Lovitură pentru membrii-asociați ai clubului Pandurii! Nu au cadru legal să se retragă, cel puțin până nu-și onorează obligațiile. Marin Condescu: ”Au crezut că acest club este sluga lor!”

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 03 Mar. 2021, 12:02 Liga 2
Lovitură pentru membrii-asociați ai clubului Pandurii! Nu au cadru legal să se retragă, cel puțin până nu-și onorează obligațiile. Marin Condescu: ”Au crezut că acest club este sluga lor!”

Deși făcuseră cerere de retragere din acționariatul CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, membrii-asociați au primit răspuns negativ, în acest sens, de la Judecătoria Târgu Jiu. Motivul este legat de faptul că acționarii sunt cei care au cerut de fapt insolvența clubului, în 2017!

”Domnii care reprezintă instituţiile care au vrut să se retragă din asocierea de la Pandurii se poartă în continuare cu această echipă ca şi cum ar fi o slugă a lor. Cred că au drepturi depline şi nu pot să înţeleagă încă faptul că acest club este o entitate, care are patrimoniul său şi responsabilităţile sale, şi au crezut că, dacă hotărăsc în forurile dânşilor de conducere e valabil totul pentru toată lumea. E un abuz de putere de neimaginat, dar şi o ştiinţă prostească a celor care îi îndrumă spre direcţia aceasta”, a declarat, conform pandurul.ro, principalul creditor al clubului gorjean, Marin Condescu.

Marin Condescu: ”Asociații nu pot ieși conform propriilor regulamente de organizare”

Fostul președinte din perioada 2005-2014 a explicat că ieşirea din asociere se poate face în anumite condiţii legale: ”Dacă vor să iasă din asociaţie trebuie să fie conform statutului clubului Pandurii Târgu Jiu şi nu conform propriilor regulamente de organizare. Pandurii Târgu Jiu nu are nimic comun nici cu Codul Administrativ şi nici cu regulile după care se conduc unităţile economice, are propriul său statut aprobat de tribunal, totul este legal şi după acesta este judecat. Este și firesc, fiindcă altfel oricine poate face un club, poate promite că va da bani, semnând chiar şi documente în acest sens şi angajând jucători, antrenori şi cheltuieli enorme, şi apoi să ceară insolvenţa, fără să aloce niciun ban din cei pentru care a semnat să fie cheltuiţi.”

Pandurii are de recuperat cel puțin 3,3 milioane de euro

În 2017, Pandurii, fosta vicecampioană a României din 2013, a retrogradat din Liga 1 și a intrat în insolvență. Marin Condescu, care fusese îndepărtat din club în 2014, conform spuselor sale, printr-o directivă politică, orchestrată de Victor Ponta și Gabriel Oprea, a acuzat, în dese rânduri, că s-a dorit, premeditat, falimentul clubului, pentru a se șterge urmelor banilor ”șifonați”, din perioada 2014-2016.

Condescu a revenit la club în 2017, iar de atunci încearcă să-l mențină pe linia de plutire, deși nu are nicio funcție oficială în organigrama clubului. Are însă, de recuperat, în nume propriu, aproape 1 milion de euro, reprezentând salariile și bonusurile de performanță neprimite pentru perioada 2005-2014, plus banii personali cu care susține că a împrumutat clubul.

A făcut demersurile necesare, iar clubul a dat în judecată membrii-asociați, care nu și-au mai plătit cotizațiile conform contractelor inițiale, iar, în urma deciziei Curții de Apel Craiova, din septembrie 2019, Pandurii are de recuperat 3,3 milioane de euro.

Cei cinci membri-asociați: Complexul Energetic Oltenia, Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia și SC Artego SA, au făcut recurs, procesul a ajuns, ulterior, la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar următorul termen a fost stabilit pentru 24 martie.

Pe plan sportiv, Pandurii se află pe ultimul loc în Liga 2, 20, cu doar 7 puncte. La primul meci oficial din 2021, echipa gorjeană a fost învinsă, duminica trecută, cu scorul de 4-0, pe teren propriu, de Petrolul. Sâmbătă, în etapa a 18-a, va juca, în deplasare, cu Aerostar Bacău, una dintre contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării.

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 03 Mar. 2021, 12:02 Liga 2
Pe aceeași temă