Kirill Kirilenko a plecat de la FC Brașov și a debutat deja pentru noua sa echipă, din prima ligă din Belarus. Conducerea clubului lucrează la lista neagră, dar și la prelungirea contractelor

Adi MARICA 24 Apr. 2023, 14:06 Liga 2
Kirill Kirilenko a plecat de la FC Brașov și a debutat deja pentru noua sa echipă, din prima ligă din Belarus. Conducerea clubului lucrează la lista neagră, dar și la prelungirea contractelor

FC Brașov a început săptămâna prin a anunța oficial despărțirea de mijlocașul Kirill Kirilenko (22 de ani), mutare pe care Liga2.ro a publicat-o cu două săptămâni în urmă, atunci când jucătorul a și plecat de la echipă și din țară.

Kirill Kirilenko s-a despărțit de FC Brașov și a și debutat pentru noua sa echipă, Naftan Novopolotsk

Rezilierea cu FC Brașov se pare că nu a fost întâmplătoare, fiindcă fotbalistul din Belarus a semnat deja cu o nouă echipă, cu Naftan Novopolotsk, din prima ligă a țării natale. Interesant este că Kirilenko a și debutat pentru noua sa formație, sâmbăta trecută (22 aprilie) fiind introdus la pauză în meciul din deplasare cu Dinamo Minsk, pierdut de Naftan cu scorul de 1-3.

”Kirill Kirileko a ajuns la un acord cu FC Braşov pentru rezilierea contractului. Jucătorul din Belarus a reziliat de comun acord contractual pe care l-a semnat vara trecută cu clubul nostru. Pentru FC Braşov, Kirill a jucat în 6 partide în Liga a 2-a (n.r. – are 7 meciuri în Liga 2, nu 6) şi una în Cupa României. Atacantul de 22 de ani a semnat un contract cu formaţia Naftan Novopolotsk, din prima ligă a Belarusului, unde a şi debutat în weekend-ul trecut. FC Braşov îi urează multă baftă şi cât mai multe realizări în carieră! Mulţumim, Kirill!”, precizează clubul brașovean, la mai bine de o săptămână după ce fotbalistul a plecat din România.

Puține meciuri jucate de Kirilenko la FC Brașov

Adus la Brașov în vara trecută, ”Kiri”, cum era strigat de coechipierii de la FC Brașov, nu a reușit să se impună ca titular în echipa antrenată de Dan Alexa. Originar din Minsk, Kirilenko a evoluat pentru FC Brașov în Liga 2 în doar 154 de minute, în 7 partide, doar într-una începând ca titular, cu Progresul Spartac (scor 1-2). În sezonul de primăvară, Kirilenko a avut doar 28 de minute bifate în tricoul brașovenilor, cu Gloria Buzău și Unirea Slobozia, în sezonul regular. În play-out nu a mai prins lotul, astfel că fotbalistul și-a făcut bagajele și a plecat de la Brașov.

În cariera sa, Kirill Kirilenko a mai evoluat pentru Dinamo Brest, FC Minsk U19, BATE Borisov (toate trei din Belarus), Karpaty Lviv, Olimpik Donetsk (ambele din Ucraina) și FC Torpedo-BelAZ Zhodino (Belarus). Pe când avea 17 ani și era la Dinamo Brest, Kirilenko era văzut drept o tânără speranță a fotbalului european.

La FC Brașov nu a reușit să se acomodeze și nici nu a primit prea multe șanse din partea antrenorului Dan Alexa.

Kirilenko a deschis lista neagră la FC Brașov

FC Brașov se va despărți în această vară de câțiva jucători care nu au confirmat așteptările în al doilea an petrecut de echipă în Liga 2, încheiat tot în play-out.

În această perioadă, oficialii clubului, împreună cu antrenorul Dan Alexa, discută prelungirea contractelor jucătorilor care vor rămâne și din vară.

”Vrem să păstrăm nucleul de bază, circa 16-18 jucători. Majoriatatea dintre aceștia au clauze de prelungire a contractelor pe care le vom activa”, spunea Dan Alexa.

Cel mai probabil, FC Brașov se va despărți de fundașul Andrei Marc, fotbalist care nu a mai intrat în vederile lui Alexa în ultima perioadă, Andrei Ureche se va întoace la FC Botoșani, iar la Brașov va reveni portarul Sebastian Micu, împrumutat în iarnă la Campionii FC Argeș, unde a prins doar un meci în prima ligă (1-3 cu CFR Cluj).

Atacantul Adi Chică-Roșă termină în vară împrumutul de la FC Botoșani, la fel și Luca Florică, luat de la Progresul Spartac. Și Sergiu Pîrvulescu este în aceeași situație, doar că fundașul dreapta brașovean este împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov.

O situație incertă este cu fundașul Bradley Diallo și râmâne de văzut dacă fundașului francez îi va fi prelugit sau nu contractul.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-rares-lazar-dupa-accidentarea-urata-din-meciul-cu-ripensia-cand-poate-reveni-pe-teren-jucatorul-echipei-fc-brasov-19267999

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-victorios-cu-brasovul-la-timisoara-pune-degetul-pe-rana-banatului-este-rusinos-ar-trebui-sa-fie-un-moment-zero-19267934

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-accidentari-socante-in-chiar-primul-minut-al-meciului-dintre-ripensia-si-fc-brasov-jucatorii-s-au-dat-cap-in-cap-si-au-ajuns-amandoi-la-spital-19267727

https://liga2.prosport.ro/seria-1/kirill-kirilenko-s-a-despartit-de-fc-brasov-19266239

Adi MARICA 24 Apr. 2023, 14:06 Liga 2
Pe aceeași temă