Lovitură pentru AFC Hermannstadt: instanța nu recunoaște noul Consiliu Director, al cărui președinte a depus cererea de insolvență. Plângeri penale pentru ”fals în acte și uz de fals”! Cei excluși rămân în club

Ovidiu BOICA 09 Oct. 2021, 12:07 Liga 2
Lovitură pentru AFC Hermannstadt: instanța nu recunoaște noul Consiliu Director, al cărui președinte a depus cererea de insolvență. Plângeri penale pentru ”fals în acte și uz de fals”! Cei excluși rămân în club

Solicitarea celor de la AFC Hermannstadt de a modifica statutul şi actul constitutiv al asociaţiei, făcută în ultima zi a lunii august, a fost respinsă, ieri, 8 septembrie, la Judecătoria Sibiu. Astfel, practic, noul Consiliu Director al clubului din Liga 2, cu Ciprian Fulea președinte, nu are legitimitate, fapt care complică serios lucrurile, după ce acesta ar fi semnat cererea de intrare în insolvență, cerere aprobată în urmă cu circa zece zile.

Noul Consiliu Director al AFC Hermannstadt nu este statutar

După ce i-a fost aprobată intrarea în insolvență, pe 30 septembrie, gruparea sibiană a primit în plin o lovitură, o săptămână mai târziu. Judecătoria Sibiu a respins solicitarea AFC Hermannstadt pentru modificarea statutului și a actului constitutiv ale asociației sportive, ceea ce înseamnă că noul Consiliu Director nu este statutar. Clubul poate ataca decizia în termen de 5 zile.

”Respinge cererea pentru înscrierea modificărilor statutului şi actului constitutiv al asociaţiei, conform Hotărârilor Consiliului Director din 05.08.2021, 09.08.2021 şi Hotărârii Adunării Generale din 13.08.2021, formulată de petenta. În baza art. 11 alin. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, o copie a prezentei încheieri va fi comunicată din oficiu Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare cu cei lipsă, apel care se depune la Judecătoria Sibiu. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică din data de 08.10.2021”, este soluția dată de Judecătoria Sibiu.

Membrii excluși din AFC Hermannstadt susțin, după decizia de vineri a Judecătoriei Sibiu, că, în aceste condiții, și cererea de intrare în insolvență nu ar fi legală. ”Președintele (n.r. Fulea), care nu e de fapt președinte, a făcut cererea de intrare în insolvență. Cum el nu este recunoscut legal în funcția de conducere, înseamnă că nici cererea de intrare în insolvență nu este OK. Oricum, noi am atacat această decizie de intrare în insolvență”, declară aceștia, în exclusivitate pentru Liga2.ro.

În urma acestei decizii, membrii excluși la începutul lunii august, Constantin Ovidiu Pop, Peter Thomas Muller, Albert Wilhelm, Dan Raica și omul de afaceri de naționalitate germană Hans Martin Tekeser, reprezentat legal prin localnicul Dan Cosman, rămân practic în club!

Plângeri penale pentru fals în acte și uz de fals 

Mai mult, unul dintre cei excluși în luna august din AFC Hermannstadt, Dan Raica, acuză că i-a fost falsificată semnătura pe unele acte depuse de clubul sibian în instanță și nu exclude posibilitatea ca și alții să fi pățit la fel.

În acest sens, Raica a afirmat că au fost făcute ”plângeri penale pentru fals și uz de fals” și a prezentat diferența dintre semnătura sa de pe unul din procesele verbale întocmite în urma unei ședințe a Consiliului Director și cea de pe un alt act, depus ulterior de club în instanță.

Pentru aducerea aminte…

Reamintim cititorilor că, pe data de 5 august, vechiul Consiliu Director (CD) hotărâse cu două voturi ”pentru” și trei împotrivă (!) să le retragă calitatea de membri ai AFC Hermannstadt mai multor persoane, iar patru zile mai târziu, tot Consiliul Director, alcătuit din președintele Claudiu Rotar, ”vicele” Ștefan Băcilă și – de data aceasta – trei membri aderanți, conform PV 1016/09.08/2021, anume Ciprian Fulea, Adrian Ioan Irimeș și Lucian Băcilă, a votat în unanimitate modificarea structurii CD (reducerea numărului membrilor de la 5 la 3) și noua structură a Consiliului Director, cu Fulea președinte, Irimeș vicepreședinte și Lucian Băcilă membru.

Cum vede Fulea acoperirea datoriilor de 5 milioane de euro!

Printr-un document depus în instanță la dosarul prin care s-a cerut intrarea în insolvență, intitulat ”Descriere modalități avute în vedere la reorganizarea asociației”, președintele (!?!) Fulea prezintă (evident, nu?) modalitățile prin care se intenționează stingerea datoriilor de aproximativ 5 milioane de euro pe care le are clubul (nu mai este o noutate deja) pe perioada în care clubul s-ar afla în insolvență, în speranța evitării falimentului.

Fulea notează în documentul pe care-l semnează – în calitate de președinte, insistăm pe această titulatură – că ”s-au diminuat semnificativ cheltuielile cu salariile și cheltuielile cu contractele (…) prin renegociere și prin rezilierea contractelor cu jucătorii de fotbal – atenție maximă – «scumpi».

Apoi, vorbește despre revenirea acasă, la Sibiu, când ”Municipalul” va fi gata. ”Se mizează pe o creștere a veniturilor din vânzarea de bilete de intrare (serios, nu de ieșire?), dar și despre intenția de a atrage sponsori locali (oare ce i-o fi împiedicat s-o facă și până acum?)”.

Nu în ultimul rând, dar cea mai cea este ”modalitatea” care și încheie ”descrierea”: ”Scopul principal este promovarea în Liga 1 când începând cu jumătatea anului viitor clubul va încasa periodic de la Federația Română de Fotbal sume din drepturi de televizare de ordinal (o fi vrut să scrie ”ordinul”) a 1,3 milioane euro anual – 1,6 milioane euro anual”.

Ce, când, cum, cine? În primul rând, faptul că ești pe locul secund după 11 etape (un sincer BRAVO lui Măldărășanu și jucătorilor) nu îți garantează faptul că o să și promovezi, pentru că e mult prea lung campionatul…

Secundo… Presupunând că se promovează, Doamne-ajută, Liga 1 are un alt ”patron”, nu federația, ci Liga Profesionistă de Fotbal. De acolo ar trebui să vină ”carcaleții”. Cât despre sumă, aceasta e mai mare cu cât echipa e mai sus în clasament, iar pentru a fi cât mai sus, trebuie jucători de calitate, care costă și ei, în plus nu acceptă salarii de 500 de euro/lună, cheltuielile sunt mult mai mari decât la Liga 2, iar de aici rezultă alte și alte discuții, alte cheltuieli… Dar despre ele, cu altă ocazie…

Ovidiu BOICA 09 Oct. 2021, 12:07 Liga 2
Pe aceeași temă