Meci pentru golaveraj! Poli Iași nu-și pune decât problema scorului în partida din Copou cu Dacia Unirea Brăila, singura echipă fără victorie în acest sezon de Liga 2

Narcis POHOAȚĂ 01 Apr. 2022, 17:18 Liga 2
Meci pentru golaveraj! Poli Iași nu-și pune decât problema scorului în partida din Copou cu Dacia Unirea Brăila, singura echipă fără victorie în acest sezon de Liga 2

Play-out-ul Ligii 2 se reia sâmbătă, după o pauză de aproape două săptămâni generată de meciurile echipelor naționale.

Poli Iași întâlnește sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, codașa Dacia Unirea Brăila, iar disputa din etapa a 2-a a Grupei A din play-out ar trebui să însemne un simplu antrenament cu public pentru gazde.

Elevii lui Costel Enache vor avea în față singura echipă care nu a câștigat încă vreun meci în actuala ediție de campionat, vorbind inclusiv de cele 19 etape din sezonul regular, și în mod normal ieșenii nu ar trebui să-și pună decât problema scorului în fața unui adversar deja retrogradat matematic în Liga 3.

16 înfrângeri consecutive pentru brăileni

Echipa brăileană, adversara de sâmbătă a Iașiului, a acumulat doar 2 puncte în cele 20 de etape derulate până acum, ambele remize fiind înregistrate pe teren propriu, în debutul campionatului, cu FC Brașov și Astra. După egalul cu Astra, din etapa a 4-a, pentru dunăreană a urmat o serie incredibilă de 16 înfrângeri consecutive, cea mai severă fiind un 0-7 acasă cu Buzău, în runda a 10-a.

De cealaltă parte, Poli Iași vine după o remiză albă pe teren neutru cu CS Comunal Șelimbăr, în prima etapă din play-out și gândul moldovenilor se îndreaptă mai mult spre deplasarea din runda viitoare, cu Metaloglobus. Acela va fi un meci pe care dacă-l vor câștiga, ieșenii își vor asigura într-o mare măsură menținerea în eșalonul secund.

  • În sezonul regular, Dacia Unirea Brăila și Poli Iași au jucat în etapa a 12-a, la Însurăței, acolo unde își disputau atunci brăilenii meciurile de acasă, iar învingătoare a fost trupa moldoveană, cu 2-0, prin reușitele lui Robert Asăvoaei (38) și Sekou Camara (74).

Costel Enache, apel la concentrare

În ciuda diferenței mari de valoare, ecartul în clasament fiind de 24 de puncte, antrenorul Politehnicii, Costel Enache, a fost poate mai precaut decât este cazul la conferința de presă dinaintea meciului. Acesta a ținut să-i avertizeze pe elevii săi că partida, deși una lejeră, s-ar putea complica dacă nu vor fi concentrați sută la sută.

”Eu sunt convins că toată lumea a tratat jocul de sâmbătă ca fiind unul lejer, dar din punctul meu de vedere nu este deloc așa. Jocurile ușoare de fapt sunt cele mai grele, pentru că este nevoie de foarte multă concentrare. Situația din clasament și parcursul acestui campionat ne arată ca favoriți, dar asta nu înseamnă nimic. Statistica, clasamentul, calculele hârtiei se pot anula atunci când nu ești pregătit mental pentru un meci. Sper că băieții au înțeles mesajele mele de săptămâna asta, vreau ca ei să fie concentrați pentru joc”, spunea Costel Enache.

De urmărit dacă antrenorul va aborda partida din Copou cu ”11”-le standard, ori va trimite în formula de start și câțiva jucători care au evoluat mai puțin până acum.

La ieșeni revin în lot căpitanul Florin Plămadă, suspendat în etapa trecută, Ioan Pop, suspendat și el, dar în urma unui cartonaș roșu primit la juniori, anul trecut, precum și grecul Okan Chatziterzoglu, absent din motive medicale în ultima perioadă.

Un șahist va efectua prima mutare a meciului dintre Poli Iași și Dacia Unirea Brăila

Partida de pe stadionul ”Emil Alexandrescu” va începe la ora 11:00, iar un bilet costă 10 lei, intrare generală.

Lovitura de începere a meciului dintre Poli Iași și Brăila va fi dată de Lucas Rusu, un tânăr șahist în vârstă de doar 9 ani, de la ”International Chess Club”.

Acesta a cucerit medalia de aur la categoria sub 8 ani și medalia de bronz la Under 10, la Campionatele Naționale pe echipe mixte desfășurate la Covasna. Echipa formată din Lucas Rusu, Andrei Iavorschi, Cezar Cristian Caraiman, Alexandru Mihail Teslariu și Sofia Bodoga a câștigat medalia de aur, cu punctaj maxim după 16 victorii obținute în cele 16 runde.

Lucas Rusu a împlinit 9 ani pe 20 martie și este multiplu campion național la șah, la categoria lui de vârstă.

Narcis POHOAȚĂ 01 Apr. 2022, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă