Jucătorii Dunării au fost convinși să renunțe la protest și au plecat în deplasarea de la Suceava

Jucătorii Dunării au fost convinși să renunțe la protest** și au plecat în deplasarea de la Suceava

UPDATE, ora 14.30: După masa de prânz, fotbaliștii de la FCM Dunărea Galați s-au întors la stadion, unde au discutat cu Ilie Hagioglu, președintele Comitetului Director.

În cele din urmă, jucătorii care refuzau să facă deplasarea au renunțat la această formă extremă de protest și au plecat spre Suceava.


 

Situația continuă să fie critică la echipa de fotbal FCM Dunărea, care activează în Seria I a ligii secunde. Neplătiți din luna decembrie a anului trecut, jumătate dintre jucători erau deciși astăzi la prânz, după antrenament, să nu facă deplasarea la Suceava, pentru meciul de mâine cu Rapid CFR, din prima etapă a play-out-ului.

„Pot să-mi permit doar vreo conservă pentru masa de Paști”, a răbufnit unul dintre ei.

Toți jucătorii au urcat în autocar și au plecat la restaurantul unde au rezervare pentru prânz, acolo urmând următoare să se ia decizia finală, dacă pleacă sau nu spre Suceava.

O altă nemulțumire a fotbaliștilor și antrenorilor era că nu a fost prezent nimeni din conducere în momentul plecării de la stadion pentru a le spune care este situația, dacă mai sunt sau nu speranțe pentru a-și primi înainte de Paște măcar unul dintre salariile restante.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚


 

Brașoveanu: „Dacă nu se produce vreo minune într-o zi, maxim două, vom fi nevoiți să renunțăm și să ne retragem din campionat”

Dacă pe plan sportiv situația a mai fost cât de cât redresată în acest an, din punct de vedere administrativ problemele nu s-au rezolvat deloc, dimpotrivă, s-au acutizat, FCM Dunărea Galați ajungând la un pas de retragerea din campionatul ligii secunde.

Vineri începe faza a doua a campionatului, echipa gălățeană fiind programată să joace în deplasare în prima etapă din play-out, cu Rapid CFR Suceava, însă este foarte posibil ca acest meci să nu se mai joace, iar FCM Dunărea să se retragă din competiție, conform președintelui Auraș Brașoveanu.

„Nu mai avem bani nici măcar să facem deplasarea. Am încercat în fel și chip să găsesc o rezolvare, fără succes. Suntem la mâna divinității, dacă nu se produce vreo minune într-o zi, maxim două, vom fi nevoiți să renunțăm și să ne retragem din campionat”, a declarat Brașoveanu.

Situația este critică și în ceea ce-i privește pe jucători, către care sunt restanțe salariile de aproape patru luni, președintele clubului afirmând că, pe lângă fondurile necesare deplasării la Suceava, la fel de urgentă este și plata măcar pe o lună a salariului. „Degeaba fac rost de bani pentru deplasare dacă nu le dăm jucătorilor în această săptămână banii măcar pe o lună. Nu au contracte mari ca să-și fi putut pune deoparte rezerve cu care să reziste atâtea luni. Vine și pentru ei Paștele și nu le mai poate sta mintea la fotbal când n-au ce pune pe masă, pe lângă problemele personale ale fiecăruia generate de aceste întârzieri„, a mai precizat Brașoveanu.

De altfel, antrenorul Costel Enache a notificat clubul că demisionează, fiindu-i imposibil să-și mai facă meseria cum trebuie, în condițiile în care jucătorii săi sunt măcinați de atâtea probleme. „Băieții au dat maximum posibil în condițiile știute, dar au ajuns la capătul puterilor. Este nevoie de un minim de normalitate”, a spus Enache.

Unii dintre jucătorii care nu sunt din Galați nu au bani nici măcar de drum pentru a ajunge acasă de Paște.

Practic, FCM Dunărea ar avea nevoie de o soluție grație căreia să reziste până pe la începutul lunii viitoare, când în mod normal ar urma să primească banii promiși de muncipalitate, în jur de 700.000 de lei, dar care nu au fost virați pentru că nu se făcuse dovada că nu mai sunt datorii la bugetul de stat. Conform lui Brașoveanu, această problemă a fost eliminată, astfel că este așteptată o rectificare bugetară în ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii aprilie.

FCM Dunărea ar urma să intre în play-out (locurile 7-12) de pe penultimul loc, cu 9 puncte, la șase puncte distanță de CF Brăila, echipa clasată pe locul trei, poziția minimă de pe care se evită retrogradarea.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă