Lică, Munteanu și Barbu au demisionat și ei de la Farul! Motivul: rămânerea lui Artimon

Marius ANGHEL 14 Nov. 2012, 15:31 Liga 2
Lică, Munteanu și Barbu au demisionat și ei de la Farul!** Motivul: rămânerea lui Artimon

După decizia șoc a unuia dintre finanțatorii FC Farul, Marian Diaconescu, de a demisiona, ieri, alți doi membri ai corpului executiv, Marcel Lică și Cristi Munteanu, și-au anunțat retragerea de la echipă, acestora alăturându-se și antrenorul secund, Ion Barbu.

În urma deciziei lui Marian Diaconescu de a demisiona și a refuzului patronului FC Farul, Giani Nedelcu, de a-i permite antrenorului principal Alin Artimon să-și rezilieze contractul, tot corpul executiv al clubului a decis să se retragă. Printre aceștia se numără și președintele FC Farul, Marcel Lică.

„Am luat această decizie în semn de solidaritate cu Marian și ca un semnal de alarmă. Farul este pe cale să dispară. Este într-un mare pericol. Numai alături și împreună cu autoritățile locale se poate face ceva. Nu sunt bani pentru performanță, asta trebuie să înțeleagă toți fariștii. Am decis să facem noi un pas în spate, poate așa, vor veni alții mai competenți, cu mai mulți bani. Altfel, Farul va merge spre desființare. Nu vom reveni asupra deciziei”, a spus Marcel Lică.

Lică va mai rămâne la FC Farul încă 15 zile, până la terminarea turului Ligii II, conform Codului Muncii. De asemenea, contractul său este similar cu cel al antrenorului Alin Artimon, iar acesta nu-și va putea rezilia contractul decât în condiții de comun acord a ambelor părți.

Munteanu: „Este un gest de curaj, de bărbăție”

La rândul său, vicepreședintele FC Farul, Cristi Munteanu, a declarat că dorește să transmită un șoc jucătorilor prin intermediul demisiei corpului executiv al clubului, în speranța că aceștia își vor îmbunătăți jocul în meciurile viitoare.

„Este un gest de curaj, de bărbăție. În urma unor rezultate foarte proaste la un club de fotbal, se retrage toată conducerea executivă. În aceste condiții, șocul de care echipa are nevoie pentru a se trezi din această amorțeală se va produce când jucătorii vor afla că ne-am retras de comun acord. Sunt optimist și sunt convins că Farul se va ridica. Cred că în vestiar că sunt jucători de valoare, care, în momentul de față, sunt blocați psihic”, a declarat Cristi Munteanu.

Ion Barbu, fără contract

Antrenorul secund FC Farul, Ion Barbu, și-a anunțat și el retragerea de la echipă, asta după ce, luni, a aflat cu stupoare că nu are niciun contract înregistrat. Patronul Giani Nedelcu a recunoscut, dar nu a justificat cu nimic această neregulă. Acum, FC Farul Constanța riscă sancțiuni drastice.

„Pentru mine este un moment trist. Am venit la Farul în iarna anului 1999, până în prezent, am trăit cele mai frumoase momente din viața mea sportivă, la acest club. Dar și cele mai neplăcute în momentul de față. Îmi pare rău de situația în care se află acest club. Pentru mine, Farul a fost și este ca a doua familie. Nu pot să cred că nu mai sunt dorit pentru că, după ce a venit domnul Artimon, de comun acord am rupt contractul de principal și am semnat alt contract, de antrenor secund, iar contractul meu nu este încă înregistrat. Eu ce pot să înțeleg? Asta este viața, voi rămâne cu sufletul mereu alături de Farul. Mulțumesc tuturor suporterilor fariști că au fost alături de mine și de acest club. Sper ca Farul Constanța să ajungă cât mai repede pe prima scenă a fotbalului românesc”, a declarat Barbu.

Va demisiona și Giani Nedelcu?

După demisia celor trei oficiali ai echipei constănțene, situația degenerează și mai mult iar acțiunile acestora demonstrează instabilitatea din interiorul clubului, ceea ce ne îndeamnă tot mai mult să credem că Farul, o echipă cu tradiție, se va desființa. Începem să ne punem întrebări, iar una dintre ele este: va demisiona Giani Nedelcu de la FC Farul? Recentele evenimente din cadrul grupării constănțene țin să favorizeze din ce în ce mai mult această variantă, însă foști oficiali ai clubului neagă o eventuală demisie a finanțatorului.

„Nu știu. Giani a tot băgat bani, aduce în fiecare lună între 30 – 60 de mii de euro. Se consumă zi de zi o groază de bani. După ce a cheltuit atâția bani, acum să renunțe? Nu cred, ar fi păcat. Este o chestie de orgoliu. Vine un bucureștean care nu are nicio treabă cu Farul și investește aici. Sunt atâția oameni de afacere constănțeni care ar fi putut ușor să sprijine echipa”, a spus fostul vicepreședinte FC Farul, Cristi Munteanu.

Artimon rămâne principal

În privința antrenorului principal al FC Farul, Alin Artimon, patronul „marinarilor”, Giani Nedelcu, a refuzat cererea acestuia de a demisiona. Artimon are o clauză specificată în contract care nu-i permite să plece de capul lui de la echipă și este nevoit să plătească o sumă mare de bani ca să rezilieze, lucru pe care nu-l poate face momentan.

Astfel, Alin Artimon va rămâne în continuare pe banca tehnică a Farului. El a semnat contract pe un an cu FC Farul.
De asemenea, rămânerea acestuia pe banca tehnică este unul din motivele pentru care colectivul executiv FC Farul, Marcel Lică și Cristi Munteanu, a decis, ieri, să demisioneze.

Sursa: Cuget Liber

Marius ANGHEL 14 Nov. 2012, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă