Jurnal de Tribunal | Termen, la Curtea de Apel, cu dezvăluiri și surprize în insolvența de la Dinamo. Înțelegerea secretă dintre Red&White și Asociația Peluza Cătălin Hîldan. Instanța a respins apelul | EXCLUSIV

Cătălin MUREȘANU 26 Apr. 2023, 19:27 Liga 2
Jurnal de Tribunal | Termen, la Curtea de Apel, cu dezvăluiri și surprize în insolvența de la Dinamo. Înțelegerea secretă dintre Red&White și Asociația Peluza Cătălin Hîldan. Instanța a respins apelul | EXCLUSIV

Termen cu dezvăluiri și surprize în apelul formulat de RTZ în legătură cu respingerea planului de reorganizare din luna decembrie al clubului Dinamo.

Administratorul judiciar a transmis că Red&White are o înțelegere cu Asociația Peluza Cătălin Hîldan prin care nu se simte prejudiciat în cazul în care APCH, prin conversia acțiunilor, devine acționar majoritar.

Instanța a respins apelul formulat de RTZ! Același complet a respins și apelul formulat de Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo împotriva Tabelului definitiv al creanțelor.

Termen, la Curtea de Apel, cu dezvăluiri și surprize în insolvența de la Dinamo

La Curtea de Apel București a avut loc, miercuri, 26 aprilie 2023, termenul în apelul formulat de RTZ&Partners SPRL în urma respingerii Planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare pe care judecătorul sindic l-a respins în luna decembrie. O ședință cu dezvăluiri și surprize în insolvența de la Dinamo.

Este vorba de planul prin care era prevăzută conversia creanței beneficiară a unei cauze de preferință a acționarului Asociația Peluza Cătălin Hîldan (5,8 milioane lei) în acțiuni.

Astfel, APCH ar fi devenit acționar majoritar, cu peste 99 la sută din SC Dinamo 1948 SA (debitorul), în detrimentul celorlalți acționari cărora le-ar fi fost diminuată cota socială la sub 1 la sută.

Același complet a respins și apelul formulat de Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo împotriva Tabelului definitiv al creanțelor

Ca un prim element de noutate, startul a fost dat de mai vechiului război dus în justiție de Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (Dinamo-Badea) cu RTZ, administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA. La rândul său, ACSFC Dinamo a formulat apel împotriva „Tabelului Definitiv al Creanțelor” în care creanța APCH (5,8 milioane euro) a fost trecută, în mode eronat conform apelantului, la categoria „Beneficiară a unor cauze de preferință”. Este vorba de creanța care stă la baza acțiunii transformării acesteia în acțiuni (vezi mai sus).

Apoi s-a discutat apelul formulat de RTZ. Pentru a putea continua trebuie să cităm prezența. RTZ a fost reprezentată, ca de fiecare dată, de practicianul Claudiu Balog, în fața instanței fiind prezenți și avocații Asociației Peluza Cătălin Hîldan, Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, creditorului Cornel Țălnar și, în premieră în procesul de reorganizare judiciară a SC Dinamo 1948 SA, un reprezentant de-ai lui Diego Fabbrini, fostul fotbalist de la Dinamo fiind, rândul lui, creditor.

Vlad Iacob a fost, în ianuarie, vehement împotriva apelului. Avocatul administratorului special a susținut, în aprilie, acțiunea formulată de RTZ

Surpriza a reprezentat-o – și o explicăm pretenția acestei mențiuni – apariția avocatului din partea administratorului special. Însă nu prezența reprezintă, cu adevărat, surpriza și, mai degrabă, ținând cont de poziționarea lui Vlad Iacob în trecut și de scandalul iscat în luna ianuarie, poziționarea reprezentantului său.

Astfel, acesta a susținut apelul RTZ. Și rămânem în context. La începutul anului, mai precis pe 7 ianuarie, Vlad Iacob a avut o ieșire fermă prin care a contestat vehement utilitatea unui apel din partea administratorului judiciar față de respingerea planului propus de RTZ.

E nevoie de un plan solid, bine redactat, care să aibă șanse maxime în fața judecătorului sindic, nu e viabil apelul. Din discuțiile cu investitorii și avocați specializați, apelul are șanse mai mici de a trece decât un nou plan de reorganizare”
Vlad Iacob, administrator special Dinamo, la 7 ianuarie 2023

În fața judecătorilor de la Curtea de Apel, avocatul administratorului special și-a menționat poziționarea față de aprobarea apelului, cu mențiunea că poate constitui „salvarea clubului Dinamo”.

Între timp, din ianuarie și până astăzi, s-a întâmplat ce și-a dorit Iacob, RTZ a prezentat un nou plan, al treilea, care a fost votat de Adunarea Generală a Creditorilor în luna aprilie, iar pe 15 mai, la următorul termen fixat de judecătorul sindic, poate fi aprobat. Aici, la unison, RTZ și avocații APCH, respectiv al administratorului special, au transmis că admiterea apelului ar fi o șansă în plus pentru salvarea clubului / societății aflată în insolvență. În plus, debitorul – SC Dinamo 1948 SA – are un nou acționar majoritar, Red&White 2022 Management.

A ieșit la lumină înțelegerea dintre Red&White și Asociația Peluza Cătălin Hîldan

Un alt aspect foarte intereant a avut caracterul unei dezvăluiri. Astfel, Claudiu Balog a prezentat o înțelegere a societății pe care o conduc Andrei Nicolescu și Eugen Voicu cu Asociația Peluza Cătălin Hîldan prin care ”R&W” este de acord cu procedura conversiei propusă în plan, nu contestă, nu se simte prejudiciat și, practic, repetăm, din poziția acționarului majoritar, sprijină apelul împotriva respingerii planului la fond!

  • 500.000 euro este suma pe care Red&White s-a înțeles pentru a prelua pachetul majoritar de acțiuni al SC Dinamo 1948 SA de la firma Lotus. Până în acest moment, noii acționari au achitat prima tranșă – 125.000 euro

Element important! Încă de la începutul ședinței, judecătorii au fixat, în baza schimbării acționaritului SC Dinamo 1948 SA, care a survenit după formularea apelului, ”excepția lipsei de interes”. Sub aceast aspect, foarte important în vederea soluției, au fost ascultați avocații!

În susținerea cauzei, Claudiu Balog a transmis utilitatea mai multor variante care ar putea duce la salvarea debitoarei, ”astăzi suntem în situația în care avem două planuri, ambele votate de creditori, niciunul de judecător”, apelul fiind, în viziunea practicianului în insolvență: ”O încercare pentru a găsi o soluție rapidă și eficientă.”

După câteva ore de la termen, Instanța a dat soluția și a respins apelul formulat de RTZ și a respins contestația celor de la Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo împotriva Tabelului definitiv al Creditorilor. 

”Complet: S6 Completul 12A
Tip solutie: Alte soluţii
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei de interes în formularea apelurilor. Respinge apelurile ca lipsite de interes. Definitivă. Pronunţată prin punerea solu?iei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 26.04.2023.”

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/ion-parcalab-a-analizat-infrangerea-lui-dinamo-cu-poli-iasi-19644686

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/vlad-iacob-este-convins-ca-dinamo-bucuresti-va-reusi-sa-isi-obtina-licenta-pentru-a-putea-evolua-in-superliga-lucrurile-se-vor-rezolva-si-la-noi-19644586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metamorfozata-la-pauza-dupa-interventia-lui-leo-grozavu-poli-iasi-a-castigat-jocul-cu-dinamo-dupa-o-partea-secunda-controlata-autoritar-cu-cel-mai-bun-joc-al-sau-din-acest-sezon-trupa-din-copou-es-19268303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-echipei-dinamo-au-pierdut-meciul-dar-si-banii-cu-poli-iasi-prima-importanta-ratata-de-caini-exclusiv-19268279

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nelut-rosu-si-iulian-rosu-reactii-dupa-dinamo-poli-iasi-19268269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-esec-cu-poli-iasi-19268255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dubla-lui-alin-roman-duce-iasiul-pe-primul-loc-poli-revine-de-la-0-1-cu-dinamo-si-castiga-clar-la-bucuresti-19268202

Cătălin MUREȘANU 26 Apr. 2023, 19:27 Liga 2
Pe aceeași temă