nu am plecat atunci când a trebuit, în perioada de iarnă. UTA stătea pe un loc călduț în clasament, dătător de speranțe pentru îndeplinirea obiectivului la finele acelui sezon. Cu toate acestea la club domnea nesiguranța. Nu uit faptul că Marcel Coraș a plătit din propriul buzunar pentru ca echipa să ajungă cu bine în cantonamentul de la Băile Felix. Nu am plecat pentru că doream să fac treabă și pentru că jucătorii m-au rugat să rămân. Dacă plecam atunci, sunt sigur că lumea ar fi vorbit altfel despre mine acum. Oricum, nu Marin Barbu a făcut cele mai puține puncte cu UTA” a punctat Marin Barbu.

 

Celălalt regret este legat de faptul că actualul antrenor al Dunării nu l-a susținut mai mult pe Marcel Coraș ca acesta să rămână în funcția de președinte al clubului arădean.


“Îmi pare rău că în acele momente nu l-am sprijinit mai mult pe Marcel Coraș să revină în funcția de președinte al clubului. Finanțatorul Nicolae Bara nu îl avea deloc la inimă”.
 

 

DORIN STANA – “CAPUL RĂ‚UTĂ‚ȚILOR”

 

Revenind la fraza care l-a determinat pe Marin Barbu să rupă tăcerea, acesta este convins că atacul a fost lansat de către Dorin Stana, actualul președinte al clubului arădean.

 

“Dorin Stana nu a stat niciodată cu mine la masă ca să vadă cât mănânc și cât beau. Este lipsit de caracter” l-a înfierat Barbu pe cel pe care îl consideră vinovat de situația UTA-ei.

 

“Este de neimaginat ca dintr-un vânzător de brelocuri să ajungi președinte de club. De ce nu compară metodele de antrenament ale lui Popică cu ale lui Ionuț Chirilă? Pentru că Ionuț a fost băiat deștept, și îl are la mână; l-a pus să semneze orice, ca primarul. Bravo lui că a procedat astfel și și-a acoperit spatele. Dacă UTA are acum în cont un deficit de câteva sute de mii de euro, acest lucru se datorează proastei gestiuni a lui Dorin Stana. Ce metode de antrenament să fi avut atunci când majoritatea jucătorilor stăteau cu telefonul la ureche și cu geanta lângă ușă pentru a deveni liberi de contract din cauza problemelor financiare?!” a continuat atacul Marin Barbu.

 

Cel poreclit “Magiun” nu a uitat nici presa arădeană. În ciuda materialelor acide la adresa sa, Marin Barbu consideră că uneori aceasta a fost fie influențată, fie prost informată.

 

“Cât am fost la Arad m-am înțeles foarte bine cu presa de acolo. Am mers pe principiul că presa este dependentă de fotbal și fotbalul dependent de presă. Le-am stat întotdeauna la dispoziție, iar pe Sebastian Șiclovan îl consider un foarte bun profesionist”.

 

Un alt subiect pe care Marin Barbu a ținut să îl comenteze a fost acela cu privire la secunzii săi din perioada 2007-2008, Roland Nagy și Dan Țapoș. Acesta regretă faptul că nu i-a dat afară atunci când a ajuns la Arad, deoarece se pare că și aceștia au pus umărul la debarcarea “brașoveanului”.

 


“Roly Nagy și Dan Țapoș să nu uite că de bine de rău Marin Barbu i-a menținut în funcție deși nu era obligat să o facă. M-am gândit că au familie, că nu fac bine dacă îi las pe drumuri, dar se pare că m-am înșelat ulterior cu privire la ei. Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. La noi bunătatea se pedepsește de cele mai multe ori”
a precizat Marin Barbu.
 
 

FAIR-PLAY ÎN CIUDA “LOVITURILOR SUB CENTURĂ‚”

 

Cu toate că la un moment dat atacurile unor persoane de la club nu mai conteneau, și în ciuda manierei în care UTA și Marin Barbu s-au despărțit, tehnicianul actual al Dunării Giurgiu a precizat că niciun moment nu a dorit să facă rău fostei sale echipe.

 

Sezonul trecut, atunci când din cauza restanțelor financiare pe care arădenii le aveau de plătit lui Marin Barbu se punea problema unei penalizări pentru “roș-albi”, situația acestora semănând izbitor cu cea încercată de Progresul București. Barbu însă a trimis la Federație o notificare prin care era de acord să mai păsuiască o perioadă “Bătrâna Doamnă”. Ulterior, datoria dintre clubul UTA Arad și Marin Barbu a fost stinsă.
 

 

Tehnicianul Dunării Giurgiu speră ca din acest moment toate divergențele dintre el și clubul arădean să înceteze, iar fiecare să își vadă de proiectele și de echipa ale cărei frâie le deține. De asemenea cel poreclit “Magiun” îi urează mult succes lui Ionuț Popa pe banca tehnică a “Bătrânei Doamne”, considerându-l un antrenor pe măsura pretențiilor fanilor și a istoriei acestui club.
 

 

articol scris de Costel SPÂNU și Bogdan V.

17 Jul. 2009, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă