Ionuț Gurău nu-și prelungește contractul cu Unirea Slobozia: ”A venit momentul să-mi iau rămas bun”. Ce club din Liga 1 s-a interesat de portar și unde a fost propus

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 20 Jun. 2022, 16:41 Actualizat: 20 Jun. 2022, 16:47 Liga 2
Ionuț Gurău nu-și prelungește contractul cu Unirea Slobozia: ”A venit momentul să-mi iau rămas bun”. Ce club din Liga 1 s-a interesat de portar și unde a fost propus

Unirea Slobozia a pierdut unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai sezonului trecut de Liga 2. Portarul Ionuț Gurău (23 de ani) nu își va prelungi acordul cu formația pregătită acum de Constantin Enache. Fotbalistul a transmis un mesaj de mulțumire față de clubul pentru care a evoluat timp de aproape doi ani și jumătate.

Ionuț Gurău pleacă de la Unirea Slobozia. Nu prelungește contractul, iar o posibilă destinație e ”FC U” Craiova

Ionuț Gurău ajunge la finalul contractului cu Unirea Slobozia la sfârșitul acestei luni și nu va semna prelungirea. Este de așteptat să ajungă în Liga 1, iar una dintre formațiile interesate de el în această vară este, potrivit surselor Liga2.ro, U Craiova 1948 SA. Gurău a atras atenția prin evoluțiile sale din stagiunea precedentă, el fiind propus și în Republica Moldova.

Sursele noastre au mai aflat că portarul de 23 de ani a fost propus, atenție, la campioana Sheriff Tiraspol, doar că stafful tehnic și conducerea au refuzat o eventuală colaborare pentru că Ionuț Gurău ar fi venit tocmai din Liga 2, iar cerințele clubului moldovean sunt mai mari.

Rămâne de văzut dacă Gurău a căzut la un acord cu o echipă din Liga 1, poate chiar ”FC U” Craiova, sau dacă va merge în afara României.

A venit momentul să îmi iau rămas bun de la AFC Unirea 04 Slobozia … după 3 ani frumoși intenși și plini de bucurii si realizări pe plan sportiv !! Vreau sa mulțumesc tuturor coechipierilor pe care i-am avut de la bun început pana in prezent, dmn-lui președinte, antrenorilor și staff-ul acestora și tuturor oamenilor din acest club mic și minunat… care a devenit pe parcurs un club mare datorită grupului unit de care am dat dovadă intotdeauna !! MULTUMESC UNIREA SLOBOZIA pentru tot, vei rămâne mereu in inima mea… iti doresc Mult succes”, a transmis Ionuț Gurău pe pagina personală de Facebook.

Șansele ca Ionuț Gurău să nu prelungească înțelegerea cu Unirea Slobozia existau chiar dacă erau mici

Referitor la această plecare de la Unirea Slobozia, portarul era atras de o eventuală experiență în Liga 1, lucru recunoscut chiar de managerul Ilie Lemnaru, într-un dialog cu Liga2.ro de zilele trecute. La întrebarea reporterului, conducătorul formației din Slobozia recunoștea că există interes din Liga 1 pentru Ionuț Gurău.

Dădea șanse mari însă ca portarul să continue la echipa sa, dar iată că o propunere mai ofertantă l-a atras pe Ionuț Gurău, care acum pleacă de la Slobozia.

”(…) Îl mai lăsăm pe Gurău…. să vedem dacă merge în Liga 1, dar va fi greu să meargă acolo, pentru că vrea să joace. 99 la sută rămâne la noi”, spunea Ilie Lemnaru pentru Liga2.ro zilele trecute.

Ionuț Gurău a evoluat în 20 de partide sezonul trecut pentru Unirea Slobozia, a încasat 17 goluri și a închis poarta în opt confruntări. Înainte de venirea la Slobozia, în ianuarie 2020, portarul a mai evoluat pentru SSC Farul, SCM Gloria Buzău, Daco-Getica.

Ionuț Gurău, al optulea plecat de la Unirea Slobozia

În ceea ce privește alți jucători care nu mai continuă la Slobozia din această vară, clubul s-a despărțit de șapte până la Ionuț Gurău. Ionuț Poiană, Mihai Daniel, Răzvan Greu, Andrei Trașcu, Cezar Gherghiceanu, Vlad Suciu și Sebastian Ivan sunt cei care trebuie să își caute echipe în această vară.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 20 Jun. 2022, 16:41 Actualizat: 20 Jun. 2022, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă