Luni aflăm componența noului sezon al Ligii 2. Situația echipelor în acest moment: Farul a renunțat, SC Bacău o poate urma, iar Baia Mare și-a anulat decizia de excludere

Marius ANGHEL 29 Jul. 2016, 18:24 Special
Luni aflăm componența noului sezon al Ligii 2.** Situația echipelor în acest moment: Farul a renunțat, SC Bacău o poate urma, iar Baia Mare și-a anulat decizia de excludere

În cadrul ultimului Comitet Executiv al Federației Române de Fotbal, care a avut loc pe 22 iulie, membrii acestuia au decis să le acorde celor 24 de echipe care s-au înscris în noul sezon al Ligii 2 un nou termen în care se pot răzgândi și să treacă în Liga 3, acolo unde cheltuielile ar fi mai mici. Noul termen a expirat pe 27 iulie, însă doar o echipă a decis să renunțe la locul de Liga 2, iar alta a trimis o intenție și a cerut alte câteva zile de gândire. Farul Constanța a fost echipa care a decis să se înscrie în noul sezon al Ligii 3, în timp ce SC Bacău își pune speranța în negocierile de la finalul acestei săptămâni, altfel urmând a renunța și ea la Liga 2. În rest, dintre Șoimii Pâncota, ACS Berceni, FCM Baia Mare, FC Brașov, Unirea Tărlungeni și Metalul Reșița, cluburi cu probleme financiare, niciuna nu a dat înapoi.

„Din păcate, nu s-au întâmplat prea multe lucruri. Adică, în ciuda faptului că recunosc că nu și-au rezolvat problemele nu au trimis nimic. A trimis Farul și o intenție că ar putea luni să facă același lucru Bacăul, să joace în Liga 3. Au spus că în cursul ultimelor zile ale săptămânii au două întâlniri care decid soarta clubului și în situația în care nu se întâmplă nimic vor notifica federația că vor juca în Liga 3. În Liga 3 sunt costurile mai mici, începe peste o lună, deci mai ai timp de organizare…. La Liga 3 poți să joci cu jucători amatori și sunt foarte multe echipe în acest moment care joacă în acest campionat în acest mod”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, membru reprezentant al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv.

În acestă nouă situație, din cele 24 de cluburi care au solicitat până pe 15 iulie, termenul limită de înscriere în campionat, să participe în Liga 2 au mai rămas doar 22 de solicitări, posibil 21. ACS Poli Timișoara a fost primită în Liga 1, Farul Constanța a trecut la Liga 3, același lucru fiind posibil și în cazul echipei SC Bacău, dacă nu găsește un ajutor de ultimă oră în acest weekend.

Metalul continuă la Reșița, Tărlungeni merge la Ștefănești, Berceni la Constanța. Baia Mare nu mai e exclusă

Întrebat despre situația celorlalte echipe cu probleme care vor să joace în Liga 2 și și-au menținut această cerere, Auraș Brașoveanu a făcut o scurtă analiză pentru Liga2.ro. Potrivit informațiilor deținute de membrul CEx în acest moment, Metalul va continua la Reșița, Tărlungeniul se va muta la Ștefănești, Baia Mare a anulat excluderea din Liga 2 și continuă, iar Berceniul se va muta la Constanța și se va numit ACS Suporter Club Constanța. Singurele necunoscute sunt despre Șoimii Pâncota și SC Bacău. „Cred că vor fi 20 de echipe în noul sezon. De amânat nu se mai amână”, e concluzia lui Brașoveanu, deși în acest moment 22 de cluburi cer să joace în Liga 2, doar 19 dintre ele având și acest drept oficial (vezi lista mai jos).

„Reșița, am vorbit cu domnul Rufă, va continua la Reșița, o va susține financiar dumnealui. Tărlungeniul am înțeles că au găsit o soluție să meargă către Ștefănești. Baia Mare și-a rezolvat ieri în recurs problema, și-a anulat decizia de excludere după ce și-a rezolvat situația cu jucătorii. La momentul acesta ar fi două necunoscute, Pâncota și Bacău. La Farul nu are cum să se întâmple o minune până luni la ora 12, a înțeles lucrul ăsta și pentru a nu perturba activitatea celorlalte cluburi și totodată pentru a avea timp să se organizeze poate în ceasul al 12-lea să rezolve ceva a făcut pasul acesta. Deci tot în sensul de a ține în viață s-a făcut acest pas. Berceniul se pare că va juca la Constanța sub denumirea de ACS Suporter Club Constanța. Schimbarea e făcută din timp. Nu mai pot juca la Berceni pentru că le-a expirat contractul de folosire a bazei și Consiliul Local i-a anunțat că nu va încheia un nou contract și nu îi primește în baza sportivă. Au fost nevoiți să-și caute în altă parte pentru că altfel ar fi însemnat să se desființeze. Au găsit varianta asta, la Berceni nu se schimbă nimic, au aceeași organe de conducere, asociați, doar locul de desfășurare și denumirea”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu.

Luni, 1 august, la Casa Fotbalului, au loc ultimele discuții în privința echipelor participante în noul sezon al Ligii 2, tot atunci urmând a se stabili și programul campionatului. Noul campionat al Ligii 2, ediția 2016/2017, va avea startul pe 6 august.

Echipele care au dreptul oficial să joace în Liga 2, au depus cerere în acest scop și și-au menținut-o:

Dunărea Călărași
Dacia Unirea Brăila
SC Bacău
FC Academica Clinceni
UTA Bătrâna Doamnă
Chindia Târgoviște
CS Mioveni
FC Brașov
FCM Baia Mare
CS Balotești
ACS Berceni
CSM Râmnicu Vâlcea
Șoimii Pâncota
Olimpia Satu Mare
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Juventus București
CS Afumați
ASU Poli Timișoara
Luceafărul Oradea

Echipe retrogradate în Liga 3 care au depus cereri să continue în Liga 2:

Foresta Suceava (fosta Rapid CFR Suceava)
Unirea Tărlungeni
Metalul Reșița

Echipe care aveau dreptul să joace în Liga 2, dar nu o vor face:

Petrolul Ploiești – intrat în faliment, nu s-a înscris în Liga 2
ACS Poli Timișoara – reprimit în Liga 1, în locul falimentarei Rapid București
Farul Constanța – și-a retras cererea de participare în Liga 2 și vrea în Liga 3

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 29 Jul. 2016, 18:24 Special
Pe aceeași temă