Poli Iași, cu ochii pe SuperLigă. Antrenorul Leo Grozavu: ”Vrem să facem transferuri, dar nu cu orice preț. Vrem titulari.” Prioritatea numărul 1 în Copou și ce atacanți au ratat moldovenii până acum

Narcis POHOAȚĂ 04 Jan. 2023, 17:42 Liga 2
Poli Iași, cu ochii pe SuperLigă. Antrenorul Leo Grozavu: ”Vrem să facem transferuri, dar nu cu orice preț. Vrem titulari.” Prioritatea numărul 1 în Copou și ce atacanți au ratat moldovenii până acum

Vacanța fotbaliștilor de la Politehnicii Iași este pe sfârșite, reunirea lotului pregătit de Leo Grozavu fiind prevăzută pentru luni, 9 ianuarie. Dacă jucătorii încă se mai pot bucura de câteva zile de relaxare, antrenorul grupării din Copou stă pe telefoane în această perioadă, în încercarea de a completa lotul pe posturile considerate deficitare.

După ce au adus doi mijlocași ofensivi, pe Alexandru Musi și Robert Ion, moldovenii vor să mai completeze lotul cu un fundaș central, un mijlocaș și un atacant.

Leo Grozavu: ”Vrem să facem transferuri, dar nu cu orice preț”

Antrenorul Leo Grozavu a declarat în repetate rânduri că vrea să întărească lotul în această pauză competițională, în toate compartimentele, dar a întărit în același timp faptul că jucătorii aduși trebuie să joace titulari.

Tehnicianul a transmis că este greu ca Poli să reușească o campanie spectaculoasă de transferuri, întrucât iarna e foarte greu să găsești jucători valoroși liberi de contract.

”Știm cu toții că iarna este o perioadă mai dificilă din punctul de vedere al transferurilor. Dacă iei jucători, în general fie vin de la echipe unde nu au jucat, fie sunt liberi de contract. Nu aveam mari așteptări, dar suntem și noi în discuții pentru a acoperi câteva posturi. Nu trebuie să ne așteptăm la mutări foarte spectaculoase. E adevărat, pe anumite poziții, unde consider că am avut probleme, vom încerca să aducem, dar asta nu cu orice preț. Au venit doi jucători care cred eu că vor ridica nivelul, vor mai veni și alții, dar am mai spus și mă repet, nu cu orice preț. Vom încerca să aducem jucători care să crească nivelul echipei”, a declarat Leo Grozavu, care a lăsat să se înțeleagă că va miza pe scheletul din prima parte a campionatului dacă nu va găsi jucători peste nivelul actual: ”Nu-mi doresc să aducem doar de dragul de a aduce. Știu, toată lumea își dorește să vadă fețe noi. Așa se întâmplă în fotbal, toată lumea vrea să vadă alte figuri. Eu aș merge pe jucătorii care și-au făcut datoria pentru club, pentru că asta e mai important, să avem jucători care știu ce înseamnă culorile clubului, nu să tot schimbăm la fiecare jumătate de an.”

Atacul trebuie întărit

Antrenorul Politehnicii vrea să întărească toate compartimentele, dar prioritatea numărul 1 pare să fie ofensiva. Leo Grozavu este nemulțumit de numărul golurilor marcate și spune că o pretendentă la promovare trebuie să aibă și forță ofensivă.

”Avem câteva poziții unde am suferit. În atac avem probleme, nu am marcat cât aș fi dorit eu. Nu am avut atacanți care să marcheze goluri, acolo cred că e un compartiment unde am suferit. E clar că dacă vrei să promovezi, trebuie să ai atacanți care să înscrie goluri. La capitolul acesta cred că am stat destul de prost. Asta nu înseamnă că și în alte compartimente unde nu aveam dubluri pe post nu vom încerca să mai facem completări”, a adăugat Leo Grozavu.

Atacanții doriți de Poli Iași

Până acum, conducerea lui Poli a purtat discuții pentru mai mulți atacanți din SuperLigă, însă rând pe rând s-au închis mai multe piste.

Pe lista jucătorilor doriți de Poli s-au numărat Valentin Buhăcianu (FC Hermannstadt), Jakub Vojtus (ex-Rapid) și Robert Moldoveanu (ex-Farul). Dacă Buhăcianu și-a exprimat dorința de a rămâne la echipa sibiană și a făcut deja deplasarea în Antalya cu FC Hermannstadt, Moldoveanu a semnat cu Petrolul la scurt timp după ce a plecat de la Farul. De asemenea, Vojtus i-a anunțat pe moldoveni că vrea să continue în prima ligă.

Vrea jucătorii noi înainte de plecarea în cantonament

Antrenorul Politehnicii Iași speră să aibă jucătorii noi înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya.

După o primă săptămână mai lejeră, de reacomodare la efort, cu vizită medicală și alte teste, începând cu 16 ianuarie se va lucra intens din punct de vedere fizic, iar Grozavu speră să aibă tot lotul la dispoziție.

”Avem încă timp suficient la dispoziție, important este ca jucătorii care vin să ajungă la Iași în momentul în care începem în forță pregătirea. În momentul în care suntem deja într-un proces amplu de pregătire, e clar că nu mai putem lua jucători, pentru că nu îmi doresc fotbaliști pe care să nu-i pregătim. Știu foarte bine ce înseamnă asta. Îmi doresc ca ei să vină mai repede de plecarea în cantonament, acolo trebuie doar să definitivăm un ”11” de bază, să ne creăm relații de joc pentru campionat”, speră Leo Grozavu.

Stafful a ținut legătura cu jucătorii pe perioada vacanței

Grozavu și colegii săi din staff au ținut legătura cu jucătorii în permanență pe perioada vacanței. Întregul lot a primit un program individual pentru acasă, iar antrenorii au solicitat filmulețe prin care jucătorii să dovedească faptul că și-au făcut exercițiile.

De altfel, antrenorul Politehnicii este convins că nu va avea jucători cu surplus de greutate după vacanță.

”Nu cred că o să se întâmple să vină jucători cu surplus de acasă, pentru că le-am dat la fiecare un program clar. Feed-back-ul lor a fost pozitiv, am cerut filmulețe cu programul pe care îl fac și am văzut că marea majoritate a respectat. Staff-ul a fost în contact permanent cu jucătorii și nu cred că vor fi probleme. Sunt băieți tineri, nu cred că vor avea surplus”, a completat antrenorul Iașiului.

Promovarea directă, obiectivul lui Leo Grozavu

Leo Grozavu a vorbit la început de an despre obiectivul său și al Iașiului, promovarea în SuperLiga, prioritatea fiind clasarea pe locurile care duc direct în primul eșalon.

”Important este să se promoveze, asta ne dorim cu toții, dar ideal ar fi să promovăm direct. Să joci baraj înseamnă săptămâni mai multe state în pregătire, în stres. Plus că începe un alt campionat pe care dacă nu îl pregătești așa cum trebuie riști să ajungi de unde ai plecat. Sunt foarte multe lucruri care trebuie luate în seamă”, a punctat antrenorul, care le-a transmis suporterilor să fie alături de echipă: ”Le doresc sănătate tuturor suporterilor ieșeni, să fie aproape de echipă, așa cum au arătat în anumite momente până acum și au venit la stadion să încurajeze echipa necondiționat. Avem nevoie de susținere, avem nevoie de încredere. Sunt absolut convins că suporterul este unul din cele cinci elemente foarte importante în atingerea unui obiectiv. Le doresc tuturor să aibă parte de un an cu multe bucurii, satisfacții, împliniri atât pe plan familial, cât și profesional.”

Poli Iași ocupă locul 2 în Liga 2 după 16 etape, cu trei runde înainte de finalul sezonului regular. Are 31 de puncte, tot atâtea câte are și SC Oțelul Galați, clasata pe poziția a 3-a. Lider este Steaua, cu 33 de puncte și fără drept de promovare, astfel că Iașiul ocupă primul loc direct promovabil în SuperLigă. Prima poziție aflată sub locurile de play-off îi aparține în acest moment echipei FK Miercurea Ciuc (locul 7), care are 25 de puncte.

Narcis POHOAȚĂ 04 Jan. 2023, 17:42 Liga 2
Pe aceeași temă