Înțelegerea dintre APCH și Red&White! Fanii-acționari de la Dinamo au semnat acordul în valoare de 1,2 milioane euro. Ce se întâmplă cu împrumuturile suporterilor din DDB? | EXCLUSIV

Cătălin MUREȘANU 16 Mar. 2023, 23:06 Liga 2
Înțelegerea dintre APCH și Red&White! Fanii-acționari de la Dinamo au semnat acordul în valoare de 1,2 milioane euro. Ce se întâmplă cu împrumuturile suporterilor din DDB? | EXCLUSIV

Conform noului plan de reorganizare depus de administratorul judicar, informație publicată în exclusivitate de ProSport, Asociația Peluza Cătălin Hîldan a renunțat la datoria de la masa credală în valoare de 5,8 milioane de lei, beneficiară a unor cauze de preferință și a acceptat, printr-o înțelegere scrisă, ca împrumuturile fanilor din programul Doar Dinamo Bbucurești să fie stinse după încheierea insolvenței.

ProSport a dezvăluit, joi, faptul că administratorul judiciar supraveghetor al SC Dinamo a propus Instanței un nou plan de reorganizare. Al treilea de la declanșarea insolvenței. Primul a fost acceptat de Tribunalul București și este funcțional, al doilea a fost respins, în timp ce al treilea urmează să fie votat de Adunarea Generală a Acționarilor a clubului, apoi va ajunge pe masa judecătorului sindic.

Fanii-acționari de la Dinamo au semnat acordul în valoare de 1,2 milioane euro. Ce se întâmplă cu împrumuturile fanilor din DDB?

Pe lângă datele financiare foarte importante care cuprind noul plan, varianta 3.0 propusă de RTZ, după negocieri cu Red&White, noul acționar majoritar al SC Dinamo 1948 SA, strategia Asociației Peluza Cătălin Hîldan devine foarte importantă.

Astfel, Prosport a informat că, în ultimele zile, au existat negocieri între șefii Red&White și Elyass Bucurică, președintele APCH, discuțiile având, conform informațiilor noastre, o finalitate de impact în cadrul noului plan propus de RTZ și acceptat de noii acționari.

  • 5,8 milioane lei reprezintă creanța APCH la categoria „Creanțe beneficiare ale unei cauze de preferință”, secțiune achitată în integralitate conform noului plan

Asociația Peluza Cătălin Hîldan, aceeași înțelegere și în legătură creanțele curente 

Mai mult, APCH și-a asumat și amânarea creanțelor curente, bani colectați, conform împrumuturilor virate în SC Dinamo 1948 SA, după intrarea în insolvență.

Până în luna martie 2023, SC Dinamo 1948 SA însumează datorii curente în valoare de 6,8 milioane lei. Din această sumă, împrumuturile, forma prin care APCH a susținut activitatea SC Dinamo 1948 SA, reprezintă 2,5 milioane lei! Pe lângă APCH, clubul a mai fost împrumutat de diferiți oameni de afaceri, fani dinamoviști, cum ar fi Marin Iuhasz sau Gheorghe Nițu, dar și de RTZ.

O creanță curentă, în valoare de 100.000 euro, este deținută și de Andrei Nicolescu, cel care a virat această sumă, în nume personal, în august 2022. Între timp, fostul vicepreședinte de la Academia Rapid este acționar în cadrul Red&White cu o cotă de 60 la sută.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cătălin MUREȘANU 16 Mar. 2023, 23:06 Liga 2
Pe aceeași temă