La doar câteva ore de primul meci de baraj cu UTA, conducătorii Dunării n-au uitat de rivalitatea cu Rapid: „E o echipă umflată, o echipă care a fost ajutată, pe 3 era locul ei”

Marius ANGHEL 01 Jun. 2016, 12:18 Liga 2
La doar câteva ore de primul meci de baraj cu UTA,** conducătorii Dunării n-au uitat de rivalitatea cu Rapid:

Dunărea Călărași trebuie să treacă de două baraje, cu UTA Bătrâna Doamnă și FC Voluntari, pentru a ajunge în Liga 1 după ce a pierdut lupta pentru promovarea directă cu Rapid. Echipa nou-promovată în Liga 2 a încheiat sezonul la trei puncte în spatele giuleștenilor și se consideră nedreptățită de FIFA și FRF că a ajuns să joace la baraj.

Viorel Ivanciu, om politic în Călărași, coordonator al activităților desfășurate în cadrul AFC Dunărea, așa cum este prezentat de site-ul oficial al clubului, susține că s-a produs o mare nedreptate cu privire la nedepunctarea Rapidului, așa cum stabilise inițial FIFA, și că „este o echipă umflată, o echipă care a fost ajutată”. Părerea lui Ivanciu este că Rapid ar fi trebuit să încheie sezonul pe locul 3, sub Dunărea și Brăila.

„În primul rând să știți că eu trăiesc o dezamăgire, o supărare, în ideea că băieții ăștia au muncit foarte mult și-au dorit foarte mult, am fost foarte aproape de promovarea directă și cred că ni s-a făcut o mare nedreptate în sensul nerespectării unor decizii. Atunci când există niște reguli, trebuiesc respectate. Sigur că Rapidul a câștigat matematic și datorită greșelilor pe care le-am făcut noi, una dintre ele în penultima etapă și au exploatat foarte bine treaba asta. Este o echipă umflată, o echipă care a fost ajutată, cred că ordinea în Seria noastră ar fi fost: locul 1 – Dunărea Călărași, de departe cea mai bună, locul 2 – Dacia Brăila și abia pe locul 3 Rapidul. Deci e o frustrare, o nemulțumire. O să vorbesc cu băieții și o să-i încurajăm pentru că merită. Este foarte obositor, resursele noastre financiare, dar și fizice și psihice sunt aproape epuizate, dar încercam să ne mobilizăm și să pregătim ce avem de pregătit pentru meciul de miercuri”, a spus Ivanciu pentru afcdunarea-calarasi.ro.

Ivanciu: „Să fiți siguri că o să facem tot ceea ce ne stă în putere ca să câștigăm”

Acesta mai spune că în partida tur din cadrul primului baraj, cu UTA Bătrâna Doamnă, de la Călărași, „galben-albaștrii” vor face tot posibilul pentru a obține victoria și a lua astfel prima șansă la câștigarea dublei manșe. „Referitor la UTA, sigur este o echipă foarte bună, o echipă cu o carte de vizită foarte impresionantă, o echipă care a jucat foarte mulți ani în Divizia A, dar și în cupele europene. La prima analiză este favorită. Să fiți siguri însă că o să facem tot ceea ce ne stă în putere ca să câștigăm acest meci, această dublă întâlnire cu UTA. Nu va fi ușor cum nu știm până la ora asta cum o să ajungem la Arad, cu ce resurse, dar vom vedea. Sperăm ca per total, după cele două meciuri, să demonstrăm că suntem mai buni decât UTA Arad. Așteptăm în număr foarte mare la stadion suporterii, îi rog să-și ia și bilet”, a mai spus Ivanciu.

Dinulescu: „Sper să câștigăm la un scor concludent astfel încât la meciul retur să nu ne facem probleme”

Și Marian Dinulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, a comentat șansele Dunării în primul baraj de promovare în Liga 1, fază în care se va duela cu UTA, subliniind că echipa sa favorită poate profita de faptul că adversarii vin la Călărași după un drum lung și obositor.

„Suntem mulțumiți că măcar la tragerea la sorți s-a stabilit la noi primul meci, pentru că era fantastic de obositor pentru noi să mergem până la Arad și peste trei zile să fim la Călărași să jucăm cu UTA. Acum ei vor fi mai obosiți decât noi și sper să câștigăm la un scor concludent astfel încât la meciul retur să nu ne facem probleme. Așteptăm toți suporterii să vină la stadion. Este o realizare istorică pentru Dunărea Călărași. De 98 de ani de fotbal călărășean nu a mai fost în situația aceasta de a promova în Liga Națională. Așteptăm toți iubitorii de fotbal, toți călărășenii adevărați, să vină la stadion să-și susțină echipa cu toate mijloacele, cu goarne cu fulare”, a declarat Dinulescu, care s-a referit și la „soluția” dată de FRF în cazul deciziei FIFA de depunctare a Rapidului: „În aceeași situație au fost și CFR Cluj și Timișoara și ei au fost penalizați și li s-au luat punctele. Înseamnă că FRF nu judecă cu aceeași măsură toate echipele. Vă spun sincer, am vorbit și cu Florin Prunea și cu fostul președinte al federației Mircea Sandu și mi-au spus că este imposibil să nu le ia punctele. Uite că nu le-a luat punctele”.

Ganea spune că Ivanciu și Dinulescu nu vor ca Dunărea să promoveze

Într-un interviu acordat la începutul acestei săptămâni pentru ProSport, Ionel Ganea, antrenorul care a promovat Dunărea în Liga 2 și a pregătit-o în prima parte a sezonului, până în iarnă, a făcut dezvăluiri despre Viorel Ivanciu și Marian Dinulescu, cei doi oameni politici care conduc din spate clubul călărășean. „Ganezul” a spus despre fosta sa echipă că nu vrea promovarea, cu toate că este calificată la baraj, iar miercuri dispută prima manșă a dublei întâlniri cu UTA. Antrenorul arată cu degetul spre Ivanciu și Dinulescu, personaje despre care spune că „sunt doi oameni care fac rău fotbalului. Au simțit gustul banului, iar acum stau pe lângă echipă și jonglează cum vor ei cu banii. O parte din bani, doar 30-40 la sută din bani ajung la echipă, restul sunt scoși prin diferite forme. Sezonul trecut au avut mai bine de un milion de dolari buget și eu, Ganea, mi-am propus să fac performanță acolo. Ivanciu nu voia nimic, îl lua pe nu în brațe. Eu am asamblat la Călărași o echipă competitivă”.

Ganea n-a ratat ocazia să vorbească și despre Constantin Ștefan și Ion Runcu, conducătorii din acte ai Dunării. Nu i-a nominalizat, dar la ei s-a referit atunci când a spus că „Ivanciu conduce clubul prin doi interpuși care și-au mai făcut și câte o casă, iar jucătorii suferă și nu sunt lăsați să promoveze. E o întreagă cârdășie în jurul echipei”.

Marius ANGHEL 01 Jun. 2016, 12:18 Liga 2
Pe aceeași temă