Încă un puști român în Italia! La doar 16 ani, Liam Rowan Buss ajunge la Salernitana: ”E un vis! Acum totul depinde doar de mine”

Adi MARICA 14 Jul. 2023, 16:32 Liga 2
Încă un puști român în Italia! La doar 16 ani, Liam Rowan Buss ajunge la Salernitana: ”E un vis! Acum totul depinde doar de mine”

Liam Rowan Buss, un tânăr portar brașovean de doar 16 ani, a trecut cu brio de un trial organizat de Salernitana și va semna cu gruparea italiană de Serie A.

În Italia, la Lecce este legitimat un alt brașovean, atacantul Rareș Burnete (19 ani), cel care a încheiat un sezon vis în care a câștigat titlul cu Lecce în campionatul Primavera, dar și titlul de golgheter al competiției cu 20 de goluri.

Presiune imensă la trial

La început, Liam va evolua la echipa U18 a clubului italian.

Am fost la o preselecție la Salernitana, asta după ce mai dădusem probe și la Lecce. La trialul de la Salernitana au fost prezenți cam 100 de copii. A fost o presiune imensă, toți antrenorii clubului erau prezenți să urmărească antrenamentele și jocurile și chiar erau mulți jucători talentați.

Vestea că am fost admis a venit de la impresarul Cătălin Sărmășan. Dânsul i-a anunțat pe părinții mei. Eu am aflat vestea la școală. A fost ceva incredibil, aș spune un șoc. De când m-am apucat de fotbal visez la astfel de momente.

Condițiile de la Salernitana sunt foarte bune, e un mediu propice să te dezvolți ca fotbalist, astfel că totul depinde  acum  doar de mine să progresez”, a spus Liam.

Povestea de film a lui Liam

Portarul brașovean are o poveste cu adevărat emoționantă. S-a născut la Viena, a rămas fără tată pe când avea doar câteva luni, un cetățean german, decedat într-un accident auto în Italia, și are dublă cetățenie, româna și germană.

Până la 5 ani, Liam a locuit cu mama sa, o brașoveancă, la Viena, apoi a venit la Brașov unde a fost elev la Liceul ”Johannes Honterus”.

Descoperit de Harnagea

Liam s-a apucat întâmplător de fotbal. Pe când avea 10 ani a fost prezent la un antrenament al celor de FCSB de la Brașov.

Se juca cu mingea, cu mai mulți copii, pe terenul alăturat și a fost ochit de Daniel Harnagea, actualul antrenor cu portarii de la Unirea Slobozia.

Eram cu mai mulți copii de vârsta mea și ne jucam cu mingea pe terenul sintetic de la Forex, iar pe terenul mare se antrenau cei de la FCSB. Nici prin cap nu-mi trecea că voi ajunge să joc fotbal. A venit Daniel Harnagea la mine și mi-a spus că sunt talentat și că ar fi bine să vin la antrenamente.

I-am spus tatălui meu (n.r. – mama lui Liam, Lidia, s-a recăsătorit cu un brașovean) de discuția cu Harnagea și așa am ajuns la fotbal la FC Bența, apoi am trecut la ACS Kids Tâmpa, iar la vârsta de 14 ani am plecat la Oradea la FC Bihor. Înainte să ajung la Oradea am fost în probe la Viitorul lui Hagi timp de o săptămână“, spune Liam.

În această perioadă, Liam s-a antrenat la FC Brașov cu antrenorul Andre Șanta.

De fiecare dată când vin la Brașov, Andrei Șanta mă primește la antrenamente. Este un antrenor extraordinar.

Sunt născut la Viena și am dublă cetățenie, germană și română. Pe tatăl meu îl știu doar din poze. Mama și tatăl meu actual, Lucian, m-au ajuta enorm și m-au susținut mereu“, Liam Rowan Buss

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-cifrica-a-sezonului-de-liga-2-cati-antrenori-au-avut-contracte-in-stagiunea-2022-2023-19277221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-a-trimis-cativa-jucatori-in-liga-2-19277218

https://liga2.prosport.ro/liga-3/planurile-echipei-aro-campulung-dupa-promovarea-in-liga-3-19277206

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-s-a-intors-din-cantonament-19277200

 

 

 

 

 

 

Adi MARICA 14 Jul. 2023, 16:32 Liga 2
Pe aceeași temă