Jucătorii de la FC Brașov, testați precum cei de la Manchester United sau Barcelona! „Stegarii” au făcut exerciții de pregătire mentală

Înaintea derby-ului de la Mioveni, programat astăzi seară, de la ora 18:00, pe stadionul Orășenesc, „stegarii” au avut parte de un antrenament inedit duminică. Jucătorii de la FC Brașov și chiar Cornel Țălnar au testat o aplicație video creată pentru a-i ajuta să acționeze mai „limpede” sub presiune, să anticipeze adversarul, să „citească” jocul cu o mai mare ușurință sau să fie mai bine focusați pe scenele dinamice din joc pentru mai mult timp, fără a ceda din performanțe în fața oboselii mentale.

Cătălin Stan, unul dintre jucătorii lui FC Brașov care a încercat aplicația, s-a declarat încântat de experiența originală trăită la acest unic antrenament. „E un joc de atenție distributivă la care trebuie să fi concentrat. Chiar cred că poate îmbunătăți randamentul și am obținut un rezultat bun. Acesta, la rândul lui poate fi îmbunătățit continuând practica”, a spus Stan.

Ceea ce au testat „stegarii” se numește NeuroTracker, o invenție dezvoltată de către Jocelyn Faubert la Universitatea de Științe Cognitive și Optometrie din Montreal Canada, care folosește mediul virtual 3D pentru antrenarea atleților de elită în optimizarea și creșterea performanțelor sportive. De asemenea, sunt intens antrenate vederea periferică împreună cu capacitatea de a urmări multiple elemente concomitent. Aplicația este folosită de echipe ca Manchester United sau FC Barcelona și promite revoluționarea antrenamentelor sportive prin integrarea antrenamentului vizual-cognitiv în planul de pregatire complet al jucătorilor de performanță.

„Știința arată cum cei mai buni sportivi din lume dețin avantajul unui sistem vizual dezvoltat. Oricare ar fi sportul practicat, totul se rezumă la a vedea, a gândi și a acționa cât mai rapid și complet posibil. Suntem foarte mulțumiți de entuziasmul jucătorilor și stafului tehnic pentru deschidearea pe care o au către astfel de metode de antrenament și cu siguranță o parte dintre ei sau chiar toată echipa vor beneficia pe viitor de astfel de antrenamente”, a spus Răzvan Patache, reprezentant al Cerebro Consulting, cei care au adus NeuroTracker în România.

Aplicația urmează să fie prezentată lotului național de rugby si Federației Române de Tenis, fiind deja folosit în capitală de către sportivi din tenis, lupte, fotbal, handbal și baschet.

 

Pe aceeași temă