Marian Samuilă, după ce Brăila a cedat la limită cu Poli Iași: ”Cred că ne-am prezentat bine, poate peste așteptări. Ne-au ambiționat și articolele de pe Liga2.ro”

Narcis POHOAȚĂ 03 Apr. 2022, 12:06 Liga 2

Partida cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila nu a fost deloc o simplă formalitate pentru Poli Iași, așa cum anticipau mulți ieșeni. În ciuda diferenței mari de puncte din clasament, jucătorii lui Costel Enache s-au impus chinuit, doar cu 1-0, golul victoriei fiind marcat târziu, cu 11 minute înainte de final.

Marian Samuilă: ”Am văzut ceva articole pe Liga2.ro că Poli Iași vrea să ne dea multe. Poate asta i-a ambiționat un pic pe jucătorii noștri”

Antrenorul secund al echipei brăilene, Marian Samuilă, cel care a dat indicații în timpul jocului, fiindcă antrenorul principal Laurențiu Ivan este suspendat pentru două partide, a declarat că în condițiile în care echipa sa a venit la Iași cu mulți jucători tineri, Dacia Unirea nu a jucat rău, ba chiar s-a autodepășit în multe momente.

”Cred că ne-am prezentat destul de bine, poate peste așteptări, pentru că am văzut ceva articole pe Liga2.ro că Poli Iași vrea să ne dea multe. Poate asta i-a ambiționat un pic pe jucătorii noștri, că au citit și ei. Și cred că ne-am prezentat destul de bine. Am vrut să închidem spațiile, să fim o echipă cât mai scurtă, o echipă compactă, să nu joace între linii, să avem și dăruire, să jucăm pe contraatac. Știam că sunt foarte buni la fazele fixe, i-am studiat, aveau mai multe moduri de a bate cornerele. Am reușit să contracarăm în prima parte, în a doua a ieșit fundașul central accidentat și cred că acolo s-a făcut un pic diferența, am pierdut marcajul. Dar, una peste alta, cred că a fost un joc frumos și noi am avut situații, am avut cornere, am avut ocazii, cred că și un penalty în minutul 88, pentru că multă lume a spus că a fost. Dar nu mai contează”, a declarat Marian Samuilă.

Dacia Unirea, în reconstrucție

Oficialul brăilean a explicat că la Dacia Unirea s-a început deja o reconstrucție a echipei pentru sezoanele viitoare și a făcut un apel la oficialitățile locale să vină aproape de fotbal.

”Am venit la Iași cu copii, pentru că suntem într-o reconstrucție pe care am început-o din acest retur. Avem copii născuți 2004, 2005, 2006 și încercăm să construim pentru următoarele sezoane. Important este că tinerii noștri jucători au doar de învățat din aceste meciuri și încercăm în partidele pe care le mai avem să jucăm cu aceeași atitudine și dăruire. Și sperăm ca și la noi la Brăila să se schimbe lucrurile, iar lumea, sponsorii, autoritățile locale să vină mai aproape de fotbal, alături de echipă, așa cum se întâmplă la Iași”, a mai spus Samuilă, care este convins că Poli Iași va putea promova în Liga I în stagiunea viitoare: ”Ne bucurăm că am fost primiți foarte bine la Iași, un club cu tradiție și istorie în fotbalul românesc. După părerea mea, Poli Iași ar trebui să fie acolo, în Liga I, acolo este locul ei. Și cum autoritățile locale se implică la Iași, cred că anul viitor Poli Iași va promova în Liga 1”, a mai spus Samuilă.

Dacia Unirea Brăila e retrogradată matematic în Liga 3 și mai are patru meciuri de jucat în Liga 2

Dacia Unirea Brăila are doar 2 puncte acumulate în acest sezon de Liga 2, în 21 de mecirui, încă din timpul sezonului regular, și ocupă ultimul loc, 7, în Grupa A a play-out-ului.

Echipa din Brăila este retrogradată matematic înainte de startul play-out-ului, mai are de disputat patru partide în acest sezon, iar următorul îl are sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Dunărea Călărași (locul 6, 7 puncte), adversar și el retrogradat matematic.

Rezumat și declarații după Poli Iași – Dacia Unirea Brăila 1-0:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cat-chin-poli-iasi-a-batut-greu-pe-teren-propriu-ultima-clasata-dacia-unirea-braila-costel-enache-e-bine-ca-e-si-1-0-punctele-sunt-foarte-importante-in-situatia-noastra-19225410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-play-out-astra-poate-retrograda-matematic-astazi-poli-timisoara-are-meci-dificil-la-miercurea-ciuc-poli-iasi-e-favorita-la-o-victorie-la-scor-19225296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-astra-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-schimbarile-facute-in-iarna-s-au-dovedit-esecuri-totale-pentru-fosta-campioana-a-romaniei-19225361

Narcis POHOAȚĂ 03 Apr. 2022, 12:06 Liga 2
Pe aceeași temă