Luka Maric a ajuns la FC Brașov. Sepsi OSK i-a sărit în ajutor echipei antrenate de Călin Moldovan

Adi MARICA 04 Feb. 2022, 12:51 Liga 2
Luka Maric a ajuns la FC Brașov. Sepsi OSK i-a sărit în ajutor echipei antrenate de Călin Moldovan

FC Brașov a jucat miercuri, la Miercurea Ciuc, un amical cu AFC Odorheiu Secuiesc, scor 3-0, însă pentru joi și vineri brașovenii nu au găsit soluții în oraș pentru a se antrena.

Terenul sintetic de la baza ICIM este ocupat cu un turneu de juniori, astfel că oficialii clubului brașovean au găsit înțelegere la cei de la Sepsi OSK. „Cum să nu-i ajutăm? E ceva normal să avem o relație bună între cele două cluburi. La FC Brașov este colegul și prietenul meu, Pele Buga, un tip extraordinar, apoi Andrei Șanta și Vasile Dochița. Noi le-am pus la dispoziție terenul sintetic pentru antrenamentele de joi și vineri, iar sâmbătă vor juca aici cu Sepsi OSK 2. Chiar dacă acum FC Brașov se luptă pentru evitarea retrogradării, eu sper ca Brașovul să revină în cel mai scurt timp în Liga 1. Fotbalul românesc are nevoie de FC Brașov în Liga 1 și sunt convins că în viitor vom avea dueluri spectaculoase în prima ligă”, a spus Attila Hadnagy.

Amical cu Sepsi OSK 2

Sâmbătă, de la ora 11:00, FC Brașov va juca la Sfântu Gheorghe al patrulea amical al iernii. Elevii lui Călin Moldovan se vor duela cu Sepsi OSK 2 (locul 3 în Seria 5), echipă antrenată de brașoveanul Sandu Andrași.

Până acum, FC Brașov (foto principal, într-un gest de solidaritate față de Florin Hidișan, fost fotbalist aflat într-o situație grea din punct de vedere al sănătății) a jucat trei meciuri de pregătire, toate câștigate: 7-2 cu Olimpic Zărnești (Liga 4 Brașov), 3-2 cu KSE Târgu Secuiesc (locul 6 în Seria a 5-a a Ligii 3), 3-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc (locul 1 în Seria a 5-a a Ligii 3).

Croatul Luka Maric a ajuns la Brașov

Fundașul central croat Luka Maric (34 de ani) a ajuns ieri la Brașov și cel mai probabil va semna contractul după ce va efectua vizita medicală.

Luka Maric a mai jucat în România la Dinamo și Campionii FC Argeș. Fundașul născut în localitatea croată Pula este considerat de șefii clubului o soluție viabilă pentru defensivă.

La FC Brașov este legitimat din toamna trecută fundașul croat Ivan Fustar (32 de ani), cel care a fost motiv de dispută între președintele Ioan Mărginean și fostul antrenor Ilie Stan.

Luka Maric şi-a început cariera în Croaţia la NK Rovinj (2006-2009) şi a mai evoluat pentru cluburile NK Pomorac (2009-2011), NK Istra (2011-2012), HNK Rijeka (2012-2014), WKS Zawisza Bydgoszcz (2014-2015) şi Persepolis FC (2015-2016). Între 2016 și 2018 a îmbrăcat tricoul lui Dinamo, unde a prins 39 de meciuri, înscriind de două ori. În octombrie 2020, Maric a revenit în România și a jucat timp de un sezon la Campionii FC Argeș.

Oțelul, în locul Petrolului

Pentru că Petrolul a plecat în cantonament în Antalya, amicalul cu FC Brașov, programat pe 12 februarie, a fost anulat. În aceste condiții, cei de la FC Brașov s-a reorientat și au găsit un adversar pentru această dată. Este vorba de SC Oțelul Galați, liderul din Seria a 2-a a Ligii 3, echipă antrenată de Dorinel Munteanu.

Amicalul se va disputa la Brașov.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-facut-spectacol-in-amicalul-cu-afc-odorheiu-secuiesc-sub-privirile-lui-limoniu-mutu-a-parat-un-penalty-19218431

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marginean-a-visat-la-fedele-si-ivanov-insa-acestia-nici-n-au-vrut-sa-auda-de-fc-brasov-bogdan-vasile-spune-de-ce-n-a-mai-ramas-la-echipa-19218282

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-in-negocieri-avansate-cu-un-croat-care-a-evoluat-pentru-dinamo-si-arges-bogdan-visan-si-bogdan-vasile-nu-l-au-impresionat-pe-calin-moldovan-19218202

Adi MARICA 04 Feb. 2022, 12:51 Liga 2
Pe aceeași temă