Florin Maxim și-a aplaudat jucătorii după victoria cu CSC Șelimbăr: ”Un meci foarte bun. Mă bucură maturitatea lor.” Antrenorul a avut și o rugă către suporteri: ”Să ne înțeleagă și pe noi, că trăim niște momente acum”

Marius ANGHEL 29 Apr. 2024, 20:15 Liga 2

Corvinul a reușit în etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2 o nouă victorie pe teren propriu, ba chiar un succes în fața echipei CSC Șelimbăr, căreia nu reușise în precedentele două jocuri din acest sezon să-i dea gol, remizând la scorul de 0-0. A fost condusă pe stadionul ”Michael Klein”, dar a revenit și s-a impus cu 3-1, distanșându-se, totodată, la trei puncte de trupa sibiană.

Alexandru Gîț (8′) a înscris pentru Șelimbăr, în timp ce pentru Corvinul au punctat Lucas Câmpan (34′), Marius Coman (51′) și Antonio Bradu (84′).

Florin Maxim a fost foarte mulțumit de evoluția jucătorilor săi.

Florin Maxim, după victoria cu CSC Șelimbăr: ”Am știut să gestionăm, să forțăm”

Chiar dacă Șelimbărul a condus la Hunedoara, Corvinul nu a dat niciun moment impresia că s-a impacientat, iar calmul i-a adus până la pauză egalarea, deși putea chiar conduce. Ulterior, în partea secundă, a marcat de alte două ori și a câștigat cu scorul de 3-1 partida contra echipei cu care era la egalitate de puncte înainte de startul întâlnirii.

”Un meci foarte bun, și nu spun exceptând faza fixă (n.r. – din care a marcat CSC Șelimbăr). Aia e, se întâmplă. A fost bătută foarte bine, a fost atacată de către adversari foarte bine, poate puțin puteam să preîntâmpinăm acolo, că știam că se bazează foarte mult pe fazele fixe. Dar după golul primit eu cred că am arătat bine, am avut stăpânire de sine, am știu când să forțăm, nu ne-am descoperit, să le dăm șansa contraatacului, pentru că aveau astfel de jucători și în prima repriză, cât și în a doua, când a intrat Deac.

Cred că am făcut, în mare parte, ceea ce ne-am propus. Și ieri am lucrat puțin cu băieții, că ni se dă puțin peste cap programul, dar ieri am fost foarte bine. S-au regăsit multe din lucrurile pe care le-am făcut ieri și astăzi la meci, iar asta mă bucură. Mă bucură maturitatea, la fel ca la meciul cu Slobozia. E o echipă grea a campionatului. Nu știu dacă a mai primit până acum trei goluri. Am știut să gestionăm, să forțăm. Mi-a plăcut și după ce am marcat golul doi, chiar dacă tribuna e dornică și vrea să vadă spectacol. Trebuie să ne înțeleagă și pe noi, că trăim niște momente acum și trebuie să nu facem efort mai mult decât trebuie (n.r. – se referă la faptul că echipa va juca finala Cupei României și trebuie să se protejeze înaintea acelui meci cu adevărat important față de acestea din campionat). Și asta mi-a plăcut astăzi, că am fost bine și din acest punct de vedere”, a spus Florin Maxim despre meciul contra echipei pe care el a promovat-o în Liga 2, în urmă cu doi ani, dar pe care nu a mai apucat să o antreneze în eșalonul secund.

Destule modificări în primul 11 al Corvinului, dar și schimbări făcute rapid

Față de partida trecută, 2-2 la Gloria Buzău, Florin Maxim a început întâlnirea cu CSC Șelimbăr cu șase noutăți în primul 11. Cristian Blaga, Dorin Pop, Marius Chindriș, Andrei Hergheligiu, Nicolae Pîrvulescu și Lucas Câmpan au început titulari, iar Ștefan Lefter, Antoniu Manolache, Denis Hrezdac, Antonio Bradu, Marius Lupu și Timotei Mitran s-au aflat pe bancă. Pe bancă, altă noutate a fost Sebastian Ion în locul lui Yanis Răducanu.

Maxim, care preferă, în mod normal, să mențină pe teren jucătorii titulari, atâta timp cât nu sunt probleme și meciul decurge așa cum își dorește, a făcut trei schimbări la pauză de această dată. În minutul 82 a făcut ultima mutare.

”Am reușit să rulăm încă cinci jucători. La pauză am fost foarte mulțumit, dar așa am hotărât, ca la pauză să fac trei schimbări. Ne-a și ieșit, cu intrarea lui Ion, acolo, în stânga (n.r. – Sebastian Ion, care a centrat la golul de 2-1), a spus Maxim.

Corvinul, în victoria cu CSC Șelimbăr: Blaga – Fl. Iacob, Lică (Ant. Manolache 82′), D. Pop, Velisar (Bradu 46′) – Hergheligiu (Lupu 46′), M. Chindriș, Al. Neacșa (cpt.)(Hrezdac 66′), Nic. Pîrvulescu – M. Coman, Câmpan (Seb. Ion 46′). Rezerve neutilizate: Lefter – Predică, Ad. Nicolae, T. Mitran.

Despre Lucas Câmpan: ”Are un fizic de performanță, bun. Trebuie să se obișnuiască cu ritmul și să-și dozeze efortul”

Apoi, antrenorul Corvinului le-a făcut o descriere celor trei jucători care s-au remarcat în mod special în acest joc, doi dintre ei tineri, dar nu i-a uitat nici pe Iacob, Bradu sau Lupu.

Lucas Câmpan (17 ani), adus la echipă în pauza de iarnă, a fost la al 7-lea meci pentru Corvinul, trei începute ca titular, și a bifat primul gol la seniori, dar și în Liga 2.

”Trebuie să ținem cont că este un băiat născut în 2007, iar la anul se joacă cu 2006, deci el este cu un an mai mic pentru campionatul următor. E un jucător cu calități bune, îl știm, l-am monitorizat, are și un fizic de performanță, bun. Se pregătește foarte bine, nu e la primul meci, trebuie să se obișnuiască cu ritmul și să-și dozeze efortul. Am fost foarte mulțumit, am putut să ne legăm de el, știe să protejeze foarte bine. Ați văzut și la execuția lui cu sânge rece, nu știu câți jucători ar fi procedat la fel. Are execuția în fața porții, are instinctul de atacant. E un copil care va crește cu siguranță alături de ceilalți băieți”, a spus Maxim despre tânărul atacant adus în iarnă de la Arad.

Despre Dorin Pop: ”I-am și spus pentru meciul ăsta că nu aveam nevoie de diagonale”

Fundașul Ionuț Dorin Pop (20 de ani) se află și el la debut în Liga 2, iar în acest sezon are 16 meciuri, dintre care cinci începute ca titular. El a pasat excelent peste apărare și l-a lansat spre gol pe Lucas Câmpan. A fost utilizat pe toată durata partidei contra Șelimbărului, cum s-a mai întâmplat și în meciurile cu FK Miercurea Ciuc (1-2) și CS Mioveni (2-0), ambele din play-off.

”Pop, m-a mulțumit jocul lui, am discutat și cu el înainte. Jucând în stânga, se descoperă foarte bine pe piciorul drept, are un picior drept foarte bun. Și stângul e bun, dă bine cu ambele picioare. A dezvoltat foarte bine în partea stângă. I-am și spus pentru meciul ăsta că nu aveam nevoie de diagonale, că stăteau foarte jos și foarte compacți. Trebuia să-i scoatem din dispozitiv și chiar a fost foarte bine. Dar Pop are deja atâta timp cu noi, Electra la fel. A avut o răceală acum două săptămâni și a tot stat acasă, nu am putut să îl luăm în lot și mă bucur că a putut să joace 45 de minute și suntem apți toți”, a descris Florin Maxim.

Despre Marius Coman: ”Se simte foarte bine, are încredere în forțele proprii”

Marius Coman (27 ani) a fost la al 10-lea gol marcat în acest sezon de Liga 2 pentru Corvinul. Atacantul are 26 de meciuri jucate în campionat, toate începute ca titular. A evoluat, astfel, în toate partidele disputate de echipa hunedoreană în acest sezon de Liga 2.

”Se simte foarte bine Marius, are încredere în forțele proprii. Și acum, la acel corner, în prima repriză, s-a eliberat foarte bine, era puțin descumpănit, puțin supărat că nu a marcat (n.r. – în minutul 40 a nimerit bara transversală cu o lovitură de cap). Dar a fost pozitiv, a fost acolo și a înscris. Despre Lupu putem spune același lucră, că e nemulțumit că nu a marcat el. A fost acolo, în gura porții, cu instinctul de atacant. Dar să nu trecem nici peste golul lui Bradu. Toată faza a fost frumoasă. Lupu a știut să devieze, Iacob a intrat foarte bine, nu s-a grăbit, a făcut preluarea cu dreptul, a făcut progresia, s-a uitat pe minge scoasă la Bradu, Bradu a venit foarte bine și a înscris. Au fost chiar momente foarte bune de joc ale echipei noastre”, a spus Maxim.

Corvinul merge la Slobozia în următoarea etapă a Ligii 2

Cu 49 de puncte, Corvinul rămâne pe locul 2, la șapte puncte sub liderul Unirea Slobozia, în timp ce CSC Șelimbăr, cu 46 de puncte, este pe locul 3, acum la doar un punct peste Gloria Buzău (locul 4).

În etapa a 8-a, Corvinul întâlnește sâmbătă, la Slobozia, Unirea, de la ora 12:00, iar apoi mai are meciuri cu FK Miercurea Ciuc (acasă, 8 mai, ora 19:00) și CS Mioveni (deplasare, 11 mai).

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Declarațiile lui Florin Maxim după Corvinul Hunedora – CSC Șelimbăr 3-1:

https://www.youtube.com/watch?v=ZdBHZOMXnt8

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

Marius ANGHEL 29 Apr. 2024, 20:15 Liga 2
Pe aceeași temă