Iulian Chiriță, mijlocașul Rapidului din anii ’90, s-a stabilit în Spania. ”Am luat-o de la zero, sau de la minus.” Cu ce se ocupă fostul fotbalist și mesajul special pentru fanii giuleșteni

Răzvan STÎNGĂ 05 Apr. 2020, 16:16 Liga 2

Iulian Chiriță (53 de ani), fostul jucător al echipei Rapid din anii ’90, a stat de vorbă cu suporterii giuleștenilor și a rememorat cele mai frumoase momente pe care le-a avut în tricoul alb-vișiniu. Fostul mijlocaș nu a uitat atmosfera Giuleștiului sau meciurile spectaculoase disputate împotriva rivalilor de la Steaua și Dinamo.

Chiriță își dorește ca, după inaugurarea noii arene, să fie prezent la un meci al Rapidului, chiar dacă acum nu mai locuiește în România. S-a mutat în Spania, lângă Barcelona, cu soția și copiii. ”Mi-aș dori să ajung din nou în Giulești, singura problemă ar fi să pot să îmi conving familia să se întoarcă în România, pentru că soția și copiii sunt obișnuiți aici, dar eu aș veni pe jos. E cea mai frumoasă galerie pe care o are cineva, îmi plăcea și când ne alergau pe șine, după meciuri. Le doresc să nu se schimbe niciodată, să rămână la fel, să iubească echipa Rapid la infinit.

Sunt jucătorii lor, echipa lor de suflet și să nu uite că sunt meciuri în care jucătorii sunt cei mai afectați când pierd un meci sau un campionat. Să îi înțeleagă și să îi ducă, cu puterea și cu strigătele lor, spre victorie. Fiecare zi de antrenament la Rapid, fiecare zi de meci, mi le amintesc perfect, nu uit nimic. Toader, Stanciu, Cezar Zanfir, Fane Țîră, Rodin Voinea, cu care am stat în cameră 3-4 ani de zile, Adrian Matei, Constantinovici, Lupu, toți erau prietenii mei. Eram un grup foarte unit de jucători, care glumea chiar și înainte de joc, ne plăcea să rândem, soțiile erau toate prietene între ele, au fost niște vremuri foarte frumoase”, a declarat Iulian Chiriță într-o discuție online cu fanii pe pagina de Facebook FC Rapid 1923.

Iulian Chiriță: ”Muncesc la o societate, sunt electrician industrial”

După plecarea din România, fostul mijlocaș s-a reorientat și face ceva total diferit de fotbal. În Spania lucrează ca electrician industrial.

”Muncesc la o societate, sunt electrician industrial și chiar unul foarte bun. M-am rupt de fotbal, am încercat la o echipă de copii și juniori din zonă, am stat șase luni, dar nu au putut să mă plătească și a trebuit să renunț, pentru că nu îmi ajungeau banii. La 40 de ani am luat-o de la zero, sau de la minus, însă am trecut peste toate și acum sunt ok. Nimeni nu mi-a dat niciodată nimic, nu am furat niciodată nimic, mereu am muncit pentru ce am avut”, a mai spus Chiriță.

Iulian Chiriță a jucat în România în toată cariera de fotbalist. În afară de experiența de la Rapid, pentru care a evoluat în 156 de meciuri și a marcat 58 de goluri în perioada 1991-1997, a mai îmbrăcat tricoul formațiilor CS Târgoviște, Flacăra Moreni, FC Brașov, Dinamo, FC Argeș și Chindia Târgoviște.

Pentru naționala României, fostul mijlocaș a jucat în trei meciuri și a fost component al lotului la Campionatul Mondial din 1994, când selecționata noastră atingea faza sferturilor de finală. Avea să fie eliminată de Suedia, la loviturile de departajare.


https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/totul-despre-colegii-mei-adi-matei-la-prosport-live-despre-echipa-rapid-din-sezonul-1995-1996-cine-erau-fumatorii-sefi-cine-erau-petrecaretii-cum-i-a-caracterizat-pe-cap-de-taur-nas-si-pe-alergatori-14601714

Video: FC Rapid 1923
Foto: 1923.ro

Răzvan STÎNGĂ 05 Apr. 2020, 16:16 Liga 2
Pe aceeași temă