Ionuț Popa ar fi vrut ACS Poli, cât și UTA în prima ligă. „Nu cred că această zonă a țării ar trebui să aibă doar o echipă sau două în prima ligă, ci chiar mai multe”

Marius ANGHEL 10 Jun. 2017, 21:34 Liga 2
Ionuț Popa ar fi vrut ACS Poli, cât și UTA în prima ligă.**

Luni seară, de la ora 20:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, echipele ACS Poli și UTA Bătrâna Doamnă vor desfășura meciul tur al barajului de menținere-promovare în Liga 1. Cu două zile înainte, antrenorul timișorenilor, Ionuț Popa, a participat la o conferință de presă în care a vorbit despre acest prim joc împotriva echipei arădene. Alb-violeții au aproape tot lotul valid, după ce atacantul Pedro Henrique a fost reprimit în lot, Straton este apt. În schimb, Poparadu este incert.

„Se întâlnesc două echipe care au tradiție, una se luptă să rămână în Liga 1 și alta să promoveze. Va avea câștig de cauză echipa mai inteligentă, mai aproapă și mai norocoasă. Din punctul nostru de vedere, lotul este aproape complet. Am avut discuții cu jucătorii privind primul joc, le-am cerut o responsabilitate mai mare pentru că diferența în jocurie din campionatul nostru se rezolvă printr-o determinare maximă. Le-am amintit că jocul cu Târgu Jiu a fost unul în care n-am avut nicio concentrare. nici determinare și în urma unui joc slab am pierdut. Le cer să fie mai prudenți, pragmatic, să fie prudenți pe tot parcursul jocului. Deși se joacă în două manșe, este foarte important cum se derulează primul joc”, a declarat, citat de TMsport.ro, Ionuț Popa.

Acesta a comentat și situația atacantului brazilian Henrique. „L-am cunoscut din nou săptămâna aceasta (n.r. + referitor la faptul că antrenorul spunea că nu știa cine e). Pedro și Drăghici vor face parte din lot. Eu sunt supărat când un jucător nu face ce-i cer eu. Nu sunt ranchiunos, dovadă că îmi vărs repede nervii și când se pregătește, poate reintra”, a spus Popa.

„Această zonă a țării ar trebui să aibă chiar mai multe în Liga 1”

Antrenorul arădean, un bun cunoscător al lucrurilor la UTA, regretă că nu pot ambele echipe să evolueze în prima ligă, spune că „Bătrâna Doamnă” e periculoasă în special prin grup și speră ca la meciuri să asiste mulți spectatori. „Din păcate, se întâlnesc două echipe care ar trebui să fie permanență în Liga 1. Dar iată că nu se poate. Aceste echipe se chinuie ba să promoveze, ba să joace baraj. Altele, din zone interesante, nu știu cum o fac cu ușurință să ajungă în Liga 1. Sper să fie un spectacol frumos, să vină multă lume la meci, să ne respectăm unii pe alții și cel mai bun să câștige. Nu cred că această zonă a țării ar trebui să aibă doar o echipă sau două în prima ligă, ci chiar mai multe în Liga 1. Nu am mai fost la meciurile celor de la UTA de 6-7 ani, dar am auzit mereu cuvinte frumoase. Dacă sunt în primele trei locuri, înseamnă că au valoare. Sunt jucători care vor să plece de la UTA în prima ligă. UTA este periculoasă prin grup”, a mai spus Popa.

Mailat: „Presiunea este pe noi, zic eu. Trebuie să rămânem neapărat în Liga 1”

Sebastian Mailat spune că presiunea la acest baraj este în primul rând pe echipa sa, deoarece, în cazul în care retrogradează, îi este pusă în pericol activitatea. Maturitatea e principalul atuu pe care îl vede jucătorul la gruparea timișoreană, iar un alt lucru care îi va motiva în plus este galeria UTA-ei.

„Așteptăm o victorie, dacă se poate la scor, să fim mai liniștiți la Arad. Presiunea este pe noi, zic eu. Trebuie să rămânem neapărat în Liga 1, așteptăm cât mai multă lume să fie aproape de noi. Pe noi ne motivează că UTA va veni cu galerie. Cu siguranță pe ei îi vom împinge de la spate, dar noi avem o echipă matură, care cu siguranță va face față. Sper ca eu să marchez și Adi Petre, nu. Oboseala s-a acumulat, dar am avut două zile de refacere, am făcut antrenamente mai ușoare. Mi-am dat seama și eu că joc mai bine când intru pe parcurs, dar sper ca la un moment dat să fiu și titular”, a declarat Mailat, citat de TMsport.ro.

Returul va avea loc joi, de la ora 17:30, pe stadionul din Șiria.

Marius ANGHEL 10 Jun. 2017, 21:34 Liga 2
Pe aceeași temă