Leo Grozavu, despre obiectivele sale și ale echipei în restul play-off-ului Ligii 2, după ce Poli Iași a promovat matematic în SuperLigă. Ce spune despre meciul cu Gloria Buzău

Narcis POHOAȚĂ 06 May. 2023, 09:27 Liga 2

Politehnica Iași dispută, duminică (ora 12:00), primul meci după ce a reușit promovarea matematică în SuperLigă. Echipa ieșeană întâlnește Gloria Buzău, în deplasare, o formație pe care nu a reușit să o învingă în turul play-off-ului, în Copou, când scorul a fost 1-1.

Obiectivele Politehnicii Iași: câștigarea play-off-ului și un parcurs fără înfrângere până la final

Cum obiectivul principal pentru acest sezon a fost atins, ieșenii și-au fixat noi ținte pentru ultimele patru meciuri ale sezonului. Antrenorul Leo Grozavu a declarat că își dorește să câștige play-off-ului și să continue până la finalul sezonului seria invincibilității.

Înaintea partidei de la Buzău, Iașiul are 14 meciuri fără înfrângere, iar Leo Grozavu vrea să ducă seria la 15.

”În primul rând ne dorim să câștigăm campionatul, iar în al doilea rând să rămânem neînvinși. Ca orice antrenor, nu te prezinți undeva să pierzi meciul. Sau să joci la egal. Mergem să câștigăm, dar se poate întâmpla să iasă și alt rezultat decât victoria. Dacă e egal, nu e rău, până la urmă nu ai pierdut. Dar nu abordăm meciurile la egal. Am arătat și pe perioada acestui play-off că suntem o echipă care merge pe atac, marcăm goluri, mai și primim, e adevărat. Suntem la al 14-lea joc fără înfrângere, e clar că ne dorim să menținem această invincibilitate și să ajungem la 15 meciuri fără eșec”, a declarat antrenorul Leo Grozavu în cadrul unei conferințe de presă.

Leo Grozavu: ”Poate scădea concentrarea, dar eu nu confund lucrurile. Mesajele mele către jucători au fost clare, aștept profesionalism”

Chiar dacă admite că în vestiar ar putea interveni o relaxare, firească până la urmă după ce echipa și-a îndeplinit obiectivul, antrenorul Politehnicii spune că le-a transmis un mesaj clar elevilor săi, de la care așteaptă profesionalism până la capăt.

”Euforia se stinge. A fost bucuria aceea de după meci, dar e normal să fie. Ne bucurăm cu toții că am reușit să închidem conturile cu obiectivul mult mai devreme decât am sperat chiar și eu. Au fost lucruri bune, un an stresant. Concentrarea, sigur, am văzut și la nivel mai înalt, și la case mai mari. Sunt echipe care atunci când au obiectivul îndeplinit e mai greu să se concentreze la nivel maxim. Dar v-am spus, eu sunt tipul care nu confund lucrurile. Suntem profesioniști și trebuie să ne facem treaba până la capăt cât putem de bine. Vom vedea. Eu sper că am avut mesaje destul de clare către ei că aștept profesionalism. Ăsta e felul meu de-a fi. Pentru mine disciplina și rigoarea contează foarte mult și mai sunt patru jocuri. Selecția continuă. Când am venit am spus că selecția este permanentă și în cadrul lotului de jucători, și în cazul meu. Și eu la rândul meu vreau să văd ce se întâmplă la Iași, pentru că fotbalul nu se termină la 20 mai. Privim spre viitor, dar ne dorim ca lucrurile să se îmbunătățească. Pentru că dacă rămânem prea euforici mult timp riscăm ca anul viitor să ne întoarcem de unde am venit”, a transmis Leo Grozavu.

”Niciodată nu introduc în teren o echipă care să piardă”

Leo Grozavu a precizat că nu va menaja niciun jucător și că va deplasa la Buzău tot ce are valid la dispoziție.

Sunt șanse mari ca în primul 11 să apară și jucători care au evoluat mai puțin până acum, antrenorul spunând că ultimele patru etape vor fi o selecție pentru lotul său.

”Niciodată nu o să vedeți vreo echipă de-a mea că se predă dinainte. Sigur că sunt și jocuri în care urmezi o strategie, mai încerci și alte lucruri, ești foarte atent la viitor, dar niciodată nu introduc în teren o echipă care să piardă jocul. Îmi doresc să câștig orice partidă, fie ea amicală sau oficială. Și jocul de la Buzău face parte din această categorie. Este un meci de play-off, întâlnim o echipă pe care nu am reușit să o învingem pe teren propriu, în turul play-off-ului. A fost o partidă care ne-a creat o stare din asta de… nici nu o știu cum să o numesc, pentru că după aceea au urmat alte două meciuri pe care nu am reușit să le câștigăm. Așa că nu va fi o partidă pe care o vom trata cu neseriozitate. Și nici nu va fi o partidă facilă. Buzăul este o echipă aflată încă în obiectiv, își dorește să prindă măcar barajul. Ultimele două rezultate ale lor au fost pozitive, au învins Steaua și au făcut egal cu Dinamo, dar au condus cu 2-0. Sunt o echipă care cel puțin pe teren propriu, din ce am văzut în statistică, au o singură partidă pierdută în acest an competițional”, a mai spus Leo Grozavu.

Gabriel Vașvari și Tudor Telcean au în continuare probleme medicale și au șanse minime să fie în lot.

”De multe ori mi-a fost greu să fac primul 11”

Antrenorul Iașiului a explicat că are jucători foarte buni în lot și că de multe ori i-a fost greu să alcătuiască un prim 11. Acesta a subliniat că au fost meciuri cu miză în care a optat pentru un jucător experimentat, care poate face față presiunii, în detrimentul unuia mai tânăr, dar poate mai în formă în momentul respectiv.

”Am în cap ceva, dar până la ora jocului se vor mai schimba și altele. Încercăm să introducem cea mai bună echipă în funcție de starea lor de sănătate. De strategia de joc pe care urmează să o abordăm. Vom face o echipă din jucători care au demonstrat că merită să fie în lotul Politehnicii. Vom deplasa tot lotul valid la Buzău. Vașvari și Telcean nu sunt puși la punct cu pregătirea. Mai sunt ceva probleme. Nu las pe nimeni acasă în mod intenționat, nu menajez pe nimeni.
Chiar dacă sunt jucători care au jucat mai puțin, sunt în lotul Politehnicii Iași. Și eu nu am selecționt în lot jucători care să fie rezerve. Chiar dacă pare o expresie des uzitată, eu chiar cred că nu avem titulari și rezerve. Avem jucători foarte buni și de multe ori mi-a fost greu să fac echipa, am ezitat până în ultima clipă dacă să folosesc un jucător cu experiență sau un jucător mai tânăr care ca formă sportivă era peste nivelul celui pe care l-am folosit. Am preferat să jucăm cu jucătorii cu mai multă rutină, pentru că jocurile astea dificile, cu presiune, cu încărcătură, sunt gestionate mai bine de jucătorii cu experiență. Dar sunt adeptul folosirii tinerilor, pentru că îmi plac foarte mult. Au entuziam, au lucruri de arătat”, a punctat antrenorul echipei din Copou.

Cel mai greu moment de când a ajuns Grozavu în Copou

”Cred că cel mai dificil moment a fost la început, pentru că atunci când am venit la echipă îmi era foarte greu să fac ca lucrurule să funcționeze într-un timp foarte scurt. Nu am cerut clemență, dar am spus că trebuie să existe răbdare, pentru că nu știu să fac lucrurile dintr-odată. Dacă ar fi ieșit, ar fost doar întâmplare. Am venit și la 3 zile am avut meci la Slatina, nici nu cunoșteam foarte bine unii jucători. Nu se puteau face minuni. Dar am spus că dacă există răbdare și liniște putem să facem lucruri”, a explicat Grozavu, care nu a avut emoții în a gestiona momentul recent de trei meciuri fără înfrângere și pe care nu l-a considerat unul dificil: ”Percepția mea a fost că la adăpostul victoriei cu Galațiul, care a fost și un meci cu încărcătură, am lăsat un pic piciorul de pe accelerație. Dar am jucat cu echipe care au venit la Iași doar propunându-și să scoată ceva, nu ne-au agresat foarte mult ofensiv și nu am reușit nici noi să fim mai inspirați. Iar la Steaua am întâlnit o echipă care a condus în mare parte a clasamentului, am obținut un 2-2. Dar nu a fost un moment dificil, pentru că am avut lucrurile sub control. Nu eram foarte amenințați, ca dovadă că după aceea am accelerat din nou și am reușit două victorii foarte importante cu două contracandidate.”

Interesant este faptul că Iașiul a obținut cele trei victori din play-off în meciurile cheie, cu principalele contracandidate la promovarea directă: ”Am vorbit de concentrare, despre asta este vorba. În general la meciurile în care era teama asta de adversar am fost foarte concentrați.”

Gloria Buzău și Poli Iași, despărțite de 14 puncte

Gloria Buzău și Politehnica Iași se întâlnesc, duminică, 7 mai, în Crâng, cu începere de la ora 12:00, în cadrul etapei a 7-a a play-off-ului Ligii 2.

Înaintea acestei runde, Gloria ocupă locul 5, cu 38 de puncte, în timp ce Poli Iași se află pe prima poziție, cu 52 de puncte.

Iașiul va rămâne pe primul loc, indiferent de rezultat, în timp ce Gloria poate urca o poziție, pe 4, în funcție și de rezultatul dintre Dinamo și Unirea Dej.

În precedentele două meciuri directe din acest sezon, disputate în Copou, Iașiul a obținut 4 puncte: victorie cu 1-0 în sezonul regulat și remiză (1-1) în turul play-off-ului.

Conferința de presă în care a vorbit Leo Grozavu, înaintea meciului Iașiului la Buzău:

https://www.youtube.com/watch?v=Rg34JV4ieUE

Foto: Dragoș Pășcăneanu și Sorin Pană (Mediafax Foto)
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-tincu-la-a-doua-promovare-in-prima-liga-cu-poli-iasi-imi-era-dor-de-acest-sentiment-de-bucuria-pe-teren-alaturi-de-suporteri-nu-a-avut-emotii-pentru-o-victorie-cu-sc-otelu-19269280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-i-a-raspuns-lui-dorinel-munteanu-nu-ma-dezic-de-ce-am-spus-presedintele-politehnicii-iasi-a-remarcat-marele-castig-al-echipei-pe-langa-promovarea-in-superliga-19269216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-7-si-8-din-play-off-ul-ligii-2-si-cel-al-ultimei-runde-din-play-out-doua-echipe-au-incheiat-deja-sezonul-19269212

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reportaj-copoul-a-respirat-fotbal-din-nou-dupa-foarte-multi-ani-strazi-blocate-cozi-de-masini-palcuri-de-suporteri-pe-bulevard-si-un-stadion-plin-cum-a-trait-iasiul-derby-ul-moldav-cu-otelul-s-19269205

Narcis POHOAȚĂ 06 May. 2023, 09:27 Liga 2
Pe aceeași temă