La un călcâi de victorie

28 Mar. 2009, 17:51 Liga 2
La un călcâi de victorie

Ceahlăul Piatra Neamț s-a deplasat la Chiajna din postura de lider detașat al seriei întâi din liga secundă. Chiar dacă partida disputată pe Stadionul Concordia se anunța a fi una spectaculoasă, lucrurile au stat cu totul altfel în teren. La finalul jocului cifra ce indică numărul de șuturi pe poartă trimise de nemțeni este sugestivă: zero. Prima repriză a avut un puternic aer de vacanță, niciuna din formații nereușind să pună în pericol buturile celor doi portari.

 

Partea a doua nu a fost cu mult diferită, singurii care au mai “agitat” jocul, fiind gazdele, însă doar de două ori. Diniță a oferit cea mai spectaculoasă fază a meciului, reluând spectaculos cu câlcâiul, dar Savu a resins providențial în corner. Pasa a venit de la cel mai activ om al meciului, Iliescu. Pe lângă pătrunderea foarte bună de la această fază, mijlocașul de la Chiajna a mai oferit încă alte două faze spectaculoase.În minutul 62 a încercat să înscrie de la mijlocul terenului, dar mingea a fost reținută ușor de Savu, și în minutul 71 când a reluat spre poartă dintr-o foarfecă laterală, portarul nemțenilor respngând cu greutate mingea în corner.

 

Una peste alta, un meci în care Concordia a trecut de puțin pe lângă deschiderea scorului, dar rezultatul final oferă perfect imaginea de ansamblu a meciului.  După partidă, antrenorul gazdelor, Dumitru Bolborea a declarat: “Sunt mulțumit de rezultat, chiar dacă puteam la fel de bine să câștigăm partida. Am avut la dispoziție pentru acest meci un lot subțire. Știam că vom întâlni o echipă foarte bună. La începutul campionatului am spus că Ceahlăul va fi singura formație îndreptățită să emită pretenții la promovare, dovadă și locul pe care se află în acest moment.”

 

De partea cealaltă, “principalul” nemțenilor, Mihai Ionescu s-a declarat, și el, mulțumit punctual obținut: “Un rezultat bun, dar nu ne putem declara mulțumiți și de jocul prestat astăzi. Nu ne-am descurcat foarte bine în atac, dar sunt meciuri și meciuri. A contat mult și că în ultimele zile ne-am antrenat numai la temperaturi scăzute, în timp ce astăzi a fost foarte cald. Avem șapte puncte avans și vrem să mărim diferența.”

Articol scris de Alexandru Amironoaiei
 

28 Mar. 2009, 17:51 Liga 2
Pe aceeași temă