Lungu știe una și bună: vrea unirea cu forța a celor două echipe locale

05 Jul. 2012, 15:48 Liga 2
Lungu știe una și bună:** vrea unirea cu forța a celor două echipe locale

Rapid a devenit o castana fierbinte pentru autoritatile locale, imediat ce a reusit sa promoveze in Liga a 2-a. Desi a readus fotbalul local pe scena matineului dupa o pauza de doi ani, „ceferistii” continua sa se zbata in ape tulburi, fiind mai degraba aproape de desfiitare, decat de o participare in esalonul doi.

Ion Lungu stie una si buna. Vrea unirea cu forta a celor doua echipe locale, Rapid si Sporting. Iar la nivelul impactului mediatic si-a gasit un nou aliat in aceasta tentativa, in persoana lui Dorin Goian. Primarul municipiului Suceava a purtat zilele trecute o discutie cu internationalul roman, pe care l-a rugat sa mediatizeze lupta de orgolii dintre conducerile celor doua cluburi locale, astfel incat sa fie gasita o solutie pentru inscrierea unei echipe in viitorul sezon al Ligii a 2-a. „Am vorbit cu Dorin Goian si l-am rugat si pe dumnealui, care este si cetatean de onoare al municipiului Suceava, sa se implice in incercarea de a uni fortele fotbalului sucevean. Inca sunt orgolii in joc, asta este realitatea. Sper ca cei de la Rapid sa gaseasca o solutie de colaborare cu cei de la Sporting, astfel incat sa putem configura o echipa de fotbal de Liga a 2-a”, a declarat primarul Ion Lungu.

Seful municipalitatii locale a subliniat inca o data ca Primaria nu poate satisface pretentiile financiare emise de conducerea clubului Rapid, mai exact asigurarea unui buget de 22 de miliarde pe parcursul viitorului sezon competitional. „Propunerea celor de la Rapid era de a le asigura un buget de 22 de miliarde. Este un lucru imposibil, nimeni nu le ofera acesti bani. Din punctul meu de vedere, echipa se poate descurca in Liga a 2-a si cu un buget de 12 miliarde. Este un buget de austeritate, dar asa este peste tot. Nu este posibil ca un fotbalist sa primeasca un salariu de 1.000 de euro pe luna, iar primarul sa aiba 30 de milioane. Nu-i corect”, a mai spus Ion Lungu.

Lungu considera ca bugetul de 12 miliarde de lei noi poate fi asigurat doar cu sprijinul Consiliul Judetean, salutand pe aceasta cale intentia presedintelui Catalin Nechifor de a se implica in finantarea activitatii sportive. „Cu sumele restante pe care le mai avem de dat in acest an la Rapid si Sporting, la care se adauga sprijinul promis al Consiliul Judetean, cred ca putem asigura acest buget. Catalin Nechifor este primul presedinte al Consiliului Judetean care vrea sa se implice in activitatea sportiva si vreau sa-i multumesc pe aceasta cale. Pana acum, din pacate, aceasta responsabilitate a apasat doar pe umerii Primariei Municipiului Suceava. Atat echipa de handbal, cat si echipa de fotbal sunt echipe fanion ale judetului Suceava si mi se pare normal sa se implice si Consiliul Judetean”, a precizat Ion Lungu, in cadrul conferintei de presa de ieri.

De partea cealalta, presedintele Consiliului de Administratie al clubului Rapid, Gabriel Clim, este sceptic si in privinta asigurarii acestui buget minim de 12 miliarde de lei vechi. „Nu stiu de unde se vor gasi acesti bani, in conditiile in care ni s-a tot spus ca mai avem de primit doar doua miliarde in acest an. Cheltuiala la nivelul Ligii a II-a este cu mult mai mare, avand in vedere ca federatia ne obliga acum sa avem si cinci echipe de juniori. Apoi, vom intampina greutati la inceput de an, cand nu putem primi bani pana undeva in luna lui martie, cand se aproba noul buget. Cu ce resurse vom tine echipa in acele luni!?”, s-a intrebat retoric presedintele celor de la Rapid, Gabriel Clim.

Desi le-au cerut oficilitatilor locale un raspuns concret in privinta sustinerii financiare a echipei pana pe data de 4 iulie, oficialii rapidisti sunt inca tinuti in joc de gleze, de noua conducere a Consiliului Judetean, care a stat in ultimele zile mai mult in vacanta decat la birourile Palatului Administrativ. „Noi vroiam sa primim un raspuns pana la jumatatea acestei saptamani, dar se pare ca trebuie sa mai asteptam. Speram sa putem purta in cel mai scurt timp o noua discutie cu presedintele Catalin Nechifor”, a mai spus Gabriel Clim. In ciuda incertitudinilor financiare, conducerea clubului intentioneaza sa-si cheme luni jucatorii la antrenamente, aceasta fiind cea de-a treia reunire a lotului pe care rapidistii si-au programat-o in ultimele saptamani. „Speram ca luni sa ne putem reuni. Vom incerca sa-i convingem sa vina la antrenamente”, a spus presedintele Rapidului.

Cert este ca sase dintre artizanii promovarii si-au incheiat contractul la finalul lunii iunie si au inceput deja sa-si caute alte echipe, primul dintre acestia fiind mijlocasul Paul Tincu, cel care sustine in aceste zile probe de joc la formatia FC Botosani. Conform programului stabilit de federatie, viitorul sezon din Ligii a 2-a va debuta pe 18 august. Termenul limita de inscriere a echipelor in campionat este 15 iulie.

Sursa: Gazeta de Suceava

05 Jul. 2012, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă