Leo Grozavu: „La Iași nu se va face niciodată performanță”

19 Dec. 2011, 10:39 Liga 2
Leo Grozavu:**

Dat afară de conducerea clubului CSMS Iași din funcția de manager general fără să-i fie prezentate motivele, prin restructurarea postului, Leo Grozavu nu-i uită pe cei care i-au semnat sentința. Fostul oficial al clubului este de părere că la Iași nu se poate face performanță, în condițiile în care cel care conduce clubul nu este lăsat să-și exercite atribuțiile. Acesta spune că este dezamăgit de atitudinea primarului Gheorghe Nichita, care l-a dat afară de la club după ce deși l-a adus în vară la Iași.

„Nu știu nici acum de ce am fost schimbat din funcție. Am fost judecat în lipsă, pentru că nu au avut curajul să-mi spună în față ce-mi reproșează. Nu au avut puterea să mă privească în ochi și să-mi spună ce am greșit. Eu nu țineam de scaun, nu aveam nevoie nici de clauză de reziliere, dar am vrut să văd doar ce au să-mi reproșeze oamenii din Comitetul Director. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar eu am preferat să-mi reziliez contractul. Nu m-au chemat pentru că nu existau argumente solide, iar eu veneam cu o documentație completă. Cu un raport amplu, nu pe o singură foaie scrisă de mână, în care explicam exact ce s-a întâmplat, unde s-a greșit și ce trebuie făcut în continuare pentru a promova”, a spus Leo Grozavu.

Marius Baciu, demis după prima etapă

Acesta crede că echipa s-ar fi aflat acum pe unul din primele două locuri dacă fostul antrenor, Marius Baciu, ar fi fost păstrat în funcție. Mai mult, Grozavu crede că demiterea antrenorului a fost decisă încă după prima etapă, 1-3 cu Dinamo II.

„Nu trebuie uitat faptul că am preluat echipa în vara acestui an, când mai aveam doar câțiva jucători legitimați, majoritatea tineri, și nu mai aveam antrenor. A fost o muncă titanică să putem transfera peste 20 de jucători cu care să facem o echipă competitivă, cu care să atacăm și promovarea din primul an. Jucătorii aveau nevoie de acomodare. Ori, când tu schimbi antrenorul după prima etapă, atunci nu mai putem vorbi despre o strategie pe termen mediu măcar. Eu sunt convins că, dacă rămânea Marius Baciu antrenor, atunci eram acum pe primul loc în clasament. E părerea mea și nu mi-o poate schimba nimeni, pentru că eu am stat alături de această echipă zi de zi. A fost o mare greșeală schimbarea lui Baciu după prima etapă. Practic, soarta lui Baciu a fost decisă în sâmbăta de după primul meci al campionatului, cu Dinamo II, iar Ionuț Popa era deja antrenor la Iași după prima rundă. Atunci mi-am dat seama că la Iași nu se poate face performanță”, a mai spus Grozavu.

Dezamăgit de primar

Acesta este de părere că primarul Nichita ar fi trebuit să-I dea vestea demiterii sale, nu Comitetul Director. „Mă așteptam ca domnul primar să mă sune și să-mi spună că nu mai are nevoie de serviciile mele, dar nu a făcut-o. Eu nu am fost angajat de Comitetul Director, ci de primar, și era normal ca tot el să ma anunțe că nu mai sunt manager la CSMS. Dacă ne uităm la clasament, echipa are șanse la promovare. Totuși, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat la Iași în ultimii ani, se poate spune că aici nu se va face niciodată performanță. Pentru că unii șmecheri și-au umplut buzunarele și au falimentat o echipă de tradiție”.

Articol scris de Narcis Pohoață

19 Dec. 2011, 10:39 Liga 2
Pe aceeași temă