Manea spune că Massone va investi alături de mai mulți parteneri dacă va cumpăra clubul Rapid

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 16:51 Liga 2
Manea spune că Massone** va investi alături de mai mulți parteneri dacă va cumpăra clubul Rapid

Președintele FC Rapid, Nicolae Manea, a declarat, miercuri, că italianul Angelo Massone va investi alături de mai mulți parteneri în situația în care va achiziționa pachetul majoritar de acțiuni al grupării giuleștene de la Adrian Zamfir.

„Ieri am vorbit cu investitorul din Italia, dar nu prea mult pentru că trebuia să meargă la masă. Din ce am înțeles de la dânsul a venit cu gânduri bune. Are destule cunoștințe despre Rapid, știe că este o echipă de tradiție și vrea ca echipa să revină acolo unde îi este locul. Nu va investi singur, am înțeles că mai are câțiva parteneri pe care vrea să îi aducă lângă Rapid. Este important orice om potent financiar care vine acum la Rapid, că e italian, român, spaniol, nu contează. Azi bănuiesc că se va întâlni cu domnul Zamfir și dacă se vor semna acele acte atunci Rapid va avea un nou patron”, a spus Manea.

Referitor la faptul că Angelo Massone a fost acuzat în 2009 că a dus aproape de faliment gruparea Livingston unde era acționar majoritar, Nicolae Manea a menționat că mai multe cluburi din Scoția au avut probleme financiare în ultimii ani dând ca exemplu pe Glasgow Rangers. „Am auzit că ar fi fost unele probleme în Scoția când o echipă aproape a intrat în faliment. Dar probleme au avut și alte echipe de acolo, chiar și Glasgow Rangers și nu a fost Massone patron, ci alții. Eu am încredere și cred că a venit cu gânduri bune aici”, a precizat Manea.

Angelo Massone, un om de afaceri italian apropiat fostului manager sportiv al FC Rapid, Renzo Rossi, a sosit, marți, la București, pentru a negocia cu Adrian Zamfir preluarea pachetului majoritar de acțiuni al grupării giuleștene.

Massone a fost acționar la gruparea Livingston, iar actualul președinte Gordon McDougall, l-a făcut hoț pe italian, acuzându-l că a furat bani de la clubul scoțian.

În iunie 2008, Livingston a fost preluat de un grup de investitori italieni, printre care s-a numărat și Massone, ca acționar principal, iar antrenor a fost numit Roberto Landi, fost tehnician la FC Național. Sub conducerea lui Massone, clubul a ajuns într-un an aproape de faliment, fiind salvat în ultimul moment de la lichidare, dar retrogradat în liga a treia.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă