Jucătorii Coronei, ”bulversați” de tot ceea ce se întâmplă în jurul echipei! Se antrenează de o săptămână, însă autoritățile din Brașov nu au discutat o dată cu ei despre noul proiect

Marius ANGHEL 23 Jun. 2021, 12:42 Liga 2
Jucătorii Coronei, ”bulversați” de tot ceea ce se întâmplă în jurul echipei! Se antrenează de o săptămână, însă autoritățile din Brașov nu au discutat o dată cu ei despre noul proiect

Corona Brașov și-a rechemat jucătorii la antrenamente de o săptămână, de la 15 iunie, fiind printre primele echipe cu drept sportiv câștigat de a evolua în noul sezon de Liga 2. În timp ce Călin Moldovan și colaboratorii săi din stafful tehnic conduc ședințele de pregătire la terenul de la Metrom, situația clubului este învăluită în ceață. Autoritățile locale au alte planuri cu echipa nou-promovată, din acest motiv activitatea sportivă căzând în planul secund.

Corona s-a reunit de o săptămână, însă jucătorii nu au primit nicio informație privind viitorul clubului și, implicit, al lor

Elevii lui Călin Moldovan, Liviu Negoiță și Andrei Șanta se pregătesc zilnic, de o săptămână, pe terenul de la Metrom, însă nici până acum reprezentanții autorităților locale, cei care vor ca echipa brașoveană de drept public să-și cesioneze locul în Liga 2 nou-înființatei AFC Brașov Steagul Renaște, care își are temelia pe ACS Scotch Club, nu le-au oferit vreo explicație pentru ceea ce va urma.

”Noi ne antrenăm, dar nimeni nu a venit să ne spună situația echipei. Suntem bulversați”, spun jucătorii Coronei, citați de Monitorul Expres.

Corona a promovat în Liga 2 după ce a terminat sezonul regular pe locul 1 în Seria a 5-a a Ligii 3, iar apoi a câștigat cele două baraje, cu ACSO Filiași (1-0 acasă și 4-0 în deplasare) și Vedița Colonești (2-1 în deplasare și 1-0 acasă).

Fiindcă echipa este una de drept public, aceasta nu va avea drept de promovare în Liga 1, iar autoritățile locale vor să înființeze ”noul FC Brașov”, căruia Corona să-i cesioneze locul în Liga 2. Primarul Allen Coliban a spus că federalii, printre care și președintele Răzvan Burleanu, susțin această mutare.

Cosmin Turcu, singura noutate de la antrenamentele Coronei

Revenind la lotul echipei Corona, singura noutate la antrenamente este prezența atacantului Cosmin Turcu, informează Monitorul Expres.

Acesta este jucătorul echipei brașovene Colțea, care a fost împrumutat pentru un sezon la AFC Odorheiu Secuiesc, în Liga 3, iar până la 30 iunie, când expiră împrumutul, are acceptul grupării harghitene să se pregătească alături de Corona.

Vlăduț Boția, Iulian Drăgoi sau David Tălmaciu, jucători împrumutați de la alte echipe, mai au contracte până la 30 iunie.

Despre achiziții nu poate fi vorba în această perioadă, cu această incertitudine privind viitorul clubului.

Ilie Stan, noul antrenor la ”noul FC Brașov”?

La ”noul FC Brașov” se vrea un nou antrenor.

Ioan Ovidiu Sabău nu a mai fost contactat după ce s-a aflat pretențiile sale financiare, Marius Măldărășanu a preferat să meargă la FC Hermannstadt, ofertat a fost și Florin Bratu sau Costel Enache, acesta din urmă acceptând între timp oferta de la Poli Iași, însă sursele Liga2.ro spun că Ilie Stan și-a dat deja acordul să preia echipa.

Liga2.ro a încercat să obțină un punct de vedere despre această mutare din partea fostul șef al băncii tehnice a SCM Gloria Buzău, însă de trei zile nu mai răspunde la telefon, după ce inițial a amânat convorbirea cu o oră, pe motiv că se află la supermarket.

Foto: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 23 Jun. 2021, 12:42 Liga 2
Pe aceeași temă