Lincar motivează ce l-a determinat să accepte oferta Academicii. Vezi ce spune despre conducătorul suspendat al Clinceniului

Marius ANGHEL 11 May. 2017, 17:12 Liga 2
Lincar motivează ce l-a determinat să accepte oferta Academicii.** Vezi ce spune despre conducătorul suspendat al Clinceniului

Liber de contract după ce în luna noiembrie a anului trecut își dădea demisia de la Luceafărul Oradea, Erik Lincar (38 ani) revine ca antrenor în campionatului Ligii 2. Fostul stelist a preluat-o pe Academica Clinceni cu cinci etape înainte de finalul sezonului, iar duminică are primul meci pe banca ilfovenilor, acasă, de la ora 11:30, cu UTA Bătrâna Doamnă. La Clinceni, Lincar și-a început cu câțiva ani buni în urmă cariera de antrenor, la Inter Clinceni, în Liga 3, club care acum nu mai există.

Lincar a venit la Clinceni, spune el, și pentru a transmite că la această echipă fotbalul este pe primul loc și nu se întâmplă jocuri de culise.

„Am debutat ca antrenor la Clinceni acum vreo șapte ani, eram la Liga a 3-a. Cunoșteam lumea de acolo, și pe domnul primar, și pe băiatul lui și pe nea Piți Bigan și s-au scris multe povești în ultimul timp, cu pariurile, pe care eu nu le percep ca adevărate. S-a creat o atmosferă în zona acestei echipe, pe care eu nu o consider adevărată și… cine mă cunoaște pe mine știe că nu va fi cazul să se întâmple ceva de genul. Și zic eu că nu s-au întâmplat nici până acum și nu se vor întâmpla nici de acum înainte. A fost o conjunctură mai nefavorabilă, cred eu, care s-a legat și lumea cum e în ziua de astăzi, toată lumea a făcut tot felul de speculații”, a spus Erik Lincar pentru Liga2.ro.

„O să tragem linie la sfârșit de sezon și o să vedem”

Noul antrenor al Academicii a semnat un contract pe doi ani și jumătate și pentru început trebuie să analizeze lotul în ultimele meciuri rămase pentru a stabili pe cine se va baza în următorul sezon.

„Am mai avut tatonări și în trecut, dar am fost eu implicat în alte proiecte și niciodată nu s-a nimerit să fim pe aceeași lungime de undă. S-a nimerit acum și am venit și vrem să facem un proiect mai amplu. În următorul an să reușim să creștem, să facem și o academie în zonă. În primul rând e un mare merit că ni se alocă baza sportivă.

În situația de față, o să tragem linie la sfârșit de sezon și o să vedem, și în funcție de evoluțiilor lor în continuare, în aceste patru etape, pe cine am miza în continuare, cine își dorește să continue și să rămână în proiectul acesta”, a mai declarat Lincar.

Lincar a preluat de astăzi pe FC Academica Clinceni, formație unde a condus primul antrenament. Fostul stelist îl înlocuiește în această funcție pe Adrian John Ene, care oricum era doar în actele ca antrenor principal, deoarece el se ocupa de pregătirea portarilor, iar secundul Ștefan Odoroabă decidea tactica. Ștefan Odoroabă și Adrian John Ene vor rămâne oricum la Academica și îi vor fi secunzi lui Lincar.

Dragomir nu și-a dat demisia și încă e în conducerea clubului

Fostul stelist a vorbit și despre situația vicepreședintelui clubului, Alexandru Dragomir, suspendat de FRF pentru șase luni pentru implicare în meciuri pentru pariuri, însă care a contestat decizia federației. Dragomir, care anunțase după înfrângerea Academicii de pe teren propriu cu Juventus, cu 7-0, că își dă demisia, încă e la conducerea clubului.

„Dragomir este în continuare în cadrul clubului. Poate să rămână în continuare, pentru că nu afectează cu nimic situația clubului, mai ales că el a reușit prin prieteniile pe care le are să aducă vreo 20-30 de mii de euro în fiecare lună la Clinceni. E suspendat, dar mai vine din când în când la club. Când aduci 30 de mii euro în club, să pierzi așa (n.r – 0-7 cu Juventus), ți-ai pune niște semne de întrebare. Te gândeai la altceva în momentul în care ai pornit la drum și aveai banii respectivi”, a explicat, pentru Liga2.ro, Lincar.

Academica ocupă locul 14 în clasament, cu doar 34 de puncte, deși la startul sezonului așteptările erau mult mai mari, chiar de promovare. În ultimele cinci etape, Academica mai are patru meciuri, cu UTA Bătrâna Doamnă (a), FC Brașov (d), ASU Poli (a) și CS Balotești (a). În penultima rundă va sta, fiindcă ar fi trebuit să joace cu Șoimii Pâncota.

Academica Clinceni este în acest sezon la al treilea antrenor principal. A început cu Mugur Bolohan, a continuat cu Adrian John Ene și acum cu Erik Lincar.

În cariera sa de antrenor principal, Erik Lincar a mai pregătit pe Inter Clinceni, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea și Luceafărul Oradea, în plus, fiind secund și la Concordia Chiajna, în Liga 1. Lincar a reușit două promovări în Liga a 2-a ca antrenor, cu Callatis și Damila.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 11 May. 2017, 17:12 Liga 2
Pe aceeași temă