Liviu Băjenaru, primul fotbalist care părăsește Steaua după terminarea campionatului. Mijlocașul de 39 de ani nu renunță la fotbal după partida cu FC Hermannstadt și a anunțat unde vrea să joace

Andrei PASCU 16 May. 2022, 14:16 Liga 2

Liviu Băjenaru (39 de ani) nu are de gând să se retragă din fotbal nici după acest sezon de Liga 2, cu Steaua. Chiar dacă își termină contractul cu formația din Ghencea în această vară, el vrea să mai continue, dar își vede și nivelul la care se află, influențat, în mare măsură, de vârstă.

În Liga 3 e dispus să meargă Liviu Bajenaru, dar la o formație care vrea să promoveze în Liga 2. Cert este că la Steaua nu va mai continua, dat fiind faptul că, partida cu FC Hermannstadt, de duminică, din ultima rundă a play-off-ului Ligii 2 (scor 0-0), părea că va fi ultima din carieră pentru el.

Liviu Băjenaru nu vrea să se retragă din fotbal: ”Voi juca la Liga 3 dacă voi găsi”

Nu numai că a fost pentru prima dată când a jucat în 2022, dar a și purtat banderola de căpitan. Asta deși a avut anumite contre cu conducerea și stafful tehnic la începutul anului, iar pe teren se afla și portarul Horia Iancu, cel care ar fi trebuit, în mod normal, să poarte banderola. Clubul voia să renunțe la el în ianuarie, să îi rezilieze contractul, dar mijlocașul nu a acceptat.

Eu termin contractul cu Steaua în iunie, era bine să mă retrag de aici, dar nu cred că mă voi retrage din fotbal indiferent unde voi juca. Voi juca la Liga 3 dacă voi găsi, iar dacă nu voi vedea. Aș vrea să mai joc la Liga 3, la o echipă care trage la promovare.

(N.r. – Despre faptul că a fost titular cu FC Hermannsatdt și a fost și căpitan) Mă bucur că am jucat, așa a considerat stafful tehnic. Mă bucur că am mers până la capăt cu această echipă. Obiectivul l-am realizat, locul 4, deci echipa, vestiarul au atins locul 4. Apoi nu mai depinde de noi. E păcat, e frustrant că nu vom juca barajul, dar asta este”, a declarat Liviu Băjenaru la microfonul Digi Sport.

Liviu Băjenaru, conflict cu conducerea și stafful la începutul anului

Înainte de confruntarea cu FC Hermannstadt, în care a evoluat 90 de minute, Băjenaru nu mai jucase din noiembrie anul trecut, din etapa  a 15-a a sezonului regular din Liga 2, 1-2 pe terenul lui Poli Timișoara, când prindea sub 10 minute.

Decizia lui Daniel Oprița de a nu-l utiliza a fost clar cauzată de conflictul legat de rezilierea propusă de club, întrucât Steaua a tot avut probleme de efectiv, accidentări și/sau suspendări, dar Băjenaru nu a evoluat. Chiar Oprița se plângea, în mai multe rânduri pe durata campionatului, în special a play-off-ului, că îi greu să alcătuiască o echipă de start din cauza absențelor.

Referitor la disputa dintre club și Liviu Băjenaru la care facem referire, aceasta a avut loc în luna ianuarie, iar în situația mijlocașului s-au mai regăsit și Alexandru Zaharia, George Călințaru și Ovidiu Morariu. Ei au fost trimiși de stafful tehnic să se pregătească separat, după ce nu au acceptat să rupă contractele, după ce au fost trecuți pe lista neagră.

Doar Alexandru Zaharia a jucat mai mult

Referitor la situațiile celorlalți trei, Alexandru Zaharia a mai prins șase meciuri în play-off, George Călințaru nu a mai jucat deloc, în timp ce Ovidiu Morariu nu a mai prins nici el vreun minut în tricoul Stelei de la acel moment.

Revenind la partida dintre FC Hermannstadt și Steaua, analiza lui Liviu Băjenaru sună astfel:

(N.r. – Despre faptul că Steaua a fost aplaudată la final și de fanii sibienilor) ”Probabil că dacă Universitatea Cluj conducea la Chiajna și noi aici, altfel decurgeau lucrurile, nu ne mai aplaudau așa. E normal, e o bucurie mare, am trăit și eu așa ceva de câteva ori”.

Steaua nu poate profita de locul ocupat la final de play-off

Steaua a terminat pe locul 4 play-off-ul Ligii 2, dar nu va merge la barajul de promovare, locul ei fiind luat de ocupanta poziției a 5-a, Concordia Chiajna, care va lupta pentru un loc în prima divizie cu Chindia Târgoviște.

”Militarii” au terminat grupa pentru promovare cu un total de 50 de puncte, adunând, în cele 10 meciuri, trei victorii, patru egaluri și trei eșecuri. A avut un golaveraj pe zero, cu 10 goluri marcate și 10 primite.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 16 May. 2022, 14:16 Liga 2
Pe aceeași temă