INTERVIU | SuperLiga, vis interzis pentru Viorel Lică! Fundașul are două promovări consecutive, însă nu a continuat nici cu Petrolul, nici cu Poli Iași. ”Am o tristețe mare în suflet. Sper ca a treia oară să fie cu noroc”

Narcis POHOAȚĂ 07 Jun. 2023, 00:08 Liga 2

Politehnica Iași s-a despărțit în această săptămână de mai mulți jucători, pe lista plecărilor figurând și fundașul central Viorel Lică (28 de ani).

Venit în vara anului trecut la Iași, de la Petrolul Ploiești, Lică a început titular sezonul recent încheiat, având 10 meciuri ca integralist în primele 14 runde, dar accidentarea suferită la Brașov, entorsă și fractură de gleznă, l-a scos din circuit. În ianuarie a urmat o altă accidentare, o fractură la un deget, o nouă perioadă de recuperare.

Două promovări consecutive în prima ligă pentru Viorel Lică, dar încă nu a debutat pe prima scenă

Viorel Lică a revenit târziu în echipă, pe final de sezon, iar antrenorul Leo Grozavu a decis la final să nu-i prelungească angajamentul scadent la sfârșitul lunii iunie.

Frustrare maximă pentru fundașul central în vârstă de 28 de ani, care după două promovări succesive în prima ligă, cu Petrolul – în 2022 și Poli Iași – în 2023, nu a apucat să joace pentru niciuna dintre echipe pe prima scenă.

Fostul stoper al Iașiului se desparte cu regret de Poli, dar speră să ajungă la un alt club cu pretenții din Liga 2 și să bifeze o nouă promovare în SuperLigă, în vara anului viitor. Iar a treia oară să fie cu noroc și pentru el.

Viorel Lică: ”Sunt trist, îmi doream să joc cu Poli Iași în prima ligă”

Viorel, cu ce sentiment te desparți de Poli Iași? A doua promovare consecutivă și nu rămâi să joci în prima ligă.
Sunt destul de trist, sincer. Mi-aș fi dorit să rămân în continuare, pentru că am muncit destul de mult la echipa asta, am trecut prin atâtea accidentări și momente mai puțin favorabile și mi-ar fi plăcut să continui. Dar nu a depins de mine. Aceasta a fost decizia luată de către staff, conducere. Mergem înainnte.

Te așteptai cumva să nu rămâi la Iași, în condițiile în care ai jucat puțin în a doua parte a sezonului?
Mă așteptam, da, pentru că probabil la Liga 1 se cere altceva. Eu, neavând ritm, nemaijucând de foarte mult timp, am avut două accidentări consecutive și asta m-a dus foarte mult în jos.

Ai început titular, în zece meciuri din primele 14 ale sezonului ai fost integralist. Ce s-a întâmplat după?
În noiembrie, la Brașov, în acel 2-2, am suferit o entorsă și o fractură la gleznă. Am revenit în ianuarie, toate bune, m-am antrenat normal cu echipa, iar la scurt timp după ce ne-am reunit în ianuarie, după trei săptămâni, am suferit a doua accidentare și asta m-a tras în jos complet. Nu am făcut nici pregătirea, m-am axat doar pe recuperare. Apoi am avut un duel unu contra unu la antrenament, am fost călcat pe picior și am avut o fractură la deget. Și am stat alte două luni. Un ghinion destul de mare.

”Poate promovez din nou și sper ca a treia oară sper să fie cu noroc pentru mine”

E frustrant să ai două promovări la rând și să nu poți să joci în prima ligă?
Este, pentru că mi-am dorit foarte mult să continui în prima ligă cu Poli Iași. Chiar vorbeam și cu familia și spuneam că dacă cu Petrolul, fosta echipă, nu s-a putut, de data asta poate am norocul să promovez și să și debutez în Liga 1 cu Poli Iași. De promovat am promovat, dar de debutat nu am reușit, din păcate.

Ai vreo ofertă acum?
Nu știu să spun exact acum. Va trebui să vorbesc cu agentul meu și vom lua împreună cea mai bună alegere. Eu sunt convins că o să merg undeva tot la Liga 2, la o echipă care se bate la promovare. Vă dați seama că în prima ligă e foarte greu, în condițiile în care am jucat doar trei meciuri anul acesta.

Cum ar fi să promovezi 3 ani la rând?
Doamne ajută! Tot binele să vină la mine. Ar fi un record! Sper ca a treia oară, dacă va fi să promovez, să fie cu noroc și pentru mine și să reușesc să debutez în Liga 1.

Accidentările au pus punct aventurii lui Lică în Copou!

Ai promovat cu Petrolul, anul trecut, acum cu Poli Iași. Care promovare a fost mai frumoasă?
Cu Petrolul am trăit promovarea la o altă intensitate. Dar și cu Poli m-am bucurat mult, a fost o promovare frumoasă. Am întâlnit aici colegi super ok, am fost uniți, dar parcă am simțit că la Petrolul a fost altfel. Și promovarea a fost sărbătorită foarte frumos, diferit față de Poli Iași. Probabil a fost și diferența că la Iași s-a promovat cu 4 etape înainte, cumva petrecerea a întârziat. În schimb, la Petrolul am promovat și atunci seara am și sărbătorit cu echipa, cu întreg orașul. E adevărat, și Petrolul venea după o perioadă lungă de timp în liga secundă. A fost cu totul altă treabă acolo, dar ambele promovări au însemnat foarte mult pentru mine. Mă bucur că am două promovări consecutive în prima ligă. Ghinionul meu că am fost accidentat la Poli și că nu am rămas să debutez în prima ligă, alături de echipa la care am muncit și pentru care am dat totul atunci când am fost băgat în teren. Indiferent cât am jucat, un meci întreg, o repriză sau cinci minute.

Dacă nu ar fi fost acele accidentări, crezi că altul ar fi fost traseul tău la Iași?
Cu siguranță! Pentru că îmi știu valoarea, știu ce pot, știu Liga 2. Dar nici asta nu îmi garanta că voi rămâne. Dacă jucam 25 de meciuri sau toate, nici asta nu îmi garanta că voi continua. Nu depinde de mine, deși aveam o clauză în contract destul de bună, decizia era tot la staff, la conducere.

Ai avut o discuție cu Leo Grozavu?
Nu am avut o discuție cu dânsul. Mi-ar fi plăcut să am, pentru că de când a venit am avut o relație destul de ok. Am fost sunat de domnul președinte Briaur. Dar știam dinainte până să mă sune că nu voi mai rămâne la echipă, agentul meu deja vorbise cu dumnealor. Nu-mi rămânea decât să vin la Iași și să-mi iau ce am de luat și să plec acasă.

Pleci cu un gust amar sau cu sentimentul plăcut al promovării?
Sunt fericit că am dus Poli Iași în prima ligă, consider că acolo e locul lor, dar am o tristețe foarte mare în suflet pentru că nu am rămas la echipă în prima ligă.

Ai ceva să reproșezi cuiva?
Nu, Doamne ferește! Chiar nu am ce să reproșez nici conducerii, au fost corecți cu mine, staffului nu am ce să-i reproșez, a fost lângă mine. Și în perioada de iarnă, cât am fost accidentat, am fost luat în cantonament cu băieții, tocmai pentru a trece mult mai ușor psihic peste accidentare. Nu am ce să le reproșez. Nu pot să dau vina nici pe ei, nici pe mine, așa a fost soarta. Am avut ceva ghinion și asta a spus stop aventurii mele la Iași. Plec având o relație destul de ok cu domnul președinte, care mi-a spus să stau liniștit, să nu-mi fac griji că îmi voi lua banii pe care îi mai am de luat, două salarii și ceva prime. Și nici nu îmi fac griji, pentru că atâta timp cât este domnul Cornel Șfaițer acolo, sunt sigur că vor repsecta promisiunile.

  • Viorel Lică a evoluat în 14 meciuri pentru Poli Iași în acest sezon de Liga 2, 2022-2023, totalizând 1167 de minute. În carierea sa, fundașul bucureștean a mai evoluat pentru Dinamo 2, ACS Berceni, Sportul Snagov, Farul Constanța (actuala Unirea Constanța) și Petrolul Ploiești.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Andrei Pițigoi (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-s-a-reunit-cu-31-de-jucatori-absentii-si-noutatile-din-lotul-lui-leo-grozavu-19274254

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-divorturi-la-poli-iasi-dupa-promovare-cei-trei-jucatori-care-nu-mai-intra-in-vederile-lui-leo-grozavu-unul-ar-putea-ajunge-sub-comanda-lui-claudiu-niculescu-19274157

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-plamada-spune-ca-poli-iasi-trebuie-sa-si-propuna-un-obiectiv-mai-indraznet-decat-mentinerea-in-superliga-daca-vrei-lucruri-mici-e-posibil-sa-nu-te-alegi-cu-nimic-ce-spune-d-19273463

Narcis POHOAȚĂ 07 Jun. 2023, 00:08 Liga 2
Pe aceeași temă